Şimdi Ara

Android Telefon Yedeklemesini Geri Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Google drive içerisindeki Yedeklemeler kısmında 1 adet yedeğim var. Bir hata yüzünden telefonumu sıfırlamak zorunda kaldım. benim sorunum, bahsettiğim Yedeklemeler kısmında bulunan yedeği telefonuma yükleyemiyorum(kurulum aşamasında buluttan yüklemede görünmüyor) ve indiremiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirseniz sevinirim.

• Yukarı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki de yüklediğinizi sanmış olabilirsiniz. Bilgisayardan indirmeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

Belki de yüklediğinizi sanmış olabilirsiniz. Bilgisayardan indirmeyi deneyin.
    Bilgisayar yoluyla denedim indirme yapabileceğim bir menü yok. Sadece görüntüleme ve silme diye 2 seçenek var. Bu sorunu nasıl çözeceğimize dair bir fikri olan varsa yardım bekliyorum. Zira bu yedekler için belli bir süre varmış. Mesela şuan 15 gün var diyor. 15 gün sonunda otomatik olarak silindiğini söylüyor yardım ekranı.

• Telefonu kurarken google hesabını girdikten sonra yedeklemekle ilgili bir seçenek çıkıyor. Onları(verileri yedekle, geri yükle, eşleştir gibi) etkinleştirdikten sonra kendi kendine yedeklemesi gerekiyor. Eğer samsung markaysa samsung hesabından geri yükleme yapabilirsiniz. Onun haricinde sizin yapabileceğiniz bir şey sanırım yok google işi otomatik yapıyordu.

Edit: aslında şimdi düşündümde ayarlardan yapabilirsiniz. Ayarlar > hesap > ilgili google hesabı > eşitle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 2 Nisan 2019; 18:45:4 >
  • quote:

Telefonu kurarken google hesabını girdikten sonra yedeklemekle ilgili bir seçenek çıkıyor. Onları(verileri yedekle, geri yükle, eşleştir gibi) etkinleştirdikten sonra kendi kendine yedeklemesi gerekiyor. Eğer samsung markaysa samsung hesabından geri yükleme yapabilirsiniz. Onun haricinde sizin yapabileceğiniz bir şey sanırım yok google işi otomatik yapıyordu.

Edit: aslında şimdi düşündümde ayarlardan yapabilirsiniz. Ayarlar > hesap > ilgili google hesabı > eşitle
    İlk kurulum esnasında dediğiniz gibi buluttan telefona yükleme seçeneği çıkıyor. Ama sorun şu ki bu benim asıl işime yarayacak ve drive içerisinde görünen uygulama ve ayar yedeği bu sırada görünmüyor. 30 mb gibi boyutu var bana sadece içerisinden not defterimin yedeği lazım. Yılların birikimi ajanda ve kişisel bilgilerimi kaybettim ve sadece bu kaldı elimde. Ona da ulaşamıyorum. Google ile irtibata geçmek mümkün değil mi? Türkiye de teknik destek masası gibi bir departmanı varmıdır acaba?

• Google'ın ayarlarını kurcalarken şöyle bir yerle karşılaştım:

Google Keep not uygulamasını mu kullanıyordunuz ? Cevap hayırsa, belki notlarınızı başka bir uygulamaya sadece hesabınızla giriş yaparak senkronize etmiş olabilirsiniz. Mesela Colornote diye not uygulaması var ve bu uygulamada yedekleme için google hesabıyla giriş yapılabiliyor. Bahsettiğiniz bunun gibi olmasın?

Ama ne olur ne olmaz Google verilerinizi indirebilirsiniz yukarıdaki linkten.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2450965/2a2021d3-5405-4f57-946f-615ffcf48009.png

&

Android Telefon Yedeklemesini Geri Yükleme

• quote:

Google'ın ayarlarını kurcalarken şöyle bir yerle karşılaştım:
    https://takeout.google.com/?hl=tr&utm_source=google-account&utm_medium=web&pli=1

Google Keep not uygulamasını mu kullanıyordunuz ? Cevap hayırsa, belki notlarınızı başka bir uygulamaya sadece hesabınızla giriş yaparak senkronize etmiş olabilirsiniz. Mesela Colornote diye not uygulaması var ve bu uygulamada yedekleme için google hesabıyla giriş yapılabiliyor. Bahsettiğiniz bunun gibi olmasın?

Ama ne olur ne olmaz Google verilerinizi indirebilirsiniz yukarıdaki linkten.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2450965/2a2021d3-5405-4f57-946f-615ffcf48009.png

&

Yardımların için çok teşekkür ederim. Kullandığım not programı colornote idi. Ama ben Google hesabı ile yedekleme kullanmıyordum. Manuel olarak cihaza yedekleme yapıyordum. Merak ettiğim soru şu. Ben cihaza yedekleme yapsam da uygulamaları kendi depolama alanında barındıran Google acaba colornote ile ilgili bilgileri de uygulamaları yedeklediğim esnada yedeklemiş olabilir mi? Eğer yedeklediyse bilgileri kurtarma ihtimalimiz olabilir. Sanırım veri kaybı kaçınılmaz sonumuz oldu. Desteğin için tekrar teşekkür ederim arkadaşım.

• Google'ın bu dosyaları yedeklediğini sanmıyorum. Ama kurtarabilmenin az da olsa bir yolu var.

Telefonun garantisi bittiyse veya garantiden çıkması sizin için sorun değilse telefonu rootlamanız gerekir aşağıdaki silinen dosyaları kurtarma uygulamalarını kullanabilmek için.

Colornote uygulaması yedekleri dikkat ettiyseniz siz de göreceksiniz data/colornote/backup klasörüne depoluyor ismi de şunun gibi 1554421346125-AUTO.doc

Bu uygulamada taramadan önce dosya türünü DOC olarak seçerseniz tüm bulduğu dosyaları önünüze serecektir. Siz burada tüm bulduklarını kurtarın belki ismi değişmiş olabilir illa 1554421346125-AUTO.doc bunun gibi olacak diye bir şey yok.

DiskDigger Pro file recovery

Bu uygulama da root yetkisi istiyor aynı şekilde

Undeleter Recover Files & Data

• Eğer NOTLARINIZI color Note uygulamasına yedeklediyseniz, sadece bu uygulama ile yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz. Bu da; Color Note uygulamasının kendi bulut deposu ile ilişkili ve ancak şifreli olarak kullanılabilmektedir..
  • quote:

Google'ın bu dosyaları yedeklediğini sanmıyorum. Ama kurtarabilmenin az da olsa bir yolu var.

Telefonun garantisi bittiyse veya garantiden çıkması sizin için sorun değilse telefonu rootlamanız gerekir aşağıdaki silinen dosyaları kurtarma uygulamalarını kullanabilmek için.

Colornote uygulaması yedekleri dikkat ettiyseniz siz de göreceksiniz data/colornote/backup klasörüne depoluyor ismi de şunun gibi 1554421346125-AUTO.doc

Bu uygulamada taramadan önce dosya türünü DOC olarak seçerseniz tüm bulduğu dosyaları önünüze serecektir. Siz burada tüm bulduklarını kurtarın belki ismi değişmiş olabilir illa 1554421346125-AUTO.doc bunun gibi olacak diye bir şey yok.

DiskDigger Pro file recovery

Bu uygulama da root yetkisi istiyor aynı şekilde

Undeleter Recover Files & Data
    Tavsiyelerine uymaya çalışıyorum. Telefonum rootlu bu olaydan sonra bir kaç kez twrp ile sıfırlama yapmıştım şuan tarama yapılıyor umarım işe yarar.

• Dediğin recovery programı ile 4 tane colornote yedeklemesi buldum. Ama colornote bu yedekleri ne yapsam da görmüyor. Silindikten sonra bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Bu yedekleri açıp bilgileri kurtarmak mümkünse bu yapabilecek bir yazılım varsa bildiğiniz yardımlara açığım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.