Şimdi Ara

ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURT DIŞI DESTEK BÖLÜMÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.101
Cevap
42
Favori
188.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gece 4.30 da başladım uğraşmaya sabah 8 oldu tek bulduğum bir adet azeri kanalıydı herhalde, temenni tv mi garip birşeydi.
    Zaten blind scan demezsek elde var sıfır. desecq 1 yaptım. Benim default da 9750-10600 yerine 5150 vardı sanırım default, tabi ben değiştirdim böyle sabaha kadar uğraştım yani.
    DVBS2 li android box seçeneği fazla yok. Yoksa 4 çekirdek Rockchip ler var 5MP kameralı ,mic girişli skype'a hazır ,öyle birşey olsa daha güzel olurdu, şimdilik bunla uğraşmaya mahkümuz gibi.

Ben bir de şunu beğenmiştim
    Şu da iyi gibi

amma işte DVB S2 dedim mi akan sular duruyor benim için. Evde TV Monitor var receiver yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: davutgurbuz
    Bir de ben bu uydu settinglerinde acemiyim. ATV'si falan eksik kalsın bana şöyle 10 tane kanal gösterse yeter. Türksat 9750/10600 LNB Pow. 13/18V diğer
    Deneyimli arkadaşlardan tunner settingleri konusuda cevap bekliyorum. Hayırlı Cumalar FM.

merkezi anten genelde türksat lnb 1 de olur benimde merkezi lnb 1 ve 3 var ben sadece türksada bakıyom lnb 1 yapmıştım sorun yok her kanal var sadece atv hd alerjisi var cihazın buda kabloyla alakalı sende merkezi ise turksatı 1 yap
  • FİLMON TV DE KURABİLİRSİNİZ

play.google.com
    filmon free live tv - Android Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/search?q=filmon%20free%20live%20tv&c=apps

ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURT DIŞI DESTEK BÖLÜMÜ

• Markette böyle internet TV şeklinde değil de DVB S2 yi destekleyen uygulama yok sanırım.
    Sah!n'e uploadu için teşekkürler. SD karta yüklüyoruz sanırım USB olmuyor ? Eve gidiyorum şimdi sonucu bildiririm .
  • davutgurbuz D kullanıcısına yanıt
    Dvb T için mevcut ama s2 için yok diye biliyorum.
    Usb, sd card, internal storage fark etmez hangisi rahatınıza geliyorsa. Usb'ye atıp yapabilirsiniz kolay oluyor epey.
  • quote:

Gece 4.30 da başladım uğraşmaya sabah 8 oldu tek bulduğum bir adet azeri kanalıydı herhalde, temenni tv mi garip birşeydi.
    Zaten blind scan demezsek elde var sıfır. desecq 1 yaptım. Benim default da 9750-10600 yerine 5150 vardı sanırım default, tabi ben değiştirdim böyle sabaha kadar uğraştım yani.
    DVBS2 li android box seçeneği fazla yok. Yoksa 4 çekirdek Rockchip ler var 5MP kameralı ,mic girişli skype'a hazır ,öyle birşey olsa daha güzel olurdu, şimdilik bunla uğraşmaya mahkümuz gibi.

Ben bir de şunu beğenmiştim
    Şu da iyi gibi

amma işte DVB S2 dedim mi akan sular duruyor benim için. Evde TV Monitor var receiver yok.

Cs918S model Cihazı kullandım.Cihaz çok seri ve süper. 5 Mp kamerası ve microfonu üzerinde mevcut.kendi xbmc si var.fabrika ayarlarına dönseniz dahi programlar otomatik olarak kuruluyor.
    Yanlız tek eksiği RC11 klavye maus'la kullanırken microfon ile çakışma yapıyor.mikrofon kullanılmıyor.
    Kendi Kumandası ile sorunsuz kullanılıyor.
    Sadece Android olarak kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

• bu dvb-t yayını ülkemize 2015'te gelmesi planlanan karasal uydu yayınına uyumlu olan yayın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdererrr

bu dvb-t yayını ülkemize 2015'te gelmesi planlanan karasal uydu yayınına uyumlu olan yayın mı?

Karasal uydu yayını olmaz !

Yayın karasal olursa, uydu yayını olmaz. Uydu yayını olursa, karasal yayın olmaz.

DVB - T 'nin açılımı ise ; Digital Video Broadcasting Terrestial 'dir.

Terrestial 'in anlamı, karasal 'dır.

T 'nin önündeki DVB 'nin anlamı ise ; Digital yayın anlamındadır.

Yapılan yayın, DVB-S/S2, DVB-C/C2, DVB-T/T2 özellikli olabilir.

DVB-C/C2, DVB-T/T2 'de yayın, hangi kaynaktan yapılırsa yapılsın, yayının bir önceki kaynağı uydudur. ( Genelde böyledir. Çünkü çok uzun mesafelere ancak uydu üzerinden ulaştırılabilir. )

Yani kısaca DVB - T ; uydudan alınan yayının, karasal şebeke üzerinden iletilmesidir. ( Tabi karasal şebeke üzerinden iletilecek yayının uydudan alınması şart değildir. Başka bir kaynakta olabilir. Ama besleme genede uydu üzerinden yapılır. )

Bu hali ile de kullanıcılar açıısndan uydu yayını ile DVB-T( karasal digital yayın ) yayın arasındaki en önemli fark, yayının elde edilme( algılama ) biçimidir.

Uydu yayını elde edilirken, çanak anten kullanımı zorunlu iken, karasal digital yayının elde edilmesinde, basit antenler yeterli gelmektedir.

Konu başlığında bahsedilen android yazılımla işleyen cihaza gelince;

Bu cihaz DVB-S/S2 özellikli olup, uydu yayınları içindir.

Android yazılımla işleyipte, DVB-T/T2 özellikli olan cihazlar da vardır. DVB-T yayınlar dünyanın çoğu ülkesinde henüz başlamadığı için, DVB-T özellikli android cihazlar, 2015 yılından sonra, ağırlıklı olarak satışta olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Nisan 2014; 12:07:09 >

• bilgi için teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar bu cihazdan ben de satın aldım ve kullanmaya başladım ancak kumandadan açmayı başaramıyorum kapatabiliyorum ama açamıyorum.Ayrıca play store dan indirdiğim oyunlar açılıyor fakat başlatamıyorum yani oynayamıyorum.Birde xbmc de ip tv izlemeyi başaramadım.ip tv linkim var izleyemiyorum.son olarak serverım bu cihazda nasıl kullanabilirim...şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
  • ALPAMPA A kullanıcısına yanıt
    Hangi oyunlarda oluyor acaba? Ben de deneyiyim bir kontrol edelim. Kumandadan da sorun olmaması lazım. Kapama tuşuna basınca kapanıp, cihazda kırmızı ışık yanması gerek tekrardan kapatma tuşuna bastığınızda cihazın direk açılması gerek. Güncel yazılımı tekrar yükleyip deneyebilirsiniz.
    Xbmc'de iptv hiç denemedim ben iptv uygulaması ile izliyorum bazen de sopcast kullanıyorum.
    Server derken cccam mi iptv serverdan mı bahsettiniz?
  • Hocam,
    Sah!in kardeşin gönderdiği versiyonu SD kart aracılı ile yükledim ve işe yaradı.
    Ben de işe yaramaz dedim. İlk taramada sonuç alamadım.
    Bu arada sinyal Strength 70 Quaility 5 görülüyor hala senine bahsettiğin gibi ama görüntü harika. Kanal değiştirme tepli süresi de gayet iyi.
    Turksat 42 derece olanı 1600/9750 miydi işte o ayarla 18/13 V idi diğerleri none idi LNB vs. gibi birşey seçmedim. Blind scan dedim lanet olsun dedim bi de bi daha olmazsa iade dedim . İçeri gittim bi geldim ne göreyim tüm kanallar gelmiş.

Çok teşekkürler. Bu arada halilyild'in söylediği modeli ben de tavsiye ederim fiyatı daha uygun olanı burada Ben satıcıdan memnunum , birâderime de bu modeli düşünüyoruz. Samsung akıllı tv si var ama bi şeye yaramıyor. Logitech touchpad li klavye akıllı tv de gıdım gıdım giderken benim box da bir canavara dönüşüyor. Klavyeyi de test ettim bu arada.

Karasal uydu muhabbeti de şöyle bildiğim kadarıyla,
    DVB -Digital Video Broadcasting Yâni sayısal video yayını anlamında.
    Sonundaki S,C,T harfleri de sırasıyla uydu ,kablo ve karasal demek.
    Bir de sondan 2 olursa generation 2 yani 2.ci nesil demektir o da HD görüntüleri destekler anlamında sanıyorum.

Desteklerinizden ötürü teşekkürler arkadaşlar.

Ben biraz performansı artırması için ve ısıyı düşürmek için fan düşünüyorum. Cihazın orjinal adaptörü 12V 1.5 A Bende de eski harddisk kutumun 12V 2A amper lik bir adaptörü var.
    Voltaj aynı olduğu için yüksek Amperli olanı kullanayım hem de eklediğim fana destek olur diye düşündüm.
    Fakat cihazı açsam mı , bir tane PC kasası fanını altına doğrudan bağlayım mı ne yapayım bilemedim.

@zeus6687 fan eklemiş sanırım USBnin oradaki kondansatöre falan , ne tip bir fan ekledin ? acebâ. Cihazla beraber mi çalışmaya başlıyor fan ?

DVB olayını çözük artık işin fantezisine girdik :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davutgurbuz -- 7 Nisan 2014; 10:43:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: davutgurbu
    Fakat cihazı açsam mı , bir tane PC kasası fanını altına doğrudan bağlayım mı ne yapayım bilemedim.

@zeus6687 fan eklemiş sanırım USBnin oradaki kondansatöre falan , ne tip bir fan ekledin ? acebâ. Cihazla beraber mi çalışmaya başlıyor fan ?

fana gerek varmı benım sürekli açık bir sıkıntı yok.tabi ben önceden tetbir amaçlı cihaza delikler açmıştım.
    Sorunun çözüldüğüne sevindim güle güle kullanın. Benim cihaz da sürekli 24 saat açık ısınma sorunu yok çok fazla. Fan takmaya ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum.
  • Sah!n kullanıcısına yanıt
    munib kullanıcısına yanıt
    Hocam sayende sağol. İyiki şöyle bir nete bakmışım.

Fan konusu şöyle; Ben cihazı aldığımda bir çok oyun, uygulama kullandım her türlü testini yaptım , biraz ısınma oldu ve tepki süresi nisbî düştü gibi geldi, çok değil.
    Performansına faydası olabilir belki biraz daha uzun ömürlü olur diyerekten düşündüm.
    Yoksa fan olmazsa olmaz diye birşey yok. Tedbir amaçlı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davutgurbuz -- 7 Nisan 2014; 15:58:33 >
  • Bu arada sizlere birşey daha sormak isterim;
    tvheaded kurduğunuzu gördü, onu neden kuruyoruz , xbmc'ye TV'yi bağlamak için mi ?
    kurduğumuzda önceki dvb yazılımının yerini mi alıyor?
  • quote:

Bu arada sizlere birşey daha sormak isterim;
    tvheaded kurduğunuzu gördü, onu neden kuruyoruz , xbmc'ye TV'yi bağlamak için mi ?
    kurduğumuzda önceki dvb yazılımının yerini mi alıyor?

dvb yerini almıyor bizde çalışmadı şu sitede takinin mesajları takip et türkçe anlatmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 7 Nisan 2014; 19:05:17 >
    Uydu yayınlarını xbmc üzerinden seyretmek için gerekli bir eklentiydi o yani bir yerde dvb yerini alacaktı evet. Çok acil ihtiyaç değil ama olursa güzel olur. Geliştirilecektir yakın zamanda.
  • Sah!n kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşım öncelikle sana geç cevap verdiğim için özür dilerimi ilgin için saol.oyundan kastım android telefonlarda rahatça oynadığımız oyunlar subvay surf gibi kuruluyor play tuşuna basıp başlatamadım.kırmızı tuşa basınca
    kapanıyor aynı cihazı açmıyor enerji kablosunu söküp deniyorum.güncellemeyi deneyeceğim.xbmc de ip nasıl kullanıyorsunuz bilgi verir misiniz.serverdan kastım cccam bir işe yarar mı bu cihazda ip tv linkim de var elimde.birde xbmc
    de dreambox izlenebiliyormuş ben bunuda başaramadım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...isterseniz recep-kizilirmak09@hotmail.com adresinden de bilgi verirseniz çok sevinirim...
  • ALPAMPA A kullanıcısına yanıt
    Oyun olayını deneyeceğim haber veririm.
    Xbmc'de iptv nasıl oluyor bilmiyorum hiç denemedim ben bu programı kullanıyorum kolayıma geliyor benim isterseniz markette daha bir sürü uygulama var iptv ile ilgili.
    Cccam şuan için çalışmıyor yada biz çalıştıramadık bilemiyoruz siz yine de çalışmıyor olarak bakın düz fta uydu alıcısı olarak algılayın.
    Xbmc'de dreambox izlemeyi de anlayamadım ben uydu yayınından mı bahsediyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.