Bildirim
ANET A8 3D PRİNTER - YARDIMLAŞMA VE GELİŞTİRME ANA KONU (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba Arkadaşlar, bende Anet a8 kullanıcısıyım. Yazicima bolca baskı upgrade yaptım framei oldukça stabil hale getirdim aslında fakat tamamen akriligin kolay alev alabilirliğinden çekindiğim için sigma alimünyum şase ile Am8 upgradei yapmaya karar verdim. Daha önce yapan var mi aranızda? Bu arada anet a8 kullanıcıları için kesin tavsiyem Leo_N nickli kullanıcının frame desteği çıktılarını kesinlikle yapmanız. Ayrıca Hulk frame desteğide cok iyi iş görüyor. Tabla yataklarını da polimere çevirmek tablayı çok rahatlatıyor.
Yapacağım upgradeler,
Trianglelab GT2 fiberglass kayışlar
AM8 aliminyum şase
Trianglelab E3D V6 hotend
Ekstrüder Bowden dönüşümü
Trianglelab BLtouch auto bed leveling
Hot bed için mosfet bağlantısı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba,tecrübesiz birisi için hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz?
Yazıcı kurulum istememeli,kaliteli olmalı ve uzun süre kullanabilmeliyim.
Anet a8 deki sorunların hiç birini yaşamak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwsehmus -- 25 Aralık 2018; 21:43:37 > -
-
Merhaba arkadaşlar eskiden aldığım ve tekrar kullanmak istediğim (klon) prusa i3 yazıcım var. Buna pla için fan takmak istiyorum. Ancak bu fanın elektriğini nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Cura simply3d vs. gibi dilimleyici programlarda CoolFan ayarları var sanırım bu pla için olan ayarlar orada ilk katmak sonraki katmanlar gibi derinlemesine ayar yapılıyor bunu anakarta nasıl bağlayacağım ve örneğin Cura bunun coolfan olduğunu nasıl anlayacak?
Şimdiden teşekkürler.
-
Herkes soru sormuş cevap veren yok Benim alet kenarda duruyor, daha axis ayarlarını tam yapmaya fırsatım olmadı. Otomatik sensör var, bağlamadım. Anakarta kasa yazdıracaktım o da kaldı. Vakit ve heves uyumunu sağlayabilsem çok planlarım var bu yazıcıyla ama araya sürekli bir şeyler giriyor -
Birisi AnetCube yapsın da görelim.
Yazıcının anakartında 2 fan soketti var. birisi hotend soğutucu diğeri yazılan parçayı soğutması için. Parça soğutucu fan Gcode ile ayarlanabilir. -
Arkadaşlar merhaba. Benim anet e12 yazicim var. Power suplysinden çok ses geliyor. Bunun onune nasil gecebilirim? Benim aklima ses yalitimli bir kutu yapmak geldi. Bu kutuyu yaparken hava akisi icin bosluk acmam gerekir mi? Acarsam ses oradan cikacak ayni yere mi gelir? Cevaplarınızi bekliyorumm.
Güç kaynağının soğutucu fanından mı geliyor ses ? Öyleyse pek bir şey yapılamaz. Yalıtım yapıldığında hava akışı için boşluk açıldığı zaman yine ses gelecek çünkü.quote:
Orijinalden alıntı: bilalyılmaz
Arkadaşlar merhaba. Benim anet e12 yazicim var. Power suplysinden çok ses geliyor. Bunun onune nasil gecebilirim? Benim aklima ses yalitimli bir kutu yapmak geldi. Bu kutuyu yaparken hava akisi icin bosluk acmam gerekir mi? Acarsam ses oradan cikacak ayni yere mi gelir? Cevaplarınızi bekliyorumm. -
Evet sanırım fan sesi. Ama baya gurultulu geceleri calistiramiyorum. Hava boslugu icin ne kadar buyukluk acmam gerekir acaba?quote:
Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr
Güç kaynağının soğutucu fanından mı geliyor ses ? Öyleyse pek bir şey yapılamaz. Yalıtım yapıldığında hava akışı için boşluk açıldığı zaman yine ses gelecek çünkü.
Alıntıları Göster
E12'de ızgaralar zaten bayağı küçük ve sık değil. Fazla büyük ızgaraya gerek yok muhtemelen. İçindeki fanın çapı kadar bir alan yeterli olur. Tabi tam tersi tarafa da hava çıkışını unutmamalı.quote:
Evet sanırım fan sesi. Ama baya gurultulu geceleri calistiramiyorum. Hava boslugu icin ne kadar buyukluk acmam gerekir acaba?
Alıntıları Göster -
Dusundugum nokta hava boslugu acinca oradan elbetteki ses gelecek ayni yere gelmesin sonra?quote:
E12'de ızgaralar zaten bayağı küçük ve sık değil. Fazla büyük ızgaraya gerek yok muhtemelen. İçindeki fanın çapı kadar bir alan yeterli olur. Tabi tam tersi tarafa da hava çıkışını unutmamalı.
Alıntıları Göster
Evet, üstteki mesajımda da belirtmiştim, bir işe yaramayacak muhtemelenquote:
Dusundugum nokta hava boslugu acinca oradan elbetteki ses gelecek ayni yere gelmesin sonra?
Alıntıları Göster -
Bunun bir formulu yok mudur acaba? Illaki sesli mi kullaniliyor bu cihazlar?quote:
Evet, üstteki mesajımda da belirtmiştim, bir işe yaramayacak muhtemelen
Alıntıları Göster
SLA yazıcılar çok daha sessiz çalışıyor. FDM yazıcılar için yapacak pek bir şey yok, o ses çıkacakquote:
Bunun bir formulu yok mudur acaba? Illaki sesli mi kullaniliyor bu cihazlar?
Alıntıları Göster -
peki 2 hava bosluğu yerine tek bir tane hava boşluğu açsam çok büyük değil 5x5cmlik yetmez mi? zaten kabini 90x90x75 cm ebatında düşünüyorum baya büyük olacak ve zaten arada kontrol etmek için kapısını falan açıcam o şekilde 2-3 saatte bir havalandırırım. sadece geceleri 7-8 saat kapalı kalır en fazla.quote:
SLA yazıcılar çok daha sessiz çalışıyor. FDM yazıcılar için yapacak pek bir şey yok, o ses çıkacak
Alıntıları Göster
-
Denemeden bilemeyiz. Deneyecekseniz bir termometre ile sürekli hava sıcaklığını kontrol edin derim.quote:
peki 2 hava bosluğu yerine tek bir tane hava boşluğu açsam çok büyük değil 5x5cmlik yetmez mi? zaten kabini 90x90x75 cm ebatında düşünüyorum baya büyük olacak ve zaten arada kontrol etmek için kapısını falan açıcam o şekilde 2-3 saatte bir havalandırırım. sadece geceleri 7-8 saat kapalı kalır en fazla.
Alıntıları Göster
Kac dereceye kadar normal olurquote:
Denemeden bilemeyiz. Deneyecekseniz bir termometre ile sürekli hava sıcaklığını kontrol edin derim.
Alıntıları Göster
Aşağıdaki linkte yazılana göre oda sıcaklığı 35 derecenin üstünde olmamalı. Yani yapacağınız kabinin iç sıcaklığı en fazla 35-40 derece olsun. "Operating Temperature Range" diye belirtilmiş.quote:
Kac dereceye kadar normal olur
Alıntıları Göster
https://pevly.com/anet-e12-3d-printer-review/
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X