Şimdi Ara

Android tablete ek usb wi-fi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
23.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cucuko

quote:

Orijinalden alıntı: sikorski

Pc için Olanıda Takabilirsiniz.

Çok çeşitli marka usb adaptör denedim hiçbirini görmedi android tabletim (Asus me301t ve viewsonic 10e pad, momo 7 ). Aynı şekilde bluetooth da denedim onu da görmüyor.Vakti zamanında eski model mid marka çin malı bir tablet ile bu işlemi yapabilmiştim.Şimdiki modern tabir edebileceğim tabletler ile bu işlem olmuyor maalesef.Wi-fi çekim kalitesini artırabilecek bir usb adaptör fena olmazdı

Denemediğim şey kalmadı. Çekim kalitesinin dandikliğinden değil, olup olmamasından. Yabancı forumlarda detaylıca anlatmışlar işi ama onlar da bir yerde tıkanmış. Linux'ün kernel çekirdek sürümünde çalıştırmak istediğiniz usb adaptöre ait altyapı yoksa ve sürücü mevcut değilse bu mümkün değilmiş. Hem android sürümünü hacklemeniz hem de usb adaptörün linux sürücüsünü bulup linuxte tanıtmanız gerekiyor. Sonuç olarak tak çalıştır bir adaptöre şu ana kadar denk gelmedim android için, bundan sonra da geleceğini sanmıyorum. Böyle bir ihtiyaç için özel bir ürün üretmek yerine mevcut dahili kablosuz adaptörün çekim alanını güçlendirecek yatırımlar yapılması daha muhtemel. Saygılar, sevgiler...

• Bir ara ben de bayağı araştırmıştım ama genel çalışan bir adaptör vs. bulamadım. Bulmak bir yana, Android için sürücüsü olan adaptörlerin neredeyse her tablet modeli için hazırlanması lazım. Bu eğer kullandığınız tablet yaygın bir model değilse kim uğraşır ki 3-5 kişi için adaptör sürücüsünü o tablete göre hazırlamakla?.. Linux bilgisi iyi olan biri yapabilir belki ama nedense kimse bu işe el atmıyor. Belki de kaliteli tabletlerin yeterli wi-fi çekim gücü olmasından dolayıdır. Belki de adaptörün tabletin kenarında kullanışsız bir çıkıntı oluşturmasından dolayıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Bir ara ben de bayağı araştırmıştım ama genel çalışan bir adaptör vs. bulamadım. Bulmak bir yana, Android için sürücüsü olan adaptörlerin neredeyse her tablet modeli için hazırlanması lazım. Bu eğer kullandığınız tablet yaygın bir model değilse kim uğraşır ki 3-5 kişi için adaptör sürücüsünü o tablete göre hazırlamakla?.. Linux bilgisi iyi olan biri yapabilir belki ama nedense kimse bu işe el atmıyor. Belki de kaliteli tabletlerin yeterli wi-fi çekim gücü olmasından dolayıdır. Belki de adaptörün tabletin kenarında kullanışsız bir çıkıntı oluşturmasından dolayıdır.

Bu konu ile bilgisi olan bir forum üyesi yok mu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Bir ara ben de bayağı araştırmıştım ama genel çalışan bir adaptör vs. bulamadım. Bulmak bir yana, Android için sürücüsü olan adaptörlerin neredeyse her tablet modeli için hazırlanması lazım. Bu eğer kullandığınız tablet yaygın bir model değilse kim uğraşır ki 3-5 kişi için adaptör sürücüsünü o tablete göre hazırlamakla?.. Linux bilgisi iyi olan biri yapabilir belki ama nedense kimse bu işe el atmıyor. Belki de kaliteli tabletlerin yeterli wi-fi çekim gücü olmasından dolayıdır. Belki de adaptörün tabletin kenarında kullanışsız bir çıkıntı oluşturmasından dolayıdır.

Bu konu ile bilgisi olan bir forum üyesi yok mu ?

Alıntıları Göster
    Realtek rtl8191SU wi-fi usb adaptör aldım.Sürücüsü ( linux+ android) buldum ama o kodları nasıl çalıştıracağımı ve tablete sürücüyü nasıl yükleyeceğimi bilemiyorum.Realtek sürücü dosyası içinde pdf formatında açıklamalar var ama ingilizce, ingilizceyi anlasam bile az çok neyi nereye koyacağımı bilemiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım : -) Kafayı takınca internet sitesi kodlamayı dahi öğrenmiştim ... Fakat zaman almıştı. Bu linux dan anlayan biri kişi bize bu kodları nasıl çalıştırabileceğimizi söylese...

• quote:

Realtek rtl8191SU wi-fi usb adaptör aldım.Sürücüsü ( linux+ android) buldum ama o kodları nasıl çalıştıracağımı ve tablete sürücüyü nasıl yükleyeceğimi bilemiyorum.Realtek sürücü dosyası içinde pdf formatında açıklamalar var ama ingilizce, ingilizceyi anlasam bile az çok neyi nereye koyacağımı bilemiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım : -) Kafayı takınca internet sitesi kodlamayı dahi öğrenmiştim ... Fakat zaman almıştı. Bu linux dan anlayan biri kişi bize bu kodları nasıl çalıştırabileceğimizi söylese...

Tabletiniz rootlumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Tabletiniz rootlumu?

Rootlu. Gerisi?..

• quote:

Orijinalden alıntı: Valorite

quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Tabletiniz rootlumu?

Rootlu. Gerisi?..

Alıntıları Göster
    evet, adb sdk yükledim, cmd ile command a girdim, sdk klasöründe ki hangi komut ile realtek in sürücüsünü yükleyebilirim tablete ? Windows da emulator mü çalıştırmak lazım ?

• quote:

evet, adb sdk yükledim, cmd ile command a girdim, sdk klasöründe ki hangi komut ile realtek in sürücüsünü yükleyebilirim tablete ? Windows da emulator mü çalıştırmak lazım ?

Alıntıları Göster
    Öyle sürücü yüklemeyle çalışmıyor bu harici USB'ler. Ubuntu veya Debian chroot kurup, androidde farklı bir platform açmak ve sürücüleri oraya yüklemek gerekiyor. Busybox paketi kurulsa bile androidde sudo ve make/install komutları çalışmadığından sürücüyü kuramıyorsunuz. Kursanız da bir sürü ayar yapılması gerekiyor wpa suplicant dosyasını düzenlemek bunlardan en basiti. Kısacası çok uzun iş gerektiriyor linux hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız. Kaldı ki ben de %1 bilgiye sahibim ve kendim de yapamıyorum şu an bu işlemleri. Tıkanıp kalıyorum bilgi yetersizliği nedeniyle. Bu sebeple bilen birilerinin yardımını istedik ama kimse cevap verecek seviyede linux bilmiyor ya da yardım etmeye üşeniyor bilen birileri varsa da...

• quote:

Öyle sürücü yüklemeyle çalışmıyor bu harici USB'ler. Ubuntu veya Debian chroot kurup, androidde farklı bir platform açmak ve sürücüleri oraya yüklemek gerekiyor. Busybox paketi kurulsa bile androidde sudo ve make/install komutları çalışmadığından sürücüyü kuramıyorsunuz. Kursanız da bir sürü ayar yapılması gerekiyor wpa suplicant dosyasını düzenlemek bunlardan en basiti. Kısacası çok uzun iş gerektiriyor linux hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız. Kaldı ki ben de %1 bilgiye sahibim ve kendim de yapamıyorum şu an bu işlemleri. Tıkanıp kalıyorum bilgi yetersizliği nedeniyle. Bu sebeple bilen birilerinin yardımını istedik ama kimse cevap verecek seviyede linux bilmiyor ya da yardım etmeye üşeniyor bilen birileri varsa da...

O zaman yatar bu proje ... anladigim kadariyla php sayfasinda kullandigimiz kodlara benzer komutlar ... Vakti zamaninda bluetooth u olmayan bir cin tablete usb bluetooth takmistim ve cihaz calismisti.Ama eski bir model tabletti.Epad diye bir marka idi.Acaba ebay da satilan android uyumlu adaptorleri sistem tanir mi ?

• Mini wi-fi menzil uzatici gibi bir sey bulmak lazim o zamAn

• quote:

Mini wi-fi menzil uzatici gibi bir sey bulmak lazim o zamAn
    Komutlara daldım...İngilizce yetse ah ! Türkçe döküman bulamıyorum nette
  • quote:

Komutlara daldım...İngilizce yetse ah ! Türkçe döküman bulamıyorum nette

Alıntıları Göster
    Android uyumlu adı altında çalışan hiçbir harici adaptör tak çalıştır kullanılamaz androidde. Onların hepsi pazarlama tekniği. Linux sürücüsü bulunan adaptöre hemen android uyumlu diyor ama çalıştırabilirsen. Kısacası tuzak bunlar. En iyisi bunun için bir yazılım paketi çıkmasınu beklemek ve bu defteri kapatmak şimdilik...
  • quote:

Android uyumlu adı altında çalışan hiçbir harici adaptör tak çalıştır kullanılamaz androidde. Onların hepsi pazarlama tekniği. Linux sürücüsü bulunan adaptöre hemen android uyumlu diyor ama çalıştırabilirsen. Kısacası tuzak bunlar. En iyisi bunun için bir yazılım paketi çıkmasınu beklemek ve bu defteri kapatmak şimdilik...

Alıntıları Göster
    Harici usb ile kasana kadar tableti kullandığınız yerin çok yakınına wifi repeater koyun harici antenide olan yüksek güçte birşey. Tabletin sağında solunda çıkıntı olduktan sonra bir anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Harici usb ile kasana kadar tableti kullandığınız yerin çok yakınına wifi repeater koyun harici antenide olan yüksek güçte birşey. Tabletin sağında solunda çıkıntı olduktan sonra bir anlamı yok.

Repeater bir noktaya konur ve taşınabilir olsa bile her seferinde yeni ağ için rj45 kablo ile bağlanıp ayar yapmak gerekir. Oysa mini bir kablosuz adaptör tabletle beraber her yöne gider. Bu yüzden önerinizin bir anlamı yok aslında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gksl35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gksl35

quote:

slm,
    tabletimin wi-fi düşük çekiyor extra bir usb wi-fi adaptör bağlamak mümkün mü ? Hangi marka android 4.0.3 sürümü ile uyumlu olabilir ?

LG-N550 - CF-WU830NS bunlar işini göreçektir sanırım.

Bu model kodları internette aratınca Türkiye de satışı çıkmıyor sanırım ? Nereden satın alabileceğim ? LG-N550 olan sanırım usb wi-fi değil ... :-(

RTL8191SU Realtek chipsetli bir usb dongle işini görecektir.
    TP-LINK 150Mbps Mini Wireless
    CG-WLUSBNM
    CG-WLUSB300NM
    Skyworth DWA-130-1 Wireless N USB Adapter (rev.C2)
    Skyworth DWA-130-2 Wireless N USB Adapter (rev.C2)
    D-Link DWA-130 Wireless N USB Adapter(rev.C2)
    D-Link DWA-130 Wireless N USB Adapter
    D-Link DWA-131 Wireless N Nano USB Adapter
    EnGenius 802.11n Wireless USB Adapter
    Belkin N Wireless USB Adapter
    Belkin Basic Wireless USB Adapter
    Belkin Connect Wireless USB Adapter
    Hercules Wireless N Mini USB Key
    Edimax 802.11n Wireless USB Adapter
    Hawking Hi-Gain USB Wireless-G Dish Adapter
    ASUS EZ N 802.11b/g/n Wireless USB Adapter
    ASUS WL-167G V3 802.11n Wireless
    Sweex LW154 Wireless 150N Nano Adapter USB
    Logitec LAN-W150N/U2 Wireless LAN Adapter

tabletlerde usb adaptörleri otomatik görüyor herhalde otg gibi yanlışmıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bcevq

Yok öyle birşey. Yanlış bir bilgi...
  • quote:

quote:

hocam peki bu tabletlerde adaptörleri programla falanmı çalıştırıyoruz ?
  • quote:

quote:

Repeater bir noktaya konur ve taşınabilir olsa bile her seferinde yeni ağ için rj45 kablo ile bağlanıp ayar yapmak gerekir. Oysa mini bir kablosuz adaptör tabletle beraber her yöne gider. Bu yüzden önerinizin bir anlamı yok aslında...

Repeater i ethernetle baglamaya gerek yok. Kablosuz calisirlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Repeater i ethernetle baglamaya gerek yok. Kablosuz calisirlar.

Repeater kablosuz çalışır da, ayar yapmak için kablo ile önce arayüzüne bağlanman gerekir. İyi okuyun yazılanı...

• quote:

quote:

quote:

hocam peki bu tabletlerde adaptörleri programla falanmı çalıştırıyoruz ?

Belli bir program yok. Sadece belli bir chipsete sahip adaptörler için bir adet paket toplama programı geliştirilmiş, onun dışında program mevcut değil. Yani tak çalıştır adaptör kullanırım sevdasına girilmesin boş yere. İşletim sistemi tarafından sürücüsü tanınmayan hiçbir donanım çalışmaz. O sürücüyü de otomatik tanıyıp yükleyen program yok. Olay bundan ibaret...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.