Şimdi Ara

Android telefonunuz neden yavaş şarj oluyor? İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android telefonunuz neden yavaş şarj oluyor? İşte detaylar
    Yavaş şarj, özellikle zamanın çok önemli olduğu durumlarda Android akıllı telefon kullanıcıları için can sıkıcı bir sorun olabiliyor. Bu sorun, arızalı güç kaynakları, hasarlı kablolar veya hatta çevresel faktörler gibi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir.

Yavaş şarj çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir

Bazı durumlarda günlük şarj alışkanlıklarında yapılacak basit değişiklikler bu sorunu çözebilir. Android cihazlarda yavaş şarjın bazı yaygın nedenlerine ve olası çözümlerine bir göz atalım. Yavaş şarjın birincil nedeni arızalı veya zayıf bir güç kaynağıdır. Bu, yeterli güç sağlayamayan eski veya hasarlı bir pilden kaynaklanıyor olabilir.

Akıllı telefonların çoğu, zamanla bozulabilen ve pilin içindeki elektrokimyasal reaksiyonu bozabilen lityum iyon piller kullanıyor. Ayrıca hasarlı şarj kabloları da elektrik akımının verimli bir şekilde iletilmesini engelleyerek yavaş şarja neden olabilir. Çevresel koşullar bir telefonun şarj hızını önemli ölçüde etkileyebilir.

Ayrıca Bkz.Android'deki Google TV uygulaması yeniden tasarlanıyor: İşte yenilikler

Örneğin telefonunuzu sıcak bir ortamda bırakmak, iç sıcaklığının artmasına ve pilin içindeki elektrokimyasal reaksiyonların bozulmasına neden olabilir. Ayrıca eskimiş veya kalitesi düşmüş bir pil artık şarjı optimum şekilde tutamayabilir. Android telefonunuzu şarj olurken kullanmanız da işlemi yavaşlatabilir.

Uygulamalarda gezinme, oyun oynama ve diğer kaynak yoğun görevler gibi aktiviteler telefonunuzun CPU'sunun aktif olarak kullanılmasına neden olur ve bu da pilin tükenmesine yol açar. Ayrıca, uygulamaları arka planda çalışır durumda bırakmak veya düzgün bir şekilde kapatmamak beklenenden daha fazla kaynak tüketebilir ve bu da şarjın daha da yavaşlamasına neden olabilir.

Şarj portunda biriken kir ve toz telefonunuzla şarj cihazı arasındaki elektrik bağlantısını bozarak yavaş şarja yol açabilir. Kablosuz şarj, süreci yavaşlatabilecek bir diğer faktördür. Kablosuz şarj, daha az verimli güç aktarım yöntemi nedeniyle kablolu şarjdan yüzde 30-80 daha fazla zaman alır.

Kaynak:https://www.androidpolice.com/reasons-android-phone-charging-slowly/

• Yahu işletim sistemiyle şarjın ne alakası var, nasıl bir haber bu...

Yüksek ısıda işletim sistemi "iOS" sa bataryaya birşey olmuyor mu mesela? Arızalanınca etkilenmiyor mu? Yüksek hızlı şarj nedir bir de? 300W mı 18W mı? Hepsinin adı hızlı şarj.

Haber başlığı altında uyduruk uyduruk yazılar...

Edit:
    Haberi AndoidPolice'den alırsan başlığı da böyle olur tabi. Artık adamların clickbaitlerini de olduğu gibi kopyalıyoruz demek ki. Harika.
  • Yavaş şarj oluyor hızlı bitiyor veya şarj %30-40 dayken cep bir anda kapanıyor.telefon kullanırken sürekli takılıp donuyorsa büyük ihtimalle pildir
    Yan sanayi muadil pilse acilen değiştirmek gerekir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimki yavaş çarz olmuyor, gayet iyi. Kendi kablosu ve kendi adaptörünü kullanmak gerekiyor, özel teknoloji olduğu için.

• quote:

Android telefonunuz neden yavaş şarj oluyor? İşte detaylar

Yahu işletim sistemiyle şarjın ne alakası var, nasıl bir haber bu...

Yüksek ısıda işletim sistemi "iOS" sa bataryaya birşey olmuyor mu mesela? Arızalanınca etkilenmiyor mu? Yüksek hızlı şarj nedir bir de? 300W mı 18W mı? Hepsinin adı hızlı şarj.

Haber başlığı altında uyduruk uyduruk yazılar...

Edit:
    Haberi AndoidPolice'den alırsan başlığı da böyle olur tabi. Artık adamların clickbaitlerini de olduğu gibi kopyalıyoruz demek ki. Harika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 23 Eylül 2024; 16:05:03 >
  • Uçak moduna alın daha hızlı şarj olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen yazılımla alakalıydı bugün yeni gelen güncellemeyi kurdum 55dkda doldurdu dediği dkda 45w şarj cihazıyla Samsungun yoksa garantiye yollayacaktım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Cihazın yavas ya da hızlı sarj olması, isletim sistemindeki kernel parametreleri ile ayarlanıyor. android cihazlarda yazılımsal olarak pil yönetim sistemi bulunur. bu pil yönetim sistemi, pilin sıcaklık ve sağlık gibi parametrelerini izliyor ve kontrol ediyor. yani diğer bir deyisle, kernel, pil ve sarj kontrol devreleri icin sürücüler iceriyor.. örnek olarak bq24190 gibi bir sarj entegresi kullanılıyorsa kernel bu entegre ile iletisim kuran sürücüler iceriyor..

android kernel pilin hızlı ve yavas sarj edilmesini ayarlayan charging current üzerinde yetki sahibi mesela böylelikle telefonun sarj cihazından cekecegi amperi sürekli olarak ayarlayabiliyor pil ısısı yükseldikce örnegin amper azaltılıyor, pil ısısı düstükce amper yükseltiliyor gibi.. yine pilin alacagı voltaj kernel tarafından yönetiliyor pil eğer ki, 4,2v gerektiriyorsa 4,2v voltaj ile sarj edilmesi sağlanıyor...

ilk sarjda constant current ayarı uygulanıyor ve pil maksimum amperle sarj edilmeye baslanıyor sonra kademeli sarja geciliyor buna da constant voltage deniyor bu ayarda amper kademeli olarak düsürülüyor.. bu düsürme pilin o anki ısısıyla alakalı..

Android kernel sarj islemi sırasında, güc tasarrufu modlarını da yönetebiliyor örnegin gereksiz enerji harcayan islemler azaltılır ve pil bir yandan sarj olurken, diğer yandan telefonun sarj süresinin yavaslaması engellenmis oluyor..

ayrıca android cihazlar belli baslı bazı standartlara göre sarj ediliyorlar bunlar Qualcomm Quick Charge ya da USB Power Delivery olabilir.. kernel bu standartlara göre voltaj ve amper ayarlarını yapıyor..

gördügün gibi android yazılımının sarj islemi üzerinde cok büyük bir etkisi var android olmayan IOS bir cihazda tüm bu islemler ve optimizasyonlar ve hatta standartlar farklı olacagı icin pil sarj süresi uzayabilir ya da kısalabilir IOS sırf IOS oldugu icin ya da android sırf android oldugu icin daha hızlı sarj yapabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Eylül 2024; 19:52:50 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ya hocam iyi güzel yazmışsınız ama boşuna yazmışsınız. Yazıyı okursanız arızalı batarya, ısınan batarya, yanlış şarj cihazı, yok efendim uygun olmayan kablo vs vs genel batarya problemlerini konu alıyor, kerneli anlatmıyor. Dolayısıyla bunun iOS, Android, Symbian, Windows ile hiç alakası yok. İstisnasız tüm bataryalı cihazlarda aynı problemi yaşarsınız, yaşamanız da gerekir. Aksi halde kusurlu üründür, önlem alınmamıştır elinizde patlar.

Yani bunu açıklamak zorunda bırakmanız garip oldu biraz. Keşke yazdıklarınızı yazıyla ilişkilendirerek cevap yazsaydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Eylül 2024; 20:27:16 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Siz isletim sistemiyle sarjin ne alakasi var diye sormussunuz ben alakasini izah ettim, izah ederken haber icerigine odaklanmadim, kablo falan gibi seyler zaten yazilimsal mevzular degil, haberde anlatilanlar benim cevabimi ilgilendirmez, haber icerigiyle ilgili yazmadim, ben direkt olarak sizin sorunuzu gordum ve cevap yazdim android sistemin hizli sarj ile olan iliskisi budur.. gayet ilgilidir tum kontrol yazilimsaldir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben haber içeriğini eleştirdim zaten. Özellikle Android vurgusu yapılmasının içerikle hiçbir bağlantısı yok demeye çalıştım ama yanlış anlaşıldım herhalde.

Neyse, bilmeyenler için yorumunuz aydınlatıcı olmuştur ama kastettiğim bu değildi. İçeriğe bakarsanız eleştirdiğim konuya hak vereceksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.