Şimdi Ara

Android Jelly Bean yıl sonunda hazır olabilir, 6. sürümün ise Key Lime Pie adını alacağı iddia ediliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Android'in 6. sürümü kebab kod adıyla gelmesse cidden ayıp etmiş olurlar
  • Teknolojinin gelişmesi güzel ancak cihazlara yükleyemedikten sonra bunun ne anlamı var. Galaxy Nexus'un ardından bir tek Nexus S'e çıktı ICS, daha S2'de bile yok. XDA'yı takip edip duruyoruz, amatör geliştiriciler kaçıncı betayı çıkarmış diye.

Yüzde 1 ya, nasıl bir rakamdır bu. Sen bu kullanım oranına rağmen yıl sonuna doğru yeni sürüm çıkaracaksan bir kere baştan biz beceremedik, yeniden yapıyoruz demek istiyorsun. Hoş ICS'yi hakketen çok beğenmedim ama yine de resmi sürümlerini kullanmak isterim.

Ben Galaxy S kullanıcısı olarak Iphone kullanan arkadaşlarıma gıptayla bakmıyor değilim. 3GS gibi eski bir model sahibi bile herkesle aynı anda IOS 5'i yükleyip kullanabiliyor. Android de artık bu standardı oluşturmalı. Yeni Android versiyonu mu çıkacak, baştan söyleyecek arkadaş şu gün şu saatte serverlara yüklenecek ve şu şu telefonlar, o an upgrade yapabilir, şunlar ise yapamayacak diye. Ama ne oluyor. Adamlar çıkarıyor yeni sürümü bir telefonla. Önce bekliyosun acaba benim telefonuma yükleyebilecek miyim diye? Aradan bir ay geçiyo, bi önceki ana modele destek geliyo. Aradan bikaç ay geçiyo başka bi model biz de güncelleyeceğiz diyor, aradan yine birkaç ay geçtikten sonra ancak upgradeyi yapıyorsun. Ki herhangi bir GSM şirketi üzerinden aldıysan ve root etmek vs gibi şeylerle uğraşmayıp ana programla (Kies vs.) yüklemek istiyorsan bir de bunun senin ülkene uyanını beklemek zorundasın. Tabi Turkcell, Avea neyse artık orada çalışanların da güncellemeyi onaylayıp kendi romlarını yayınlaması da süre gerektiriyor (bunu GB'de gördük).

Velhasıl Android'in özelliklerini IOS'ten çok daha esnek, kişiselleştirilebilir ve kullanışlı bulduğum için Iphone yerine tercih ediyorum. Ancak sık sık telefon değiştirmeyi de sevmem. İnanıyorum ki birçok kişi de benimle aynı fikirde. Ve bu Android için ciddi bir sorun. Bir an evvel kendi standardını oluşturup cihaz üreten şirketlere bu standart üzerinde telefon yapmalarını şart koyması gerekiyor. Aksi halde son yıllardaki bu hızlı yükselen satışları, yerini yavaş yavaş da olsa Iphone'ye kaptıracak.

• Galaxy S guncellemeler

Eclair ( cikis )
    Froyo
    Gingerbread
    Ics ( resmi olmasada su an kullaniyorum )

3gs guncellemeler

ios 3 ( cikis )
    ios 4
    ios 5
    ........
    ios 6 almayacak...

Yani bir cihazin daha ne kadar guncelleme almasi lazim ki bos bos yorumlar yapiliyor ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eng304

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt
    quote:

Orijinalden alıntı: eng304 Sonra yok efendim obezite niye bu kadar yaygın
    Bende ne güzel künefe fln bekliyordum :D Şaka bir yana Android kaptırdı.gidiyor da şu destek.süresi.bence biraz daha uzun olmalı... 18ayı dolan cihaz sütten kesilmiş gibi oluyor... Donanımı yeten tüm.cihazlara en kısa sürede yeni yazılım.da gelmeli bence...
    Katılıyorum çok fazla donanım istiyor Android tabii dalvik bunun sebebi artık Android native olarak çalışmalı. Firmalarda arayüz eklememeli bence özellikle samsung touchwizi unutsun artık

Kesinlikle unutmalı touchwiz olsun, sense olsun herkes kendine göre bir arayüz belirliyor. Zaten upgrade yapılamamasının en büyük sebebi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Galaxy S guncellemeler

Eclair ( cikis )
    Froyo
    Gingerbread
    Ics ( resmi olmasada su an kullaniyorum )

3gs guncellemeler

ios 3 ( cikis )
    ios 4
    ios 5
    ........
    ios 6 almayacak...

Yani bir cihazin daha ne kadar guncelleme almasi lazim ki bos bos yorumlar yapiliyor ??

Sorun cihazın ne kadar yazılım alacağı değil. Donanım desteklediği halde yazılım desteği vermemeleri.

Xperia X10

1.6 Donut (Çıkış) şu an Gingerbread.

iOS6'da almasın zaten 3Gs'nin donanımı yetmez.
  • quote:

Katılıyorum çok fazla donanım istiyor Android tabii dalvik bunun sebebi artık Android native olarak çalışmalı. Firmalarda arayüz eklememeli bence özellikle samsung touchwizi unutsun artık

android isletim sistemi zaten native kod. sadece uygulamalar dalvikle calisiyor. onlarda ilk kullanimdan sonra jit tarafindan makina koduna donusturulup dalvik cache de depolaniyor, sonraki kullanimlarda native kodundan aciliyor.

arayuzu kullanici isterse degistiriyor ve cok guzel 3rd party arayuzler var. bence degistirilebilir olmasi en guzeli. ureticinin tercihlerine hapsolmuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

android isletim sistemi zaten native kod. sadece uygulamalar dalvikle calisiyor. onlarda ilk kullanimdan sonra jit tarafindan makina koduna donusturulup dalvik cache de depolaniyor, sonraki kullanimlarda native kodundan aciliyor.

arayuzu kullanici isterse degistiriyor ve cok guzel 3rd party arayuzler var. bence degistirilebilir olmasi en guzeli. ureticinin tercihlerine hapsolmuyoruz.

İşte diyorum saf halde olsa daha güzel olur ICS 4'ün default arayüzünü kullanmak için CM 9.0 kullanıyorum herkes böyle kullanamaz. Launcherlar falan çok fazla değiştirmiyor bence.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.