Benim istediğim olay şu şimdi. Mesela Twitter'da ki gibi düşünün, nasıl yeni mesaj geldiğinde hemen düşüyor, benim de kendi web sitemde böyle bir şey yapmam lazım lakin ajax'ın belli süreler içerisinde durmadan kontrol edip server'ı boşuna yormasını istemiyorum. Bunun yerine istemci ile server arasında bir bağlantı sağlayıp bu beklenen koşul gerçekleştiğinde (Başka bir kullanıcı mesaj attığında vb.) php bunu otomatik olarak tanıyıp istemciye göndermesini istiyorum. Böyle bir şey yapmak mümkün müdür? Yani bir nevi HTML5 ile birlikte gelen postMessage olayı gibi olsun ama bu istemciler arasında olmasındansa PHP ve server üzerinden benim istediğim gibi olsun istiyorum.
Bir trigger yazıp kontrol ettirebilirsin, senin istediğin tabloya post işlemi yapıldığı zaman event tetikler ve ekrandaki veriyi refresh ettirirsin.
kurduğun mantık hatalı. php sana bir şey göndermez sen php'den bir şey istersin. güncellemeleri takip etmek için de sürekli istemen gerekir.
ayrıca buna gerek de yok sorgulama yaptırırken tarih bilgisini microtime cinsinden yollarsan son güncelleme tarihinden sonra gelen mesajları çekersen sunucuna asla yük olmaz.
HTM5 de websockets kullanabilirsin bu sayede php sana birşeyler gönderebilir ama bir php dosyası sürekli sunucu programı gibi çalışmalı.
diğer bir yöntem facebook ve gmailde kullanılan comet diğer adıyla reverse ajax, ajax push veya ters ajax olarak bilinen yöntemdir.
websockets olayını duymuştum lakin hem henüz ie'de (9 RC de dahil olmak üzere) desteklenmiyor oluşundan dolayı üstünde durmamıştım lakin şu "reverse ajax" olayını biraz araştırınca kafama yattı gibi, ben bir onun üstüne gideyim. Teşekkürler THR.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme