Şimdi Ara

Ankara Çıkma Oto Parçacıların Fırsatçılığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Genel olarak çikmacilarin hepsi çakma peşinde.. :) serviste satilan sifir farlar ayni rakama çikmacida satiliyor :). Birde çikmacidan malzeme alinirken fatura istediğinde fatura vermez mala garanti vermez peşin parani alir gider. Vergi yok dert yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Sanayi esnafının çoğu geçiriyor zaten, ben de hep internetten parça alıp işçilik fiyatında pazarlık yapıp öyle işimi halletmeye çalışıyorum.

Sanayi esnafı geçirmemesi için yeni, 0 araç almak gerekiyor, o zaman da devlet geçiriyor ötv ile, birde servisin 10.000 km de bir dandik bakımına epey para ödemek de ekstrası.

Kısaca bu ülkede aracın varsa illa biri geçirecek, kaçışın yok.

hep vatandaşa geçiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıldız sanayide BMW parçası arayan forumdan bir arkadaşa sanırım saldırmışlardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hondacıların mahkum olduğu esnaf grubu.

• Garantisiz çıkma parçaya sıfırının yarısından fazla para verilmez. Ben 300tl lik fara 200 250tl vermem. 300 e garantilisini alırım zaten.

Demekki keriz çok esnafta. Ava çıkıyor.

• Niye öle diyorsunuz bmw 1.18 far serviste 5.400 tl idi. Çıkmacıda 1800 tl ye almıştım. Her zaman kazıklamıyırlar :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buranın esnafına güven olmaz, güvenen aldanır/aldatılır

son yaşadığım olayı söylüyorum araç için bir parça lazım 350 tl sıfır fiyatı yetkili servis de ancak 20 gün beklenir diyor

bu yıldız sanayi sitesinde bir firma 350 tl talep etti aynı parçaya

zaten sıfırı 350 tl adam mı s.....yorsunuz siz deyince o zaman 150 olsun diyorlar

kibarca söylerseniz sıfır fiyatını anlamıyorlar o yanlış parçadır diyorlar

biraz kaba konuşun, sert olun , insan gibi davranmayın ve kesinlikle yan sanayi/ orjinal fiyat bilgisine sahip olun
  • 2 ay önce aracımın davlumbazlarının görüntüsü hoşuma gitmiyor diye değişeyim dedim. Yıldız sanayini dükkan dükkan geziyorum. Servisin 115 tl ye verdiği parçaya ısrarla 130 dan aşağı olmaz diyo. En son sıkıştırdım iyice serviste 115 tl senin amacın ne diyorum, abi onları sökmesi zor ya diyo. Sökmesi zor dediği davlumbazda da 2 vida var sadece :D Tamamen şans meselesi. Siz yinede sormaya devam edin. Arkadaş kaza yaptı kasko yoktu parçacıda 10 bin tl yi geçen yedek parçaların hepsini 3750 tl ye aldık.
  • Ford KA karter sorduk, 200 TL dediler.
    Sıfırı 120 TL
  • Yıl 2006-2007, Sanayide işe başladım, hem okuyorum, hem çalışıyorum (bölümümle çalıştığım işin tabiki alakası yok... ekmek parası)...
    işe başlamadan önce gazetedeki ilânda bilgisayar bilen şu programları bilen eleman alınacaktır yazıyordu, bu ayrıntıyı veriyorum çünkü çakallık sadece müşteriye değil çalışana da yapılıyor. işe başladıktan sonra bilgisayar başında durmaktan başka her türlü amelelik, getir götürlük, kölelik işini yaptım. bir süre sonra satış işini öğretmek istedi tepedeki adam, aldı yanına, bir kaç yüz tane çıkma, ikinci el, ya da orjinal olmayan ürünlerin alınacağı yerlerin listelerini verdi, şu lazımsa şuradan soracaksın, müşteri varken oradan aldığın fiyatı bize kodla söyleyeceksin, "patron şurada şu varmış şu kodu söylüyorlar" diye müşterinin yanında fiyat bilgisi vermeden patrona fiyatı söylüyorduk.

O dönemde tabi fiyat farklarını farkediyorduk ama bir şey diyemiyorduk, 20 liralık müşürü 100 liraya satmalar filan, müşteriye fiyatı verince araştırıp geleyim diyordu gidiyordu, araştırdığı her yer önce bizim yeri arıyordu, doğal olarak 100 TL fiyatın yerine 120 TL fiyatları duyunca geri gelip alıyordu el mahkûm...

Bir gün, amerikan bir araba, (amerikan arabaların o dönem parçaları çok az bulunuyordu bilmiyorum hâla aynı mı...) çok küçük bir parçası gerekli, ancak arabanın çalışması da buna bağlı... 4 saatlik uğraş sonucu parça bir yerde çıkma olarak bulundu... bulunan yer bize 10 TL mi 15 TL mi çok hatırlamıyorum ama çok cüzzi bir miktar fiyat söyledi, bizim müşteriye söylediğimiz fiyat 400-500 TL gibi bir şeydi... patron nasıl olsa bulamaz diye geçirebildiği kadar geçiriyor. insanlar da bilmedikleri için el mahkûm alıyorlar.

Arabam yok, olsa servisten başka bir yere gitmem, onlarda geçiriyor ama en azından sağlam oluyor..

İşin içinde bulunmasam belki yazılanlara inanmazdım, arabam yok sonuçta işim düşmedi, yok canım o kadar yapmazlar, onlar da sürünüyorlar sefiller filan derdim... işini bilen adamın evleri, arabaları var ve dışarıya çok göstermiyorlar...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.