Şimdi Ara

Ankara-İzmir yol durumu (kış lastiksiz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fortune1905

zincirle gidinler hangi kafadalar ... anlamak mümkün değil...

He kardeş bütün yolu zincirle git diyoruz. Düşününde yazın biraz ya. Anayolları ne sanıyorsunuz her tarafını kar mı? Nerde yaşıyorsunuz siz? Şuan kayseride nevşehirde bile kar yok. Yolların hepsi açık. Ankara izmir arası 3 yer tehlikeli. Köroğlu beli, dumlupınar rampası, kula virajları. Oralarda kar olabilir. Olurda kalırsa zincir takıp devam eder. Asıl sizin nasıl bir kafanız var 540 kilometre yolu komple karlı buzlu sanıyorsunuz. Ve bu yol işlek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

He kardeş bütün yolu zincirle git diyoruz. Düşününde yazın biraz ya. Anayolları ne sanıyorsunuz her tarafını kar mı? Nerde yaşıyorsunuz siz? Şuan kayseride nevşehirde bile kar yok. Yolların hepsi açık. Ankara izmir arası 3 yer tehlikeli. Köroğlu beli, dumlupınar rampası, kula virajları. Oralarda kar olabilir. Olurda kalırsa zincir takıp devam eder. Asıl sizin nasıl bir kafanız var 540 kilometre yolu komple karlı buzlu sanıyorsunuz. Ve bu yol işlek.

Alıntıları Göster
    ana yollar açık sıkıntı yok. yaz lastiği yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

ana yollar açık sıkıntı yok. yaz lastiği yeterli

Alıntıları Göster
    adamlar 500 kilometreyi zincirle gidecek
  • quote:

quote:

3 ayrı yerde 6 kere zinciri söküp takmasını mı öneriyorsunuz? bütün yolu zincirle gitmeyi önermeniz daha mantıklı olurdu bence

• quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

Herhalde 580km 'nin hepsini zincirle git demiyorlar.
    Kar yağışı olup karla kaplı olan yüksek rakımlı yerlerde zincir takarsin diyorlar...
    Olabilir mi...

yok yok bazı arkadaşlar 7 gün 24 saat zinciri çıkartmıyormuş. 580 km yi de zincirli gidin demek istiyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: josephshahin

Usakta yaşıyorum yeni kar yağışı olmazsa Sıkıntısız gider gelirsiniz. Yalnız banaz daki tedes radar sistemine dikkat 70 hız sınırı.

o radar çok kötü olmuş orada, neredeyse giriyordum önümdeki araçlar yavaşladı birde yol kalabalıktı yoksa sollayıp geçecektim. daha önce yoktu sanırım orada eylül ayında İzmir den bu tarafa gelirken gördüm
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Sorma abi ilk 45 günde bilmem kaç bin kişi toplamda yüz milyon TL Ye yakın miktarda ceza yemiş yanlış hatırlamıyorsam. Şu an gelen şikayetler ve yapılan haberlerden sonra valinin talimatıyla 3 adet radardan 2 si kapatılmış 1 tanesi faal. Sebebi de ilk ışıkta yeşili yakalayan talihsiz sürücüler 3 ışığın hepsinde de ceza yemiş ilk zamanlar. Şu an nispeten iyi yani tek ceza en fazla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Usakta yaşıyorum yeni kar yağışı olmazsa Sıkıntısız gider gelirsiniz. Yalnız banaz daki tedes radar sistemine dikkat 70 hız sınırı.

o radar çok kötü olmuş orada, neredeyse giriyordum önümdeki araçlar yavaşladı birde yol kalabalıktı yoksa sollayıp geçecektim. daha önce yoktu sanırım orada eylül ayında İzmir den bu tarafa gelirken gördüm

Alıntıları Göster
    1976 dan bu yana araç kullanırım daha hiç zincir takmadım ama kış lastiği kesin kullanırım. yol durumuna göre hız yaparım, yerine göre basarım yerine göre yavaş giderim. takip mesafesini korurum, önümdeki arkamdaki araçları sürekli takip eder az çok ne yapacaklarını tahmin ederek yol alırım. Allah'a şükür şimdiye kadar da tehlikeli bir durum atlatmadım.

• quote:

1976 dan bu yana araç kullanırım daha hiç zincir takmadım ama kış lastiği kesin kullanırım. yol durumuna göre hız yaparım, yerine göre basarım yerine göre yavaş giderim. takip mesafesini korurum, önümdeki arkamdaki araçları sürekli takip eder az çok ne yapacaklarını tahmin ederek yol alırım. Allah'a şükür şimdiye kadar da tehlikeli bir durum atlatmadım.

siz doğru olanını yapıyorsunuz. da bazı arkadaşlar zinciri hiç çıkartmıyor. virajda ve frende zincirin çok işe yaradığına dair garip yorumlarda bulunuyorlar. şu sizin yazınızı inşallah okurlar..
  • quote:

Sorma abi ilk 45 günde bilmem kaç bin kişi toplamda yüz milyon TL Ye yakın miktarda ceza yemiş yanlış hatırlamıyorsam. Şu an gelen şikayetler ve yapılan haberlerden sonra valinin talimatıyla 3 adet radardan 2 si kapatılmış 1 tanesi faal. Sebebi de ilk ışıkta yeşili yakalayan talihsiz sürücüler 3 ışığın hepsinde de ceza yemiş ilk zamanlar. Şu an nispeten iyi yani tek ceza en fazla...

onarı bilen biliyor bilmeyen yabancılar ise ceza yiyorlar, yazık bu insanlara, birileri bir yerlerde krallar gibi yaşayacak diye bütce açıklarını cezalarla kapatmaya çalışıyorlar, birde oraya gelmeden sağ tarafa ağaçların altına araç gizlemişler, yol boş tu hızımda 140 km falandı bir baktım farları yanıyor aracın unutmuşlar galiba öyle fark ettim yoksa 110 km lik yolda radara girecektik. bizim burada da var çevre yoluda 3 şerit gidiş 3 şerit geliş ama hız sınırı 70 km ve her gelen orada kesin ceza yiyordur, birde uyanıklar az öteye araç saklıyorlar, yanı tedesten kurtuldum diye sevinenler için bu kezde orada ceza yiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

quote:

siz doğru olanını yapıyorsunuz. da bazı arkadaşlar zinciri hiç çıkartmıyor. virajda ve frende zincirin çok işe yaradığına dair garip yorumlarda bulunuyorlar. şu sizin yazınızı inşallah okurlar..

zincir yeni modelli araçlara çok zarar veriyor tavsiye etmiyorum ancak dik rampalar ve çok kar yağışı olan yerlerde takılabilir kuru asfaltta kesinlikle önermiyorum. zincir olayını nalını düşürmüş beygirin çıkardığı sese benzetiyorum ne o öyle şakıdık şakıdık,

• Gecen hafta ankaradan izmire geldim yollar temiz. Problem olmaz
  • quote:

quote:

zincir yeni modelli araçlara çok zarar veriyor tavsiye etmiyorum ancak dik rampalar ve çok kar yağışı olan yerlerde takılabilir kuru asfaltta kesinlikle önermiyorum. zincir olayını nalını düşürmüş beygirin çıkardığı sese benzetiyorum ne o öyle şakıdık şakıdık,

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Gecen hafta ankaradan izmire geldim yollar temiz. Problem olmaz
    quote:

Orijinalden alinti: Prestor

Gecen hafta ankaradan izmire geldim yollar temiz. Problem olmaz

yer yer gizli buzlanmaya dikkat etmek gerekir, bir anda ne oldu?unu anlayamaz ve yolda dönmeye ba?lar araç aman dikkat ky? lasti?i olmadan asla.
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yanına zincir alırsın çok ağır bir kar olursa yol üstünde takar, kardan çıkınca da çıkarırsın

şu kış lastiğim yok napıcam heyecanlarını bırakın artık, kış lastiği daha yeni yeni kullanılmaya başlanıyor, öncesinde daha kötü yollarda daha az yol temizleme çalışmalarıyla ne yollar yaptık, dikkatli olur hızlı gitmezseniz tedbirli davranırsanız hiçbir şey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

yanına zincir alırsın çok ağır bir kar olursa yol üstünde takar, kardan çıkınca da çıkarırsın

şu kış lastiğim yok napıcam heyecanlarını bırakın artık, kış lastiği daha yeni yeni kullanılmaya başlanıyor, öncesinde daha kötü yollarda daha az yol temizleme çalışmalarıyla ne yollar yaptık, dikkatli olur hızlı gitmezseniz tedbirli davranırsanız hiçbir şey olmaz

Alıntıları Göster
    2003 yada 2004 yılıydı.. İstanbul kış kıyamet.. Şubattı galiba.. Nöbetten çıktım, haftasonu sabah boğazköprüsünden geçtim, harem sapağına gelmeden yokuş aşağı yavaşça iniyorum, arabada zincir takılı, her yer kar.. Bir anda spin attım ve sonra takla atıp yan şekilde korkuluklara çarpıp durdum.. Bana çarpmamak için birkaç araç da spin attıp yoldan çıktı.. Onlar zincirlimiydi bilmiyorum.. Zar zor ite kaka arabayı 4 tekeri üzerine düzeltip tıngır mıngır eve gittim.. Demem o ki, zincire bile güven olmaz, nasıl spin atıp nasıl taklaya başladığınızı bile anlamazsınız.. KAR LASTİĞİ KULLANALIM,KULLANDIRALIM..!!

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: cesmuru

quote:

Orijinalden alynty: fortune1905

zincirle gidinler hangi kafadalar ... anlamak mümkün de?il...

He karde? bütün yolu zincirle git diyoruz. Dü?ününde yazyn biraz ya. Anayollary ne sanyyorsunuz her tarafyny kar my? Nerde ya?yyorsunuz siz? ?uan kayseride nev?ehirde bile kar yok. Yollaryn hepsi açyk. Ankara izmir arasy 3 yer tehlikeli. Köro?lu beli, dumlupynar rampasy, kula virajlary. Oralarda kar olabilir. Olurda kalyrsa zincir takyp devam eder. Asyl sizin nasyl bir kafanyz var 540 kilometre yolu komple karly buzlu sanyyorsunuz. Ve bu yol i?lek.

o zaman ilk mesaja yazmanyz gerekn cümleleri ?imdi ki yoruma yazmayyn....

düzgün yazarsanyz tepki almazsynyz...

yazarken ne yazdygyny dü?ünürsen sorun olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

quote:

3 ayrı yerde 6 kere zinciri söküp takmasını mı öneriyorsunuz? bütün yolu zincirle gitmeyi önermeniz daha mantıklı olurdu bence

Bir şey biliyormuş gibi yazmıyor musunuz ölüyorum ya Gerekirse diyorum. Otobüsle gitmekten iyidir şahsi araçla gitmek. Siz ne öneriyorsunuz kış lastiği almayımı

• quote:

quote:

Orijinalden alynty: cesmuru

quote:

Orijinalden alynty: fortune1905

zincirle gidinler hangi kafadalar ... anlamak mümkün de?il...

He karde? bütün yolu zincirle git diyoruz. Dü?ününde yazyn biraz ya. Anayollary ne sanyyorsunuz her tarafyny kar my? Nerde ya?yyorsunuz siz? ?uan kayseride nev?ehirde bile kar yok. Yollaryn hepsi açyk. Ankara izmir arasy 3 yer tehlikeli. Köro?lu beli, dumlupynar rampasy, kula virajlary. Oralarda kar olabilir. Olurda kalyrsa zincir takyp devam eder. Asyl sizin nasyl bir kafanyz var 540 kilometre yolu komple karly buzlu sanyyorsunuz. Ve bu yol i?lek.

o zaman ilk mesaja yazmanyz gerekn cümleleri ?imdi ki yoruma yazmayyn....

düzgün yazarsanyz tepki almazsynyz...

yazarken ne yazdygyny dü?ünürsen sorun olmaz...

Kar olduğu yerlerde kullanmanız gerektiğini belirtmeme ne gerek var? Bunu bilmiyorsanız arabada sürmeyin zaten. Ya da her yerde kar kış var sanıyorsunuz sanırım ki öyle anladınız. Yollar temiz sorun yok.

• Yollar açık sıkıntı yok. Gece gizli buz oluyor. Gündüz giderseniz problem olmaz. Zincir olayı hamallıktan başka birşey degil bu arada. 10cm kar + buz olmadıgı sürece zincire gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.