Sıcak fırsatlarda iyiydi aslında faydalı bi konu çöp oldu
alacağınız evin güzelliği de önemli ama bence evi aldığınız semt daha önemli. metro inşaatları tamamen bittikten sonra çiğdem-çayyolu'nun fiyatları uçacak. çukurambar demiyorum dikkat ederseniz çünkü, her tipten insan var ç.ambarda (millet vekili-uyuşturucu taciri-mafyası vs.) her şey en uçta yani. ama çiğdem mah ve çayyolu öyle değil, büyük bir çoğunluğunu eğitim görmüş ve seçkin insanlar oluşturuyor. aklınızda bulunsun 2 sene önce çiğdem'de 4+1 220m² ev (dubleks değil.) 335,000tl iken şu an 500,000-715,000tl arası değişiyor. (eğer ki bina sıfır ise bu fiyat 850,000tl'ye kadar ulaşıyor.)
evet sanki sıcak fırsatlar altında daha faydalı olacak bir başlık gibi geldi bana da.
Ben yatırım amaçlı dükkan almak istiyorum.Araştırma da yapıyorum lakin kredi konusunda konut kredileri gibi değil dükkan için alınan kredi.Konut 0,90 iken dükkan 1,26 şaştım kaldım bu işe.Ara formül bilen var mı acaba?
dükkan almak cok mantıklı 350 milyarlık bir ev ankara da 1200-1400 tl arası kira getirirken aynı degerdeki dükkan 1500 TL den daha fazla kira getirisi olur
quote:
Orijinalden alıntı: azuredora
dükkan almak cok mantıklı 350 milyarlık bir ev ankara da 1200-1400 tl arası kira getirirken aynı degerdeki dükkan 1500 TL den daha fazla kira getirisi olur
120 bin liraya 900-1000 TL kira getiren dükkan var. 350 bin liraya 3 tane alırım ordan. Ama şu var.Evimiz var diye ben dükkana yöneldim.Kirada yaşıyor olsam önceliğim evden yana olurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: rfssfr
quote:
120 bin liraya 900-1000 TL kira getiren dükkan var. 350 bin liraya 3 tane alırım ordan. Ama şu var.Evimiz var diye ben dükkana yöneldim.Kirada yaşıyor olsam önceliğim evden yana olurdu.
hocam o tarz dukkanlar nerde, nasıl alınır bilgi verebilir misin?
güncel
quote:
Orijinalden alıntı: rfssfr
quote:
Araştırırken buraya geldim. ?
Deitel
kullanıcısına yanıt
ben geçtiğimiz aylarda ev aldım sırada dükkan var
quote:
Umarım kısa zamanda alırsınız.Sene sonuna kadar bende girişeceğim o işe bi daha.
quote:
Hayırlı olmasını dilerim.bende yatırım için ya bir ev ve ya dükkan düşünüyorum fakat nasip.