Şimdi Ara

Animasyon şietinde animasyoncuyum soruları alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yunus626emre

quote:

Orijinalden alıntı: nick.nock

quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: instance

Hiç animasyon filmi yaptınız mı peki

Filimler yerine çizgidiziler yapıyoruz. Örnek olarak pepee diyebilirim biz yapmadık ama yaptıklarımız ona benzer

Sektörün ağası Ayşe Şule Bilgiç diyorlar, doğru mu

Kesinlikle doğru, şuanda Türkiye'de en popüler çizgifilmlere imza atan kişi o.

Yalan yok bazen kardeşimle Düşyeri'nin çizgi filmlerini severek izliyorum.
    Pepee, RGG Ayas vs. çok başarılı

Evet oldukça iyi çizgifilmler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Zevkli iş. Kolay gelsin. Bir bölüm için kaç gün ya da saat çalışıyorsunuz? Ekip kaç kişilik?

Sadece animasyon ekibi 15 kişiden oluşuyor, Her ay duruma bağlı olarak 1 yada 2 bölüm çıkıyor. Model, composit, ses ekipleri ayrı.
  • quote:

quote:

karekter animatörlüğünden anlarmısınız daha doğrusu sizin alanınız ne

Hangi programı kullanıyosunuz ?

Karakter animatörüyüm, maya kullanıyorum.

Hangi mayadan kullanıyorsunuz hocam biz de o mayadan kullanalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

quote:

quote:

karekter animatörlüğünden anlarmısınız daha doğrusu sizin alanınız ne

Hangi programı kullanıyosunuz ?

Karakter animatörüyüm, maya kullanıyorum.

Hangi mayadan kullanıyorsunuz hocam biz de o mayadan kullanalım

Gülmedim hocam.
  • Bu balon patlatma oyunu çok hoşuma gidiyo benim ya animatörler bazen yapmacık oluyo ama olsun çok eylenceli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 dklk bir bölümü yayına hazır hale getirmek ne kadar sürüyor

• Animatörlüğü çok severim. Animatör olmayı da çok isterdim ama sanırım farklı bir meslek seçeceğim. Okurken bu işi hobi olarak öğrenmek istiyorum. Ne önerirsin? Yaş 19.

• hangi programları kullanıyorsunuz genel olarak
  • yaşınız kaç ve hangi üniversiteyi bitirdiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Scroman's

20 dklk bir bölümü yayına hazır hale getirmek ne kadar sürüyor

15 kişi ile 2 ay kadar sürer hocam
  • rigging nasıl öğrenirim animasyon bilgim yok sadece rigging öğrensem nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Animatörlüğü çok severim. Animatör olmayı da çok isterdim ama sanırım farklı bir meslek seçeceğim. Okurken bu işi hobi olarak öğrenmek istiyorum. Ne önerirsin? Yaş 19.

Merhaba, hemen hemen aynı yaştayız 21 yaşındayım. Bol bol 3d çizgifilm izleyin, akşam detaylı bir teknik bilgi verebilirim, hangi programı nasıl öğrenip neler yapmanız konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

yaşınız kaç ve hangi üniversiteyi bitirdiniz

21 yaşındayım halen okuyorum, kişisel mahremiyetten dolayı okul adı veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

rigging nasıl öğrenirim animasyon bilgim yok sadece rigging öğrensem nasıl olur?

Rigging için CGMeetup öneririm ama iyi bir gelecek için sadece rigging yeterli olmaz animasyon veya model de öğrenin yanında
  • quote:

quote:

21 yaşındayım halen okuyorum, kişisel mahremiyetten dolayı okul adı veremiyorum.

Saolun hocam

• quote:

quote:

quote:

Saolun hocam

Rica ederim hocam
  • quote:

quote:

Animatörlüğü çok severim. Animatör olmayı da çok isterdim ama sanırım farklı bir meslek seçeceğim. Okurken bu işi hobi olarak öğrenmek istiyorum. Ne önerirsin? Yaş 19.

Merhaba, hemen hemen aynı yaştayız 21 yaşındayım. Bol bol 3d çizgifilm izleyin, akşam detaylı bir teknik bilgi verebilirim, hangi programı nasıl öğrenip neler yapmanız konusunda.

takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

quote:

quote:

takip.

DEtaylı bir şekilde anlatacağım akşam hocam, şuanda çok yoğunum :)

• quote:

Merhaba dostum, animasyonu öğrenmek istiyorsan önce çizgifilmleri sevmek gerekir, gerçekten sevmeden yapılacak, katlanabilecek bir iş değil. İnsanların 1 ayda ne zorluklarla çıkardığı 7-8 dakikalık bi animasyon 2 dakikaya hertürlü bilinçsiz eleştiriye maaruz kalabiliyor. 7-8 dakikalık bir gösterim yapan insanlara büyük stressler yaşatıyor, eğlenceli olduğu kadar zor ve stressli. Eğer bunu aşarsan hergün çizgifilm izleyip karakter pozları çıkarmanı tavsiye ederim. Eğer ingilizcen varsa animator's survival kit kitabını indirip okuyarak adım atabilirsin unutma program öğrenilir, teknik bilgi öğrenilir ama işin inceliği animasyonu güzel yapan, izlettiren püfnoktalar uzun zamanlar ister. Genellikle işi biraz öğrendikten sonra her animastör kendi tekniğini geliştirir kendi tekniğini kullanır, kimi matematiksel hesaplayarak yapar işini kimi gözüne göre yapar. Senden sadece sonuç istenilir nasıl yaptığın değil fakat sanat yaptığını unutma. Tekniğe gelirsek animasyon için dünya genelinde söz sahibi program Autodesk Maya. Pixar olsun dreamworks olsun maya kullanıyor, hatta game of thrones bile. Maya öğrenmek için biraz ingilizce ve sabır gerekli. CGMeetup önerimdir maya öğrenmek için. Sana çoğu şirket önce diploma sormaz çalışmalarını sorar o yüzden iyi bir portfolio yapmalısın.http://www.meryproject.com/#!download/c1n0f buradan herşeyi ile hazırlanmış riglenmiş karakteri indirip maya da animasyon çalışabilirsin. Walk Cycle ile başlayıp parkour ile devam edebilirsin. Bunların hepsini anlatan siteler var en kötüsü youtube var. Eğer gerçekten emek verip iyi bir animasyoncu olursan çok iyi imkanlara sahip olabilirsin. Türkiye için animasyoncular çok değerli, özel uçaklarla yurtdışından getiriliyorlar, hertürlü imkanları ayaklarına seriyorlar.

• nick.nock N kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum. Çok açık ve anlaşılır anlatmışsın. Başkalarını kıskanıp sektöre girmesini engellemek gibi bir gayenin olmaması beni sevindirdi. Allah yolunu açık etsin. İnşallah adını göklerde görürüz.

Kal selametle.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.