Şimdi Ara

Ankara'lılara Özel, Bayram Öncesi TR Trafik Kuralları Özeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
2.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba kullanmayi Ankara'da ogrendim ve hemen İstanbul'a gittim, uzun bir sure İstanbul ardindan bu yaz Ankara'ya geldim ve sudan cikmis baliga dondum. Anadolu bulvari oluyor sanirim gidiyorum, birisi seritleri ortalamis gecemiyorum, hic taciz etmeden minik bip kornaya basiyorum, adam da kornaya basiyor, bir daha basiyorum, o da kornaya basiyor. Bir seritte iki arac oluyoruz adami o sekilde geciyorum ne giki cikiyor sanki normali buymus gibi.

BURADA KİMSE KİRMİZİDA DURMUYOR VE SİNYAL VERMİYOR. Sollamaya cikacagim sinyal veriyorum ozellikle sikistiriyorlar. Bir tanecik İstanbul'da sinyal verince trafik mumkunse musade ederler cikmaniza.

Son olarak, İstanbul surucusu yol vermeyi biliyor yol veriyor. Ankarada durup yol vermeyen araclar yuzunden 6-7 dakika ara sokaga giremedigim oldu. İstanbulda selektor yol verme manasindaydi, burada cikarsan vururum manasinda.

Kendi memleketimde dislanmis hissediyorum. İstanbul'da da 06 plaka yol bilmez iz bilmez Allahin angarali okuzu diye dat dut hor goruluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Kardeşim emegine saglik,buraya yazanları antakya ya beklerim,ankaraya hatim indirirsiniz.ankarada en azindan arabanin gidecegi asfalt var,onu diyebiliyorum sadece.

Dostum güneydoğu ve doğu Anadolu hariç her yerde araç kullandım. Antakyayi da bilirim :) orada başıma bir iş gelmedi çok şükür ama Maraş'da şaşırıp taş dar bir sokağa dalmam ile ecel terleriyle beraber arabayı sıkıştırmam akabinde onlarca manevra ile sokaktan nasıl çıkacağımi şaşırıp yirmi dkya yakın ugrastigim olmuştu :) öyle bi sokak ki girişinden araç giriyor ama çıkışı çok dar araç geçemez kesinlikle. Şaşırıp dalmisim içeri geçer miyim falan derken iyice ilerlemiş bulundum sonra geri geri terleye terleye zor çıktım :) Antakyada uçurum kenarı manzaralari iyiydi yollar çok ilginç ve tehlikeli özellikle gece yolculuğu için buradan uyarmış olalım.

• 36 yaşımdayım hayatım boyunca ankarada yaşadım. Söylediğiniz şeylerin hepsi ankarada vardır doğrudur ancak bunun türkiyenin diğer şehirlerinde daha az olduğu konusuna katılamam çünkü bütün büyük şehirlerde uzun süreli araba kullandım her yer aynı. Bizim trafik kültürümüz bu. Herşeyde olduğu gibi ortada kalmış bi kültür. Ne tam saygıyla uyulan kurallar ne de tam kendini bilmez derecesinde saygısız tutumlar, ortadz kalmış bir kültür bizimkisi, şark ve garp kültürünün karışımı bence.

• Tespitler doğru, bir Ankaralı olarak arkadaşın tespitine uyuyor muyum? Sanırım uyuyorum.

• Madde 5 ters olmus. Malum ankarada trafik sagdan akar. Sag serit genelde hizli aktigi icin insanlar genelde saga donecekmis gibi sagdan gidip sonra ani bir manevra ile sola girip duz devam etmeye calisirlar. Bu durum sag seridin bir sol seridinin kaplumbaga hizinda gitmesine sebep olur. Bkz. is cikisi konya yolu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Madde 5 ters olmus. Malum ankarada trafik sagdan akar. Sag serit genelde hizli aktigi icin insanlar genelde saga donecekmis gibi sagdan gidip sonra ani bir manevra ile sola girip duz devam etmeye calisirlar. Bu durum sag seridin bir sol seridinin kaplumbaga hizinda gitmesine sebep olur. Bkz. is cikisi konya yolu...

Ana arterin sağ donusten daha hızlı aktığını dusundugum yerlerde hal böyle dediğiniz de doğru tabi eğer sağ donus boş ve hızlı ise bu sefer en sol en yavaştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

daha dün 06 plaka araç antalya çevreyolunda -

sağ şeritteyim hız 90-100 . g.tüme girmiş g.tüme.. aramız 1 metre anca

ve yol bomboş - önümüz arkamız sol şerit bomboş.

manyakmıdır nedir frene bi ışık yaktım -

sığır bi anda direksiyona yapıştı o panikle silecekleri açtı.

böyle giderlerse çok yaşamazlar zaten

Ben de bi zamanlar kirmizi isikta drag race havasinda hizlanirken milletin gotune yapismis sekilde ,sizin yaptiginiz gibi isik yakti onumdeki ödüm bokuma karışmıştı .. Doğru bi uygulama.. O zamanlar apaçiydik tabii :/

• Duellist kullanıcısına yanıt
    Uymamak mümkün değil zaten, yolların planlani bu sekilde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

daha dün 06 plaka araç antalya çevreyolunda -

sağ şeritteyim hız 90-100 . g.tüme girmiş g.tüme.. aramız 1 metre anca

ve yol bomboş - önümüz arkamız sol şerit bomboş.

manyakmıdır nedir frene bi ışık yaktım -

sığır bi anda direksiyona yapıştı o panikle silecekleri açtı.

böyle giderlerse çok yaşamazlar zaten

• istanbulda araba kullanmak ankara dan kolaydir.ankara da görgülüsü de sinir hastasi,görgüsüzü de.ankara da herkesin ego 100 lerde.
  • Madde 5 - tem- sultangazi sapagi

Bu soyledikleriniz istanbulda da var hocam. Turkiye nin geri kalani demissiniz ya hani. Uyanik gecinen kaynakci tipler bolca mevcut. Ancak istanbul trafigindeki insanlar bu sehre adapte olduklarindan akici hareket ediyorlar cogu zaman. Herkes kurallara uysa bu kadar trafik olmaz.

• yanlız değilmişim bunu öğrendim g.tüme yapışan bmw 5 serisi bi sürücü vardı köprü yolundan ataşehire dönülen bi viraj var adı üstünde viraj temkinli dönmek gerekiyor,yapıştı arkaya 1 fren çaktım adam abartmıyorum 1 km arkamda kaldı daha da yaklaşmadı.sanırım çocuktu içerisinde kullanan
  • Arkadaşlar tabiki genelde büyük şehirlerin sorunudur. Ankara'nin yeri ama farklı kuralları kendine has. Konuda da bahsetmiş bi arkadaş mesela istanbulda sürücüler gözlerini açıp kapattığı andan itibaren trafiktedir bu yüzden iki uç saniye hesabı yapmaz gerektiğinde yol verir yol vermese de musade eder. Ankarada yabancı plakalı aracimla şaşırıp donuse çok yaklaştığımi gorup sağ sinyal verdiğim anda sağ erit gazlar beni sıkıştırır bu bir eğlence zevk meselesi :)

• Ancak şöyle bi durum var ki bi kişi çıksın ispartadan, boludan, edirneden bizlerde de hepsi var bunların desin konuyu kapatayim

• Ek olarak Ankara'da sinyal kullanmayana sövülmez, sinyal kullanana teşekkür edilir.

Zira böylesi daha pratiktir.

• Ankara' da yaşıyorum ve 10 yıldır araç kullanıyorum. Son 6 yıldır günde ortalama 30km yol yapıyorum (ev-iş arası).

Öyle sığır sürücüler gördüm ki akıllara zarar. Artık o kadar bıktım ki bu sığırlardan, hiçbirşey olmamış gibi yoluma devam etmeye başladım.

Ben şiddeti, kaba kuvveti sevmeyen ve uzak durmaya çalışan bir insanım. Hatta çoğu zaman kavgaları bile ayırmaktan çekinirim. Ayırmaya çalışırken kavgaya dahil olmaktan korkarım çünkü sinirlerime hakim olamıyorum. Ancak 2 sene önce yaşadığım bir olayı da anlatmak istedim;

Sabah saat 7:45 ve şaşmaz oto sanayiden geçerek iş yerime ilerliyorum. Kırmızı ışıkta durmuşum ve en ön sıradayım. Sanayi yolu zaten başlı başına sıkıntı ancak mesafemi kısalttığı için kullanıyorum. Işıkta beklerken radyo kanalından sıkıldım ve kanalları gezerek, dinleyeceğim bir kanal arıyorum. Işığın yanmasına daha 15 saniye var. Kafamı kaldırdım ve 15 sayısını gördükten sonra ''BAAAMMMM'' diye bir ses geldi. Tabi bu tarz kaza yapanlar bilir, ne olduğunu başta anlayamıyorsunuz. Ayağım frende olduğu için aracım çok ileri gitmedi ancak yinede azcık da olsa ilerledim. Aynama baktığımda arkamdaki denyonun bana vurduğunu anladım çünkü farı kırılmıştı. Hemen aracı stop edip, el frenini çektim ve indim. Ben suçsuz olduğum daha doğrusu mağdur olduğum kazada, arkadaşın yanına gidip ''Birşey var mı'' diye sordum. Artık olan olmuş, cana geleceğine mala gelsin düşüncesindeyim. Arkadaş arabadan inip bana sövmeye başladı. Söverken ağzından şöyşe bir cümle çıktı ''Ne bekliyorsun b.k mu var''. Ben de gayet sakin bir şekilde kırmızı ışığı bekliyorum arkadaşım dedim.

Tabi ben bu şekilde yaklaşınca benim tırstığımı veya geri vites yaptığımı düşündü ki, bir süre sonra bana tekrardan ''Ne bekliyorsun b.k mu var'' şeklinde konuştu. Artık vücuduma adrenalin salgılanmıştı ve geri dönüşü olmayan yola giriyordum

Konuşurken elimle kazayı tarif ederken ''O elini indir'' komutu da gelince... Detaya inmek istemiyorum çünkü şiddetin her hali kötüdür. Ancak Burnunu kırdığım ve kaşını patlattığım için de hiç pişman değilim. Bunu yazarken bile o anı yaşadım ve tekrar adrenalin salgıladım Esnaf arkadaşlar denyoyu zor elimden aldılar.

Velhasıl arkadaşın ne trafik sigortası varmış ne de ehliyeti. Alkollü araç kullanıp ehliyeti kaptırmış. Ben kaskomdan işlemleri hallettim ancak o arkadaş ne yaptı bilmiyorum. İşin sonu karakolda bitti tabi ancak komiser olayı ikimizden de dinleyince bana hak verdi.

Şimdi trafik kurallarını bilmeyen denyoları bir kenara bırakalım. Aracının trafik sigortası yok. Ehliyetin yok. Bir vatandaşa arkadan çarpıyorsun ki %100 suçlu konumdasın.. Güzel kardeşim neyine güverenek bana atar yapıyorsun. Üstelik ben 27 yaşındayım sen en az 45 yaşındasın. Vücut ölçüleri bakımından bile senden üstünüm

Başımdan böyle fantastik bir olay geçmişti. Daha bu sabah yol ver işareti olan, tali yoldan çıkan sürücü önüme atladı. Birden direksiyonu kırdım ve bu arkadaşa haklı olarak korna çaldım. Bana aracın içerisinden el hareketi yaparak güzelce sövdü. Şimdi ben buna ne yapayım? Yemin ediyorum her gün böyle bir olayla karşılaşmaktan bıktım. Kaza yapınca polis beklemeyin kardeşim, çekin araçların fotoğrafını ve aracınızı emniyet şeridine çekin. Boşu boşuna yolun ortasında mal gibi bekliyorsunuz, gelen polis de b.k mu var niye araçları yol ortasında bırakıyorsunuz diyor. Vay angaralı vayyy. Trafikte daha çok fırın ekmek yemen lazım

• KoUg kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun benim de şaşmaz yolunda bi adet asabiyet denemesi tecrübelerim var. Arabalardan inip hatta tek olan benim uzerime gelenler falan :) hiç bulasmamak en iyisi. Bi çalışma arkadasim şöyle demişti "sabah belime silahı alsam akşama 10 kişiyi vurmuş donerim" :) eğer agresif olsak trafikte sinir hastası olup ya da katil olunup dönülür hiç gereği yok böyle şeylerin Allah korusun da sabredip yola devam etmek gerektiğinde yol vermek en iyi seçenek

• Tatilde Ankara ya gelecek olan arkadaşlar lütfen yukarıdaki 7 kurala dikkat edelim

• Entropi Canavarı kullanıcısına yanıt
    90 la giderken bırakmamız gereken mesafe 45 m dir yani hizimizin yarısıdır.
    Ama ankara da 3m dir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 6 Temmuz 2016; 13:52:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

90 la giderken bırakmamız gereken mesafe 45 m dir yani hizimizin yarısıdır.
    Ama ankara da 3m dir..

Teşekkürler bilgilendirme için ben tamamı diye biloyordum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.