< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Android’in yeni canavarı Snapdragon 8 Gen 4’ün özellikleri sızdı: İki varyant geliyor (2. sayfa)

-
-
https://patents.google.com/patent/CN108735260B/en?q=(TSMC+N3B)&oq=TSMC+N3B
2018 yılında TSMC tarafından alınan patent, N3B ye dair verilerde içermekte. Yani Böyle bir node var, olmasaydı N3 olarak geçerdi. Fark ederdeniz N2B de var.
TSMC den N3B ye dair resmi bir açıklama bulamazsınız çünkü vermeyi reddediyor, incelemelerin çoğu yarı iletken üzerine bilgi sahibi olan insanlar tarafından yapılmış
Intel Ceo suyla yapılan röportaj Lunar Lake in hangi node üzerine olacağı, N3 olsaydı, N3 derdiler N3 ve N3B deniyor çünkü ortada yoğunluk farkı var
N3: 124 MTr/mm2
N3B: 183 MTr/mm2
Ben leakerların yalancısıyım :)
-
Gen2 ve Gen3 farkını hissetmiyorum demedim bu konuda fikir bile sunmadım alıntı yanlış oldu galiba sizin. For galaxy tarzı başka hangi firmaya özel üretildi onu merak etmiştim.
-
Ok. For Galaxy pazarlama ismidir. Qualcomm özelleştirilmiş Gen 3 lerin ayrı bir kodlaması var haberde de geçen gibi .. Bunu başka firmalar da kullandı . Sadece Samsung ilk kullandı ... Ezbere aklımda yok ama Asyalı bir firma olsa gerek ...
Google Amca ya sordum :
xda
Turns out Samsung’s Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy isn’t that special after allhttps://www.xda-developers.com/snapdragon-8-gen-2-for-galaxy-other-phones-redmagic -
Patent serilerini alır şirketler. B,C,D falan Z ye kadar da alabilir (N3Z). Erkenden isim hakkını kapatıyor başı ağrımasın diye. Domain işinde de erkenden alan adı alıp yüksek fiyatlara satmaya çalışırlar, bu gibi durumlara girmemek için şirketler seri halinde sıralı patent alır. Bir kısmını kullanır bir kısmına hiçbir şey yapmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalnız patent isim hakkına yönelik değil
PMOS ve NMOS transistors konfigürasyonu ile nodelerde performans artışını açıklıyor :)
-
2000 yılından beri yapılan devre çizimlerine ait patentler. Son patent başvurusu 2018 yılında yapılmış 2020 yılında kabul edilmiş. 2 nm node için 2018 yılında başvuru yapılmış olmayan üretime yani.
Benim bildiğim patentler bulunan şeyler için yapılır, bulunmamış olaylar hakkında (2 nm) yapıldığını ilk defa duyuyorum.
Patent içeriği üretim prosesi ( 5 nm, 4 nm, 3 nm, 2 nm ) ile ilgili değil dostum. İngilizce 3B yazan kısım ( ŞEKİL 3B ) de görüldüğü anlamında kullanılmış. Lütfen dark'cım içinde node kelimesi ve 3B yazan her yazıyı 3 nm ( N3B) tsmc üretimi sanma :)))
Nodeler bir anda ortaya çıkmıyor sonuçta, uzun yıllar süren araştırmalar ve yatırımla bu konuma geliyorlar, yıllar önce patentleri alınıyor bunların
Bakın TSMC GAAFET patentini ne zaman almış 2014
https://patents.google.com/patent/US20160111513A1/en
2020 de duyurduğu teknolojinin 2019 da patenti alınmasının imkanı yok çünkü o zaman kendi GAAFET in bir türü olan Nanosheet FET in patenti mevcut. GAAFET üzerine bir araştırma ve geliştirilme yapılmış ki Nanosheet ortaya konulmuş. 2020 den bu yada da ürünü hala geliştirmeye çalışmış
Hani haberleri, yarı iletken incelemeleri yapanları bir kenara koyalım. Intel Ceosu bile node değinmiş. Lunar Lake çıktığı zaman her halükarda orada N3B yazacak siz ne kadar inkar ederseniz edin
O zaman buraya gelip eee hani yoktu dersem şaşırmayın :) zira koskoca Intel in Ceosunu bile inkar ediyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 21 Ağustos 2024; 23:0:36 >
-
İşlemciler çıksın bir bakalım kim ne yapmış. Snapdragon 8 Gen 4 ilk nesil 3 nm ile gelebilir diyorum ben. Künefe ikram edersiniz artık :)
Tamam o zaman künefesine :)
-
👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X