Şimdi Ara

Android listview her satırda-itemde iki tane text

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar android’de listviewin her satırına- her itemine iki tane text olmasını istiyorum. Bir texti arrayadapter ile ekliyorum. Sonra listviewe setadapter ile arrayadapteri bağlıyorum. Ama böyle bir text oluyor. Ben iki adet text eklemek istiyorum. Stackoverflow’da var ama anlamadım.

Bunu nasıl yapabilirim?

Yardımınıza ihtiyacım var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Adaptere set ettiğin android.R.layout.simple_list_item_1 layotunu kendin tasarla istediğin gibi doldur. Netten custom listview diye aratırsan videolar var.
  • silliusblack kullanıcısına yanıt
    Ben zaten kendim tasarlıyorum. Haklısın içine iki tane textview koyabilirim. Ama arrayadapter’de bir layout bir textview ve bir array var. Layouta eklesem adapter’e diğer textview ve diğer textview için arrayi ekleyemem.

İyi akşamlar.

• webandyazilimprofesor W kullanıcısına yanıt
    adapteri paylaşırsan yardımcı olmaya çalışıyım
  • silliusblack kullanıcısına yanıt
    Şu şekilde yaptım:

ArrayAdapter<String> malala = new ArrayAdapter<String>(malal.this, R.layout.listt, R.id.listitem, maarabaada);
    malallv.setAdapter(malala);

• webandyazilimprofesor W kullanıcısına yanıt
    Bir tane custom adapter classı oluşturursan ArrayAdapter classını extend eden, istediğini getView methodunda yapabilirsin.
  • Senin oluşturmuş olduğun adapterin kodlarını kastetmiştim. @STR Priest dediği gibi custom adapter oluşturman gerekli. Şu video yardımcı olacaktır.
    Android Studio - Custom Listview Yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silliusblack -- 27 Ağustos 2019; 23:1:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.