Şimdi Ara

Ankara nasıl bir yer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara da doğdum büyüdüm , İstanbul a geldim okumaya yarı zamanlı bağdat caddesinde çalışıyorum. Kısaca ikisinde de yaşadım tecrübe edindim diyebilirim.
    Ve Ankara yı çok özlüyorum tek kelime ile, bu kadar açık ve net Her yerini , her şeyini
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

bazıları ankarayı beyenmiyor fakat biz ne yapalim?

Ardahan Artvin Iğdır'da hakkari de yaşayanlar ne yapsın?

Sen önce bir Türkçe öğrende ondan sonra yaşayacağın yere karar ver.Kaldı ki bu Türkçe ile sen oralarda yaşamayı hakediyorsun.Adamın asabını bozma git şurdan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FKY kullanıcısına yanıt
    Pm atıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circassian- -- 20 Temmuz 2017; 19:17:18 >
  • turbolinea . kullanıcısına yanıt
    de ayrı

• Doğduğumdan beri burdayım , üniversiteyide burada okuyorum(hacettepe). Seviyorum ama neden sevdiğimide bilmiyorum. Tek sevmediğim yanı, otobüs seferlerinin 00.00'da bitmesi.
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    00.00 dan sonra tek şans taksi mi?

• Circassian- kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki , evet :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

adını duymaya bile tahamül edemediğim, iğrenç bi şivesi ve nerde barzani varsa resmen orda olan, hiç gitmediğim çirkin bi şehir.

umarım yolum oraya hiç düşmez.

Geçen şeriat isteyen degil miydin sen ya
  • Askerliğimi orada yaptım. Beğendiğim çok güzel yerlerivar. Orada yaşamak isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian-

Ankara'dan sonra diğer seçeneğim İstanbul hukuk ama İstanbul gerçekten gözümü korkutuyor. Barınma,ulaşım falan çok daha zor İstanbul'da benim için.

Neyse çok yararlı bilgiler çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

İstanbula gelme de nereye gidersen git. Şehir insan kusucak artık, her köylünün hayali İstanbula gelmek olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian-

Hayır kesin oraya gelicem olay gelip gelmemekte değil artık Ön bilgi almaya çalışıyorum alabildiğim kadar.

Yazacağım okulun fakültesi cebecide bulunuyor diye biliyorum yani önceliğim o bölge hakkında edinebildiğim kadar çok kişiden edinebildiğim kadar bilgi edinmek.

Kirada kalacaksan abidin pasa, ege mahallesi taraflarina bakabilirsin kiralar uygundur. Otobuse yakin olmasina dikkat et. Semt olarak pek guzel yerler degil ama okula kolay gidersin vaktin yolda gecmez

Burda b.k gibi diyenler hangi sehirle kiyasliyor merak ettim. Ayrica soguk filan da degil abartmayin yani -10 ahim sahim bir soguk degil. Antalyadan gelip ankaraya soguk diyorlar. Havasi nemsiz oldugu icin antalyaya da bin basar. Okul bittiginde geri donerken ozleyeceksin bence.

Kislari biraz gri ve kasvetli olabilir onun disinda gayet gunesli bir sehir. Bana gore en buyuk eksisi toplu tasimanin 11 gibi bitmesi(dolmuslar 12). Melihe ragmen guzel sehir.

• Hocam hangi üniversiteyi yazıcaksınız, Bilkent mi ?

Eğer Bilkentse gelin forumdan Ankara'ya gidecek 2 kişi daha bulup aylık 2bin ₺ ye 4+1 eve çıkalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

adını duymaya bile tahamül edemediğim, iğrenç bi şivesi ve nerde barzani varsa resmen orda olan, hiç gitmediğim çirkin bi şehir.

umarım yolum oraya hiç düşmez.

Geçen şeriat isteyen degil miydin sen ya

Hahah çöp seniii..

Ne istediğimden sanane ?

Sonuç olarak bu pislik şehir hakkında doğru tespit yapmışım.

Hemde hiç gitmeden

• iklimi berbat şehir düzeni berbat imkanlar(kurs eğlence vb) yeterli üstü diyebilirim ama tabi gece 12den sonra evinize gidemeyince hele merkeze uzak bir yerlerde kalırsanız 30 40 dk metro otobus çekip eğlenip dönüşte 30 40 dk tekrar metro otobus çekince içinizde yapma hevesi kalır mı bilmem benim kalmıyor o yüzden imkanlarınıda kullanmıyorum ama bahçeli kızılay veya cebecide özetle ankaray yakınlarında evde kalabilirseniz imkanlardan faydalanırsınız o hoş olur, iklim konusunda şehrin ortası yok kışın donarsınız yazın yanarsınız sonbahar ilkbahar geçişleri güzel olur toplasanız 2 ay felan onunda 10 15 günü mevsim geçişi olduğu için şahsım adına hastalıklarla boğuşmakla geçiyor 1.5 ayı güzeldir bence ankaranın iklim bakımından ama şehir düzeni berbat, yani ben mi bilmiyorum ama bol yeşillikli havuzlu göllü kısacası doğayla iç içe olabileceğiniz otobus yada metroyla gidilebilecek bana bir yer söyleyebilir misiniz Ankara da? Arabayla 30 km yol yapıp gittiğimiz bilinen yerler bile bence pek iyi değil,

• Cossie C kullanıcısına yanıt
    Anladım ne demek istediğinizi teşekkür ederim

• Aühf yazıcam hocam şansına küs Hatta yazdım bile

Kişi başı 2bin değildir heralde

Hayır hocam kişi başı 500₺ . Neyse artık yurtlarda sürünürüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45EC824A4 -- 20 Temmuz 2017; 18:50:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da yol sıkıntısı çok daha yoğundur bence. 30-40dk çekilebilir bir çile hatta iyi bile çünkü yaşadığım yerde bile bazen 1 saat yol çekiyorum.

30km yapıp gidilen bilinen yerler nereler?

Dediğim gibi kişisel şeyler 1 saatlik kursa gidip 40 + 40 dan 80 dk yol çekmek bana mantıklı gelmiyor 60 dk iş yap 80 dakika o işi yapmak için yol çek benim düşüncelerime göre ne tarafından bakarsan bak mantıksız.İstanbulu bilemiyorum.

Arabanız yoksa zaten gidemezsiniz pek çoğuna, piknik yapmak için veya şehirden kaçmalık göl kenarlarından bahsetmiştim Eymir,mogan,mavi göl ama tabii ki buralarda çok dolu oluyor gidecek başka bir yer olmadığı için herkes doluşuyor buralara Sessiz sakin beton olmayan bir yer yok bu şehirde
  • Hocam öyle demeyin bence ilk zamanlar yurt çok daha rahat. Şahsen ben kendimde şu anda eve çıkacak yetkinliği ve yeterli olgunluğu göremiyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.