Şimdi Ara

ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURT DIŞI DESTEK BÖLÜMÜ (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.101
Cevap
42
Favori
188.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    c100s vidasız açılıyor .. k1 venz 2 vida ile .
    uydu tuneri çıkarılsada aynı ısıyı yapıyor ..
    CPU@TEMP loglarına baktığımda en az ısıyı DVB programı yapıyordu .
    belki titanium backup ile DVB hariç ne kadar program varsa kaldırılırsa ısı sorunu biraz çözülür ama DVB ısıda 65c idi ..
    Oda çözüm değil . ısının 70c fazla olmaması gerekiyor .
    Fan takmaktan başka yol yok.
  • fatihcm firmware için teşekkürler donma sorunu hemen hemen kalmadı fakat hd kanallarda görüntü kalitesi düştü bunada şükür
  • warlock2 W kullanıcısına yanıt
    Bu aletlerin görüntü kalitesi hiçbir zaman üst düzey bir uydu alıcısı gibi değil ..clone vu+ dreambox gibi cihazlarla dahi mukayese edilemez .
    ama yerli Android muadillerine 500 tl vermektense . sınırlı bütçeler için 180 tl bir ay bekleyip bu cihaz alınır .

üzerindeki soğutucu hafifce sağa sola çevirirsen sökülebiliyor .
    elektronikçilerden bulabileceğin 3x3cm gibi bir soğutucuyu diğer malzemelere değmeden kırmızı sıvı conta ile yapıştırırsan daha iyi soğutma yapıyor .

geçmiş konularda bahsedilen otomatik onay veren bir root var .. onada dikkat et .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmdonmez

Merhaba, Vigica C100S aldım cihazda kodiyi ve ağ üzerinden film oynatmayı sorunsuz kullanabiliyorum. Ancak uydu kısmında sorun yaşıyorum. HD kanallarda hiç görüntü yok sadece ses geliyor SD kanallarda ise görüntü var ama sürekli mozaiklenme ve donma yapıyor. Yeniden yazılımını yüklememe, sinyal ve kalite %80 ve üzerinde olmasına rağmen neden bu sorun oluyor çözemedim. Cihazı farklı bir tesisatta da denedim ve aynı sıkıntı söz konusu. Sorunun neden kaynaklandığı ile ilgili fikri olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

genellikle bu sorun sinyal zayıf oldugunda gidip gelmelerde oluyor. anten ayarlarında lnb gucunu 18V yap bakalım. belki düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Too-Xaris -- 17 Aralık 2015; 2:09:22 >
  • lnb ayarlarının Universal 13/18v olması gerek . 18v seçersen kanalların yarısı çıkar diğer yarısı çıkmaz . :-)
    Başka tesisattada denediğine ve yeni yazılımda yüklediğine göre sanki aletin Tuner arızası var gibi .
    onay verdi isen dahi aliexpressde 15 gün içinde dispute açılabiliyor .
  • Henüz onay vermedim, satıcı ile yazıştım tuner kartını haftaya gönderecekler onu değiştirip deneyeceğim çözülmezse ana kart arızalıdır o zaman :)
  • mmdonmez M kullanıcısına yanıt
    Hocam SD lerde mozaiklenme yüzde yüz tunerden oluyor . HD görüntü çıkmamada yine aynı nedenden olabilir .
    Benim ATV sinyal %54 , quality 99 arada bir video yok mesajı alıyorum .
    Thor uydusunda sinyal seviyesi % 20 olan kanallarda dahi kalite 40 - 50 ise görüntü alabiliyorum .

sinyal seviyesi %80 demişsin . Quality kaç acaba ? bazı sitelerde sinyal seviyesi çok ise gürültü faktörününde problem olduğu yazılmış.
  • alix****den 25 kasımda sipariş ettiğim vigica c100s cihazım 13 aralıkta geldi. teslimat hızlı sayılır. bu ara kurcalıyorum zaman buldukca. ilk izlenimlerim:

1.görüntü kalitesi istediğim gibi değil açıkçası. ki alırkende bunu bilerek almıştım. Phillips 6907 tv kullanıyorum. TVnin kendi dahili reciverin göruntu kalitesi daha iyi. ama cihazinki çok kötüde değil. cihazın görüntü kaltesi başkasına göre iyi gelebilir. ben çok beğenmedim açıkçası. yaanniii diyelim.

2. kanal geciş hızları güzel. ayrıca bazı cıhazların yazılımlarında akıl edemedikleri dondurarak geçiş yapma özelliğinin olması beni mutlu etti. kanal geçişlerinde kararıp geçiş yapan reciverlar gece karanlıkta tv izlerken kanal geçişlerinde acayip rahatsız edici.

3. kanal değiştirdikten sonra ses bazen 5 sn sonra gelmekte. cokta sıkıntı değil benim için.

4. biss ve cccam calısıyor. soranlar olabilir.

5. kumandası fena değil. 5 metreden rahat algılıyor. ve plastiği orta sayılır. ben beğendim.

6.miracast var. gayet güzel. tabi 1-2 snlik lag gecikme var. oda normal.

7. android kısmı bildiğimiz tablet gibi. tablette ne varsa bunda aynen var diyebilirim. %100 tablet gibi kullanamazsınız.. sonra vay sen nasıl tablet dersin demeyin.

8. kodi calıştıramadım. tıkladığımda ana ekrana atıyor. aslında kodi nedir ne iştir fazla bilmiyorum. muhtemelen birşeyi eksik yapıyor olabilirim. ama kodiyi araştırıyorum zaman buldukça. sonucta yazılımsal bir olay ve çalıştırabileceğimi düşünüyorum. ama bir sürü ıvır zıvır ayar yapmak gerekli. fazla zamanım olmadı bakmaya.

9. air mause ile de kullanabiliyorum. ortaokul lise deki güzel zamanlarımı atari salonlarında öldüren mame, nintendo, snk ...vs gibi oyunları air mause ile gayet güzel oynanıyor (klavyeli)

özetle hem tv reciver hemde android tablet gibi kullanılabilmesi güzel ve 180-200 tl ye alınabilir bir cihaz. ama görüntü bana göre iyi olmayıp başkasına göre süper olabilir. göreceli bir durum. sırf görüntü kalitesini sevmediğimden satabilirim.

• cemmail kullanıcısına yanıt
    Quality 80-96 arası değişiyor. Şimdilik uydu modülünü göndermesini bekliyorum satıcının. Duruma göre bilgi veririm, en kötü onay vermem paramı geri alırım.
  • Değerli arkadaşlarım uzun süre beraber olduk.bazen kırıcı bazen neşeli benden yanı hakkım helal olsun sizdeğerli üyeleri kırmışşam sizlerde helal edin.
    Ben artık bu bölüme yazmayacağım çünkü samsung 48 inc 4k tv aldım laptopdan da ekran yansıtma vs var.vigica c60 cihazımı satacağım 2 aydır boşta duruyor.Ankara içi ilgilenen arkadaşlar meşaj atsın saygılar sevgiler
  • mmdonmez M kullanıcısına yanıt
    Modul demekle tuner demek istedin sanırım.Quality 80-96 arası değişiyorsa arıza %99 Tunerden değil .Bu aletlerin sorunları bitmeyecek gibi .
    Firmware update yaptığına göre yapılacak bir şey yok .Belki basit bir temassızlıkda olabilir .
    Sana istersen kanal listesi gönderelim birde öyle dene . Olmaz değil .
    Benim TV lerdende biri HDMI den aklına estikçe kesiyordu . garantidende güya düzeltiyorlar .. en sonunda garantide doldu .
    Şimdi scart girişi kullanıyom .
  • Birde V6 Vicia c100 çıkarmışlar Bunların amacı ne acaba. Bir fark da göremedim özellikleri aynı . Bilen varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bygokhan37 B kullanıcısına yanıt
    @bygokhan37 Topiğin yaklaşık 20. sayfasından itibaren birçok arkadaş Google tarafından yazılan Android sisteminin Uydu Alıcılarının desteklemediğini ,
    Bu ve başka nedenlerle sorunlar yaşadığımızı anlatmaya çalışmış .Türk milleti olarak ucuz eti severiz . Bedava mezar bulsak dalmaya hazırızdır .

Android ister yerli ister çinli onlarca sorunu taşıyor .
    Buradaki çatışmalar bazı kişilerin forumu kişisel çıkarları için kullanmalarından kaynaklanıyor .

En basitinden DVB-s , DVB-t ,DVB-c , TV Box nedir . sorunları nelerdir, onu dahi kavrayamamışsınız .
    Topikte dokuz mesajınız var .az değil .keşke Topiği iyi okuyup özümse ve sonra ucuz eti alsa idiniz .
  • Selam arkadaşlar.

Eski bir lcd tv ye (Loewe marka) android box almak istiyorum.Piyasada çok marka/model var.Tavsiye edebileceğiniz sıkıntısız hızlı (ram işlemcisi yüksek) bir ürün var mı?

Teşekkürler.
  • pprodigyy kullanıcısına yanıt
    Android TV box soruyorsanhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_753/tt.htm bu bölüme bakmalısın .

Android DVB-s , DVB-t ,DVB-c soruyorsan şimdilik sorunsuz tek bir model yok arkadaşım
  • fatihcm F kullanıcısına yanıt
    Anladım tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcm

@bygokhan37 Topiğin yaklaşık 20. sayfasından itibaren birçok arkadaş Google tarafından yazılan Android sisteminin Uydu Alıcılarının desteklemediğini ,
    Bu ve başka nedenlerle sorunlar yaşadığımızı anlatmaya çalışmış .Türk milleti olarak ucuz eti severiz . Bedava mezar bulsak dalmaya hazırızdır .

Android ister yerli ister çinli onlarca sorunu taşıyor .
    Buradaki çatışmalar bazı kişilerin forumu kişisel çıkarları için kullanmalarından kaynaklanıyor .

En basitinden DVB-s , DVB-t ,DVB-c , TV Box nedir . sorunları nelerdir, onu dahi kavrayamamışsınız .
    Topikte dokuz mesajınız var .az değil .keşke Topiği iyi okuyup özümse ve sonra ucuz eti alsa idiniz .

sevgili kardeşim öncelikle verdiğin bilgiler doğrultusunda sonuna kadar haklı olduğunu söylemek istiyorum. biz türkler ucuz eti seviyoruz bu doğru :D

sizleri seviyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: guide1

Forumun bu bölümünden sağlıklı bilgi alma koşulları ortadan kalkmışır. Yazanların önemli bir bölümü fakefauconni dir. android uydu alıcıları konusunda başka kaynaklardan yararlanınız...

"fakefaucconi" 65 yaşında bir teknisyen başta root sorunu olmak üzere forumun android derdine çare olmaya çalışmış .

Birileri ortaya atılıyor hiç bir sorunu olmadığı iddiası ile sanal pazar . sahibinden gibi sitelerde bu cihazları pazarlamaya çalışıyor .
    Bu gaye ilede Vigica c90s , c100s ve Venz K1 hiç bir sorunu yokmuş gibi göstermeye çalışmışlar .

Vigica c90s , c100s ve Venz K1 başta ısı sorunu nedeniyle donanımsal sorunlu cihazlar

quote:

Orijinalden alıntı: warlock2

ısınma sorununa çözüm oldu fakat yinede hd kanallarda takılma olayı çözülmedi

fauconni @munib ilk sayfada alıntı yaptığı hali ile bunları yazdığı içinmi bu sorunların nasıl çözüleceğine yol gösterici olduğu için mi "fakefauconni " ????

http://forum.donanimhaber.com/m_88763299/tm.htm

Orijinalden alıntı: @fauconni

1)- İlk açılışta yarım ekran sorunu çözümü . Sistemi yoran başlangıç progamlarının çalışmasının engellenmesi .

1-Öncelikle Google storeden supersu güncelliyoruz.

2- (Browser yandex veya google dan Blackmart buluyoruz . Son sürüme güncelliyoruz )

3-Blackmart Havuzunda Startup Manager Proyu indirip kuruyoruz ve çalıştırıyoruz.
    Supersu sorduğunda izin veriyoruz.

4- Startup Manager den Önce Useri ,daha sonra Systemi seçiyoruz . Tamamı (-) olarak işaretlidir.
    Sistem ve bize gerekli olan Firewall -Antivirus gibi programların işaretine dokunmuyoruz.
    mBox dahil tüm programların işaretini (+) çeviriyoruz .

İşlem sonunda yarım ekran sorunu çözülecek ve sisteminiz en az %20 hızlanacaktır.

İşlemleri tamamladıktan sonra Supersu'yu açarak "Disable" yapın .
    Bu sizi daha önce bahsettiğim tehlikelerden tamamen korumayacak . %80 tehlikeleri kaldıracaktır . En azından buda bir şeydir.

2)- SystemCleanup pro ile detaylı bir sistem temizliği yapmayı unutmayın .
    Bu işlemi hiç değilse 15 günde bir tekrarlayın.

3)- SuperSu disable :

SuperSu / Ayarlar / Supersu Ekinleştir / işaretini kaldır.

4)- Bazı TV kanallarında TV yi kaplayan Teletext yazılarının silinmesi :

menu/DTV preferences /Subtitle Display/ off

5)- Uydu ve Favori kanal seçimi

Vigica kumanda ile favori kanalları seçtiğimizde , Kumandadan tanımlarnmış Sadece favori kanallar seçiliyor.

Tanımlı uydulara turksat 4a - hottbird -Eutelsat vs direk ulaşamıyoruz . sadece Favori kanallar seçilebiliyor.

Menu / channel Manager / Channel list edit / sağ sol tuşlarıyla uydu seçebiliyoruz . başka bir uyduyu seçtiğimizde
    Yine Menu / channel Manager / Channel list edit / sağ sol tuşlarıyla diğer uyduyu seçebiliyoruz .

Bu oldukça rahatsızlık veren duruma kumanda üzerinden bir formul bulma imkanı sanırım yok .
    Eğer sisteminizde 4 - 5 uydu varsa yandığınızın resmidir ..Vigica uydu seçmi için kumandaya kısayol atamayı unutmuş .
    Bir başka bahara durumu düzeltirler sanırım
    http://forum.donanimhaber.com/m_103307945/tm.htm

fauconni 65 yaşında idi .öldü be bir yıldır forumda yok .
    Ticari gaye güden bazılarının gerçek fake veya trol olup olmadığı her zaman tartışılır

• selam arkadaşlar ben yurt dışından sipariş verdim ürün kargoda gelirken fark ettim chazın uydu girişi DVB-T2 miş malum bina santralden DVB-s2 baglıyoruz ben bu ürünü santrale bağlasam izleye bilirmiyim izlersem
    eksi yada artı yanları nedir teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joegrand

selam arkadaşlar ben yurt dışından sipariş verdim ürün kargoda gelirken fark ettim chazın uydu girişi DVB-T2 miş malum bina santralden DVB-s2 baglıyoruz ben bu ürünü santrale bağlasam izleye bilirmiyim izlersem
    eksi yada artı yanları nedir teşekkürler

DVB-T2 1ghz kadar karasal digital yayınlar içindir .
    Uyduya DVB-s2 için gerekli olan 13/18 Volt gönderemez .
    izleyemezsin artısı eksisi yok .1-2 seneye kadar karasal yayın ağı tamamlanırsa işe yarar.
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.