Şimdi Ara

Ankara'dan Belek'e Giderken Hangi Güzergah Kullanılmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
22.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her yıl Konyadan Antalyaya giderim hiç bir sorun yaşamadım. Seydişehirden sonra virajlar başlar ama dagların arasında gitmekte çok hoş oluyor. Güzel manzaralar oluyor.
  • çocukluğumdan beri beri her sene mutlaka en az 1 çoğu zaman 2 kez antalya ankara yaptım,hatta ilk uzun yol tecrübemde bu güzergahtır antalyadaki evimiz konyaaltında olduğundan hep afyon burdur üzeri inerim,arada bir kaç kez ıspartadan da gittim şu anda iki yolda gayet güzel aslında eğer antalyada konyaaltı kemer tarafına gidecekseniz burdur üzeri,lara havaalanı tarafına gidecekseniz ısparta üzeri inilebilir...

belek içinde bence konyadan inmeye gerek yok ısparta ideal,

ama manavgat side tarafına gidecekseniz o zaman kesin konyadan gidin ,80 km oynar...

ama konya yolu bence çok sıkıcı kilometrelerce dümdüz yol ve radar korkusundan basamıyorsun çok sıkıcı...

asıl hatırlayanlar olur eskiden izmir veya antalya yolu gidiş geliş 2 şeritti ne zevkli gidilirdi o yolda,şöförlüğün tadına varırdım,sollamanın adrenalini hiçbirşeyde yok,şimdi double yollar tabiki iyi ama ben o sollama yaptığım aktif sürüş gerektiren yolları özlüyorum...

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Ankara ostim kavşağı, belek kadriye arası bakınız.

• Mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 19 eylülde ordudan antalya Belek é gideceğim aracım la, tek şoför olduğum için yolda mola vermek zorundayım, Kayseri'de ankarada ailem var ayrıca afyonuda görmek istiyorum sizce hangi güzergahı kullanmalıyım bir gün ankara da yada Kayseri'de mola verebilirim yada biraz daha dişimi sıkıp afyon da bir otelde konaklayabilirim, bir sürü yol alternatifi çıkıyor kafa bi milyon oldu lütfen birileri bana yardımcı olabilir mi afyon burdur yolu öne çıkıyor gibi ama kafam karıştı

• Arkadaşlar, 10 eylülde bayram için ankara-kaş arasını gideceğim. Fakat o tarihlerde tüm Türkiye hareketlenip kuzeyden güneye doğru bir göç yaşanacağı için kısmen daha sakin bir rota istiyorum. ( tüm yollar afyondan geçtiği için beni özellikle afyon korkutuyor)

Ankara-Polatlı-Emirdağ-Çay-Dinar-Burdur-Çavdır-Kaş

Bu yol nasıl? Son zamanlarda kullanan oldu mu?
  • cgurcan C kullanıcısına yanıt
    2 yıl önce konu açmıştım, buradan yorumlara bakabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_94283376/tm.htm
  • Yollamış olduğunuz linke bakmıştım fakat aradan geçen 2 sene içinde kara yolları ne yaptı merak ediyordum. Gene de teşekkürler.
    Belki yolu kullanacak meraklı başka birileri olur diye yazıyorum.
    Ankara dan çıkıp Sivrihisar sapağına geldikten sonra yaklaşık 40 km daha devam edince Emirdağ tabelasını görünce dönüyorsunuz. Yol Emirdağ'a kadar çift gidiş geliş devam ediyor (bir iki küçük çalışma dışında kesintisiz). Emirdağ'dan sonra Çay yönüne doğru ve Dinara kadar gidiş ve geliş olarak devam ediyor.
    Yolun artıları;
    Bayata ki ışıklara takılmak yok, Köroğlu beline çıkmak yok, afyon çevre yolundaki ışıklara takılmak yok, sandıklıdaki anlamsız ışıklarda uzun beklemeler yok. Daha da önemlisi google maps e göre emirdağ yolunu kullanmak 75 dakika daha kısa.
    Kışın nasıl olur bilemiyorum ama yazın yemyeşil bir yol. Giderken zaman nasıl geçti bilemiyorum.
    Kara yolları bu yolun devamını çift yol yapsın kimse Afyon'a uğramaz.

not: Bayramda Afyondaki trafik kilitlenmesine de elveda dedik böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgurcan -- 20 Eylül 2016; 14:51:59 >

• 3 gün evvel Belekteydik. Giderken Konya üzerinden gittik, Toroslardan geçerken fazla virajlı ve sevimsiz bir yolculuktu. Dönerken Afyon üzerinden gelerek hayatımızın hatasını yaptık ama bayram dönüşü olduğu için bu rezaleti yaşadık şimdi Afyon tarafında sorun yoktur. En iyisi Afyon derim ben
  • ben aksehir uzerinden geven ara yolu kullaniyorum bi kismi duble degil ama 90-100 gidenlee icin gayet rahat

• DeepNote kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, şimdilik Afyon en iyi geçiş güzergahı. Fakat alternatif yollar tüm Türkiye'nin kuzeyden güneye göç ettiği özel zamanlarda çok işe yarıyor. (Ben Pazar günü Kaştan saat 08.00 da çıktım ve Ankara'ya ulaştığımda saat 15.30 du. Duble yollarda 120, tek şeritte 100 civarı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgurcan

Yollamış olduğunuz linke bakmıştım fakat aradan geçen 2 sene içinde kara yolları ne yaptı merak ediyordum. Gene de teşekkürler.
    Belki yolu kullanacak meraklı başka birileri olur diye yazıyorum.
    Ankara dan çıkıp Sivrihisar sapağına geldikten sonra yaklaşık 40 km daha devam edince Emirdağ tabelasını görünce dönüyorsunuz. Yol Emirdağ'a kadar çift gidiş geliş devam ediyor (bir iki küçük çalışma dışında kesintisiz). Emirdağ'dan sonra Çay yönüne doğru ve Dinara kadar gidiş ve geliş olarak devam ediyor.
    Yolun artıları;
    Bayata ki ışıklara takılmak yok, Köroğlu beline çıkmak yok, afyon çevre yolundaki ışıklara takılmak yok, sandıklıdaki anlamsız ışıklarda uzun beklemeler yok. Daha da önemlisi google maps e göre emirdağ yolunu kullanmak 75 dakika daha kısa.
    Kışın nasıl olur bilemiyorum ama yazın yemyeşil bir yol. Giderken zaman nasıl geçti bilemiyorum.
    Kara yolları bu yolun devamını çift yol yapsın kimse Afyon'a uğramaz.

not: Bayramda Afyondaki trafik kilitlenmesine de elveda dedik böylece

bayramda o yolu kullandım, fikirlerinize tamamen katılıyorum,,, bu arada saat sabaha karşı 5 sularında çay'a 40-50 km mesafede feci bir zincirleme trafik kazası vardı, gidiş-geliş trafik olunca hatalı sollamalar ve böyle manzaralar maalesef oluyor

• ankaradan beleke gitmek istiyorum. yorumlara baktim ama kafam karisti. burdur uzerinden mi gitmek mantikli konya uzerinden mi? konya seydisehirden sonra yol kotulesiyormus. tuneller vs acilmadi mi ? hala mi kotudur konya uzerinden gitmek?

• emalieren E kullanıcısına yanıt
    Afyon-Burdur-Antalya en mantıklısı. Konya yolunda Seydişehir-Manavgat arasını sevmiyorum. Manavgat Antalya arasında kimi zaman trafik çok sıkışıyor.
  • Ankara'dan;

Antalya Merkez - Kemer tarafına gidilecekse Afyon Burdur Antalya Kepez şeklinde gidilmeli.

Antalya Belek - Aksu - Serik taraflarına gidilecekse Afyon Isparta Antalya şeklinde gidilmeli.

Antalya Side - Manavgat - Alanya taraflarına gidilecekse Konya üzerinden gidilmeli.

Çünkü,

Belek tarafına gidecekseniz ve Burdur üstünden giderseniz Döşemealtı - Kepez'den Antalya şehir merkezine inersiniz ve şehir trafiğine girerek süreyi uzatırsınız.

Isparta üstünden giderseniz bu yol direk Aksu'ya çıkar dolayısıyla şehir trafiğini egale edersiniz ve Aksu'dan sonra Belek sapağı zaten 20 km falan olması lazım.

Konya Seydişehir üzerinden Antalya'ya inerseniz Side Alanya arasında bir noktadan çıkarsınız ki tekrar Belek tarafına dönmeniz gerekir ki yaklaşık 50 - 60 km bu mesafe.

Her üç yoluda zamanında denemiş biri olarak Ankara - Belek için Polatlı - Afyon - Sandıklı - Isparta - Aksu - Belek hem mesafe hem süre olarak en kısasıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    ısparta yolu çekilmez, kimseye tavsiye etmem ,, yolu uzatırım gene o yola girmem
  • Geçen yaz İstanbul - Belek güzergahını Isparta üzerinden gittim, Burdur üzerinden döndüm. İki yolu da aile ile mola verilebilecek yer bulamadığım için beğenmedim. Neredeyse Bilecik sonrası perişan olduk. Ha ilerde vardır, az kaldı derken zaten neredeyse yol bitti.

Bu yıl yolu 200 km'den fazla uzatıp İstanbul - Ankara - Konya güzergahını kullanacağım. En kötü ihtimal Konya'ya kadar duracak yer bulurum. Viraj miraj, yolun uzaması, kaç saat süreceği pek umrumuzda değil, yol yapmayı seven bir aileyiz. Tek derdimiz 150-200 km aralıklarla 10-15 dakika durabilmek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.