Şimdi Ara

Ankara - Adventure motosiklet eğitim okulu'nu nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kısmetse bu yaza doğru motor almayı planlıyorum. Ehliyetimi 1997 yılında almıştım. Motor kullanmayı 350'lik Java ile öğrenmiştim ve sadece 2 hafta kullanmak nasip oldu. Bidaha da motor alamadım. Malum, öğrencilik yıllarında para bulmak zor. Anca biraz biriktirdim :) Neyse, uzatmayayım... Tekrar kullanmaya başlamadan önce bir eğitim almayı düşünüyorum, hem hatırlarım hem de rafiğe ve motora alışmak kolay olur. Ankara'da rastladığım bitek Adventure Motosiklet Okulu var (hala eğitimlere devam ediyolar mı bilmiyorum). Buradaki eğitimlere katılmış biri var mı forumda? Nasıl bilirsiniz, tecrübeleriniz nelerdir? Faydasını gördünüz mü? Motor hakkında pratik teknik eğitim de veriliyor mu? okulun ücreti, imkanları, ilgileri hakkındaki görüşlerinizi paylaşırmısınız?

Tercihim SS olduğundan, ve bütçem de büyük ihtimal 6-7 bin ytl olacak, alınabilecek motor sayısı nispeten az. Bulabilirsem, ikinci el Hyosung GT250R düşünüyorum. Tabi iki ay sonra ne olur bilemem, belki güzel bi kampanya olur uygun ödeme koşullarıyla, sıfırını da alabilirim. Ya da temiz fazla eski olmayan bi 600 lük... Bir de, 600'lük 4 zamanlı motorların kaç kilometre ömürleri oluyor?

• kaç kilometre derken anlamadım adam motoru hırpalamamışsa ne sorunu olacakki bizim bir amca vardı motorcuydu kendısı hatta tıcaretını yapıyordu bana dıyorkıdı mıllet alıyor motoru 50.000 kılometreden sonra bunun omru bıttı dıye satıyorlar halbukı arabada kımse 50.000 kılometre sonra arabasını satmıyor spor araçların motorları ekren deforme olsaydı kımse ferrariye o kadar para vermezsı yurt dısında bır arkadasım 90 model suzıkı kullanıyordu ss turunde
    kurs olayına gelınce ankarada yaşamıyorum o yuzden bırsey dıyemıceğim
  • Kaç kilometre ömürleri var derken, genel ortalama olarak sormuştum. Mesela günümüz otomobillerindeki 4 zamanlı motorlar, normal kullanımda rahatlıkla rahatlıkla 250-300 bin km'yi görebiliyor (markadan markaya değişir tabiki, 100 bin'de iflas edeni de var, 300 bini aşan da var, sadece bir genelleme bu). Motosikletlerde de buna benzer bir bilgi/genelleme var mı? Mesela bakımlı bir otomobil 70-80 bin km'de olduğunda ikinci elde çoğu zaman sorun çıkarmaz. Motosiklet temiz kullanılmış olsa bile 70-80 bin km (veya 50bin km üstü) çok mudur, problem midir?
  • Iyi bakilirsa eskitmek mümkün degil gibi birşey,özellikle büyük hacimli motorlarda.
    153 bin kilometreli iki zamanli Honda CBR motoru gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roytoy -- 22 Mart 2008; 21:52:11 >
  • ptt nin personelini egitmişlerdi iyibir hocaları vardı ama ayrılmış galiba batıkentte yerleri vardı
  • scooter bir motorla kapalı alanda kendin çalışabilirsin..
  • scooter'ım yok, tanıdığım scooter'lı biri de yok, ona para vermek de istemiyorum
    hem 250cc ve üzeri vitesli motorlara hem de trafiğe çabuk alışma konusunda verecekleri eğitim faydalı olabilir diye düşünüyorum. Bide motorun teknik bakımı ile ilgili bikaç pratik şey öğretseler tam süper olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ankarada ben soner hocadan ders aldım ... ankarada herkes onu atom karınca diye bilir. lütfen yanlış anlaşılmasın kimsenin ekmeği ilede oynamak değil amacım . yanlız memnuniyetimi ihtiyacı olana söylemem lazım diye düşündüm. Motor artık hayat tarzım oldu. bunda ki en önemli etken kim olabilir ? tabiki ilk başta seninle annen gibi ilgilenen ve birebir kollayan hocan. tam reklam gibi oldu :)))) Atom Karınca motosiklet eğitimi ile google dan search edersen çıkar veya istersen soner hocanın telefonunu ulaştırırım sana
  • Teşekkürler smartdeniz. Soner Hoca internet sitesi de açmış.

http://atomkarinca-motosiklet.com/
  • siteyi inceledim ama tam anlayamadım. toplam 10 saat ve 300 ytl doğru mu ?
    ayrıca tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: smartdeniz

ankarada ben soner hocadan ders aldım ... ankarada herkes onu atom karınca diye bilir. lütfen yanlış anlaşılmasın kimsenin ekmeği ilede oynamak değil amacım . yanlız memnuniyetimi ihtiyacı olana söylemem lazım diye düşündüm. Motor artık hayat tarzım oldu. bunda ki en önemli etken kim olabilir ? tabiki ilk başta seninle annen gibi ilgilenen ve birebir kollayan hocan. tam reklam gibi oldu :)))) Atom Karınca motosiklet eğitimi ile google dan search edersen çıkar veya istersen soner hocanın telefonunu ulaştırırım sana

• Yaklaşık 2 sene önce advanture (ulusan motor) `nin eğitimine katıldım. Eğitimi teorik ve pratik olarak bölmüşler. Teorik eğitimi Vehbi Ulusan veriyordu. Almanyada hazırlanmış bir motor eğitim sisteminden anlatıyorlardı. Pratik eğitimi de barış adında biri veriyodu ozaman. Pratik eğitim scooter`le başlayıp yarı otomatik ve vitesli ybr125 le devam etti. Eğitimin sonuna doğru ellerinde varsa 250cc - 500cc leride denetiyorlardı. Ben eğitimden memnun kalmıştım. Ordan altığım eğitimden sonra 2000 model bi f650 aldım ve doya doya bindim. Motor konusuna gelince, ss motorlar bildiğin gibi devirle yürüyor. 600 lük bi race ortalama 13000 devir civarı max beygirgücünü veriyor. Yani kullanıcısı zevkle gitmek istiyorsa 6000-7000 devirin altına pek inmez. Burda iş tamamen kullacıya kalır. Sürücü sürekli devir kesici etrafında kullanırsa tabiki motor ömrü azalır. Ama bu motorlar sonuçta bu devirlerde çalışmak üzere üretildikleri için geçmişi hakkında biraz bilgi sahibiysen eski de olsa alabilirsin.

• tayyarb arkadaşım, tecrübeni paylaştığın için çok teşekkür ederim Ben daha motor almadım, önce bi eğitimi halledeyim. Motoru alırken de eğitimi veren arkadaşlar yardımcı olurlar kanaatindeyim, en azından seçme konusunda... Ulusan'a mail attım 2 kere. Birinci mail ulaştırılamadı diye geri döndü, 2.ye henüz bir cevap gelmedi. Hala eğitim veriyorlarmı, ya da sezon başladı mı öğrenemedim. Yarın felan da cevap gelmezse arayacağım. Orası olmazsa Atom Karınca yolları gözükecek galiba. İncek tarafları da çok uzak, o tarafları hiç bilmiyorum gerçi, nasıl gidilir nerede felan, ama bulucaz birşeyler.

Namaste, benim de atomkarınca'nın sitesinden anladığım o (hafta sonu eğitimi için ve hafta içi 06:00-09:00 / 17:00-20:00 saatleri için, 10 saatlik kurs toplam 300 YTL. Hafta içi 09:00-17:00 saatleri için 10 saat toplam 250 YTL). Umarım yanlış anlamamışızdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.