Samsung’u övmeyin. Androidi asla kötülemem kötülemiyorum da ama Samsung’u bedava verseler kullanmam < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 21 Kasım 2022; 19:15:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Android’den iOS’a geçişte 1 aylık düşüncelerim (2. sayfa)
-
-
Bu konuda söyleyebilecek çok şeyim var. 2 yıl önce apple ekosistemine geçiş yaptım. her şey iyi güzel hoş ve evet çok artı katan özellikler de var, fakat apple ürünlerinin genel sorunu bence istediğin her şeyin olmayışını kabullenerek yola devam etmek. windows ve android cihazlardan geçiş yaptım, dolayısıyla her aklıma gelen şeyin bir .exe si .apk sı oluyordu. apple ürünlerinde bu yok, olanın da daha stabili daha iyisi var. kısaca artıları da var eksileri de var.
-
Orta segment android cihazlar ile amiral gemileri arasında deneyim olarak uçurumlar yok. Elbette fark var ama androidin genellemesini yaparken orta segmentler gayet referans verilebilir. Ki önceki android telefonum da gayet iyi bir cihazdı gündelik kullanıcılar için amiral gemilerle arasında devasa bir fark yoktu. Amiral gemilerde görmeye alışık olduğumuz özelliklerin çoğu orta segmenlere geliyor artık eskidendi o ortaların çöp olduğu yıllar. Artık son 3 senede çıkan orta ve üst seviye telefonların hemen hepsi de güzel, hemen hepsi de ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Ben androidi kötülemedim ki. Android pişmanlıktır çöplüktür demedim ki. Eskiden android ile iOS arasında uçurum vardı şimdi o makas büyük ölçüde kapandı. İkisi de çok iyiler ve tercih sebebi artık hangisi daha iyi diye değil sınırsızlık fonksiyonellik mi istiyorsun yoksa optimizasyon herşeyi ile kaliteli bir dünya mı. Bir telefonda istediğini yapabilmek mi istiyorsun yoksa daha göze hitap eden bir stabilite ve akıcılık mı. Tamamen zevk meselesine döndü iş. Bende iOS’un bana daha çok hitap ettiğini, benim beklentilerime daha çok uyduğundan bahsettim o kadar.
mesela ben akıcılıktan pürüzsüzlükten optimizasyondan bahsettim yazılımın neredeyse kusursuz yağ gibi çalışmasından bahsettim ve androidin bu konuda iOS’un gerisinde olduğunu söyledim ki bu doğru bunu kimse inkar edemez çünkü ben bunlara önem veriyorum. Ama android kullanan ve seven, androidin tüm nimetlerinden faydalanan, özelleştirmelerin altından girip üstünden çıkan ve buna önem veren birisi de benim androidde gözüme batan ufak kasılmalar anlık kare atlamalarını falan pek önemsemez. Anlatabilmişimdir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 22 Kasım 2022; 22:25:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X