Şimdi Ara

Ani fps düşüşü ve donma sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

West'te diamond seviyesi oyuncuyum. Yayın yapmak için bilgisayar topladım.

W10
    AMD 8350 İŞLEMCİ
    GTX960 GB EKRAN KARTI
    ASUS M5A97 EVO R.2.0 ANA KART
    16GB RAM
    240 GB SSD
    2 TB HDD
    750W PSU
    ZALMAN LQ310 SIVI SOGUTUCU.

Fakat oyun için sabit 144 ile ve sabit 60'la denedim FPS düşüyor birden 1 saniye kadar donuyor. Oyun sonra devam ediyor. Ve bu her oyun 2 3 kere başıma geliyor. Acaba böyle bir problem neden oluyor? Yardımcı olabilecek birisi var mı ? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sürücülerde bir sorun olabilir kesin bir şey söylemek güç sürücülerin beta versiyonlarını değilde stabil son sürümlerini bir kontrol et ayrıca ssd için bazı performans ayarlari yapiyorduk artık windows otomatik tanıyor ama yinede kontrol etmekte fayda var googledan kolaylıkla bulabilirsin son olarak sadece lolde böyle sorun oluyorsa oyunu tamamen silip yeniden yüklemeyi ve oynarken dikey senkronizasyonu açıp denemeni tavsiye ederim.

Ayrıca yayın hayatında başarılar dilerim

• Teşekkür ederim bugün zaten rpr yapıcam lol ile ilgili. Başka oyun yüklü değil yayın yapacağım için şu dertleri bi aşayım bakıcam çaresine teşekkürler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun işlemci malesef fx serisi online oyunlarda çekirdek yapısı ve tek çekirdekte düşük degerlerinden dolayı böyle oluyor tavsiyem turbo boost 'u kapat oc rehberlerine bak voltajı ve frekansı sabitle bir nebze iyileşecektir .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Queens Boulevard kullanıcısına yanıt
    '' turbo boost 'u kapat oc rehberlerine bak voltajı ve frekansı sabitle ''

Turbo boost nedir onu bilmiyorum. Pc den hiç anlamam.
    O.c hic yapmıyorum nasıl ayarlıyıcam onları ?
  • Dostum bende fx 8300 r9 270 sahibiyim ve değil lol unity hariç hiçbir oyunda böle sıkıntı görmedim. Senin sorunun kesinlikle yazılımsal. Oc falan yapsanda oc işlemi oyunda aldığın min fps değerini etkilemez başka çözüm yolları dene. Atıorum gpu sürücüsü beta ise kaldır whql temiz sürüm kur.

• as dasdasdasd A kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba , Pc'den pek anlamıyorum ben. Driverları arkadaş yükledi. ASUS GTX 960 ekran kartının driverini nvdia sitesinden indirip yüklemişti yanlış hatırlamıyorsam.
    '' Atıyorum gpu sürücüsü beta ise kaldır whql temiz sürüm kur. '' derken ne yapmam gerekiyor anlatabilir misin pek anlamıyorum bu tür işlerden de kusura bakma.
  • Ya ben orda bi örnek verdim sorun başka yerdede olabilir. Ama nvidia kontrol paneline gir sürüm numarasına bak. Yanında beta yazıyor ise betadır o yok hiç birşey yazmıyor ise kararlı sürümdür. Ama dediğim gibi sorun burda olucak diye bişe yok. 4-5 ay önce bende mesala fx 4100 takmıştım boarda stock fanı ile pc kendini kapatıyordu oyun oynayınca dedim bunda bi iş var sıcaklıklara bi baktım işlemci yanıyor :D Contact21 soğutucu takınca çözdüm ben o sorunu mesala. Valla sorunun her yerde olabilir yani iyice bi bak.

• Sorunun nereden kaynaklı olduğunu bilen birisi var mı arkadaşlar ? Kafayı yiyeceğim. Böyle bir oyunda neden donma yaşanır ki. Eski külüstür pc ' de yaşamıyordum bu tarz bir problem. Client'i onardım , sildim tekrar yükledim yine aynı.
  • bendede oluyor
  • 232
  • Merhaba arkadaşlar. Bu fps düşüşü donma sorununu çözdüm. Daha cs-go'da denemedim fakat LoL ' de Razer cortex diye bir program kullandım. Oyunu boostlayıp diğer programları kapatıyor. Donma sorunu böylece çözüldü. Bundan yola çıkarak ekran kartında problem yok diye düşünüyorum sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Bu şekilde engellediysek problem neyde olabilir. Sıvı soğutucu üstünde çok çok az termal macun vardı sizce bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Güzel bir yorum getirelim şu konuya da kurtulayım bu dertlerden. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
  • Hocam çözümü bulabildinizmi bende laptop 960m kullanıyorum aynı fps drop bendede var
  • ob açıkken oluyosa artı oyun falan anlarımda normaldir
    bende mesala 40 fps 69 ping west de bu dediklerim
    kışın sorun yok ama şu ara laptop yanıyor 5vs 5 lerde 2 sanıye donuyor fps 19 ping 140 oluyor jungle oynıyıp split yapmaya solo lanelere gang atmaya çalısıyorum tf lere kesinlikle girmiyorum
    bu buldugun razer cortex i denesem faydasını görürmüyüm
  • Merhabalar ,

Sorunu şu şekilde çözdüm.
    İnternetten araştırdım benım hdd intellipower özeliğindeymiş.
    Bu hdd depolama için kullanıyormuş genellikle. Çünkü rpm gücü normal hdd'lerden ucuzmuş.
    2.el olarak satıp kendime Seagate 1 tb 7200 rpm hdd aldım. FPS drop ve donma sorunu yaşamıyorum.
    Çok nadiren bilgisayardan gelen ses takılıyor ve yarın saniye kitleniyor ama çok nadir oluyor.
  • Bütün postları okumadım ama normal durumda 144 fps bana göre düşük. Oyun ayarlarını Orta ayara çekerek 30-40 fps daha kazanabilirsin. Çünkü teamfightlarda daha fazla skil efekti neticesinde düşebilir. Ani donma genelde ekran kartı, işlemci, ram veya power yüzünden olabilir. Gördüğüm kadarıyla donanımın çok iyi ama 144 fps bana düşük geldi. Oyun ayarlarını maksimum seviyede mi oynuyorsun. 3 sene önce topladığım gtx 670 ekran kartı 3. nesil intel işlemci ile orta yüksek ayarda 300-350 küsür fps ile oynuyorum. Donanımın ömrünü yıpratıyor diye hiçbir donanıma O.C yapmadım. İlerde ihtiyaç durumunda yaparım herhalde. Ama senin fps bana düşük geldi. Ayrıca SSD hdd varken neden backup görevindeki hdd ni değiştirdin. Ve bununla nasıl çözüme ulaşabildin anlayamadım doğrusu.
    Özet geçecek olursam oyun ayarların yüksek ise düşürmelisin. Sonuçta botlane de şelale olmasa belli başlı çalıların orda kelebekler uçuşmasa da olur. Oyun backup hdd de yüklüyse ssd hdd in olduğu particion a taşımalısın.

• By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    144 az gelme sebebi benim 144'e sabitlemem.Full grafik Limitsizde 400 fps alıyorum. 60 Fps ötesini göz takip edemez. Çok değiken fps'yi kimse seçmez bu sebepten dolayı dikkat edersen tüm profesyonel yayıncılar fps sabit oynarlar. Okumadığın için bu kısmı anlamamışsın dostum. 2.si SSD üzerinden oyun oynamayı tercih etmediğim için hdd değişikliği kararını aldım. Zaten 15 tl kadar ekstra bir ücret vererek sahip olduğum içim beni pek etkilemedi.
  • merhaba dostum ben çok oyun oynuyorum. ve pc eski oldugu oldugu için çok kasıyo du taki 2 veya 3şey yapana kadar artık rahatça oyun oynuya biliyorum.
    çözümlerim.
    1 rzaer game boster yüle link :http://link.tl/J84R
    2 youtube tan oyun hizlandırma video su benim işime yaradı linkhttp://link.tl/J85l
    3 Advanced SystemCare yükle kesinlikle işiine yarar. linkhttp://link.tl/J85D
    4 pc güncelle (ekran kartı vb. ) Uninstall Programs kesinlikle işine yarayacak program link :http://link.tl/J85T
    kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.