Şimdi Ara

Android ve Web arayüz Kontrollü Röle Kart Tasarımım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Resimde Kendi tasarımım olan ethernet arayüzü ile internet ve LAN üzerinden android programla ve tarayıcı üzerinden kontrol edilebilen kendi tasarımım olan devre gözükmektedir.Piyasada bu amaçla kullanılan birçok devre bulunmaktadır.Ancak bu devre herşeyiyle bana aittir.PCB çiziminden tutunda mcu yazılımı android programına kadar biraz uğraşla herkes başarabilir.Devrede 8bit 32KB hafızalı mcu ve enc28j60 entegresi kullanılmıştır.
    Kartın özellikleri ise

• 10 adet optik yalıtılmış giriş
    • 10 adet 220V/16A röle çıkış
    • 2 adet sıcaklık sensör girişi
    • Arayüzden değiştirilebilen şifre ve IP adresi
    • Arayüzden değiştirilebilen giriş,çıkış ve sensör isimleri
    • Her sensör için ayrı ayrı alt ve üst limit ayarlayabilme
    • Girişlerin alarm konumunu ve zamanını seçebilme örneğin giriş1 20sn boyunca NC ise giriş1 aktif kabul et gibi bunu tüm girişlere uygulayabiliyoruz
    • Çıkışları manuel olarak açıp/kapatabilme veya girişlere ve sensörlere bağlı olarak programlayabilme Örneğin Çıkış1 giriş1 aktif olunca aktif olsun veya Çıkış2 Sensör1 max değerine ulaşınca aktif olsun gibi
    • Web arayüzden veya android program aracılığı ile kontrol edebilme

Web arayüz ekranlarından örnekler ise
    Android arayüzleri ise

Android ve Web arayüz Kontrollü Röle Kart Tasarımım Android ve Web arayüz Kontrollü Röle Kart Tasarımım Android ve Web arayüz Kontrollü Röle Kart Tasarımım Android ve Web arayüz Kontrollü Röle Kart Tasarımım

• Elinize sağlık güzel bir tasarım ve uygulama olmuş bende bitirme çalışması olarak bunun bir kaç beden küçüğünü yapıyorum
  • Seri-wifi dönüştürücü modül kullanarak benzer kartı direk wifi kontrollü hale getirebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=VU6s9Fs2Ef8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NADIR26 -- 27 Haziran 2015; 1:23:24 >
  • Ellerinize sağlık. Bende bluetooth lu olanını yapmıştım. 24 kanala kadar kontrol ediyor. işlemci olarak pic kullanmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam daha detaylı anlatırmısınız
  • 1-devreyi tamamen seri port üzerinden kontrol edilebilecek şekilde tasarlıyoruz.
    2-wifi modulde zaten RX ve TX uçları var.Bu modül wifi üzerinden gelen veriyi seri porta seri porttan gelen veriyi de wifi yolluyor.
    3-Modül ve mcu arasındaki bağlantıyı yapıyoruz.Modül 3.3V mcu benim kullandığım 5V bu yüzden mcudan giden TX ucuna iki eşdeğer direnç bağlayarak gerilim bölücü devresi kullanıyorum.2.5V oluyor.
    4-Gerekli programı android de yazıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NADIR26

1-devreyi tamamen seri port üzerinden kontrol edilebilecek şekilde tasarlıyoruz.
    2-wifi modulde zaten RX ve TX uçları var.Bu modül wifi üzerinden gelen veriyi seri porta seri porttan gelen veriyi de wifi yolluyor.
    3-Modül ve mcu arasındaki bağlantıyı yapıyoruz.Modül 3.3V mcu benim kullandığım 5V bu yüzden mcudan giden TX ucuna iki eşdeğer direnç bağlayarak gerilim bölücü devresi kullanıyorum.2.5V oluyor.
    4-Gerekli programı android de yazıyoruz.

tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.