Şimdi Ara

Ankara'nın Araba'lar ve Sahipleri için işkenceye dönen yolları. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelecek düşünülmez olurmu bi dahaki yama yı düşünür bizim belediyelerimiz alt yapı sorununu çözmeye diğil yada çukur kapatmak yerine hız tümseği koymayı düşünür bizim belediyelerimiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

İşim gereği İstanbula sık giderim,siz birde oradaki yolları görün... İnanın Ankara trafiğine girince rahatlıyorum. Geçen yaz 20 gün kadar İzmirde iş yaptık, İzmirde farklı değil,yollar araçlar için işkence... Sanırım güzel ülkemin çoğu yeri böyle... Memlektim Afyon,her gidişimde belediye başkanımızın kulağını çınlatırım şu yolların hali nedir diye... Kalitesiz malzeme,işini baştan savma yapan yetkililer...

Wayyy hemşehrim... Bu afyonun yolları ne olacak yahu. Ankara-Afyon arası Türkiye'nin ilk beton yolu yapıldı. Pilot bölge afyon seçilmişti. Bildiğim kadarı ile 5 yılın sonunda ne bir çukur oluştu ne de bir kayma oldu. Artık şehir içini de bu beton yoldan yapsalar da Afyonlu yıllardır çektiği işkence sona erse

• Öyle bir kere masraf yapıp 100 yıl kullanmak demek. Belediyelerin para musluklarından birinin kesilmesi demek.
    Bir çoğumuzun gözlemlediği gibi, Asfaltlamanın hemen ardından bir kuruluş alt yapı için gelip asfaltı bir güzel kazar.
    Kazılan her bir metre kare asfalt için belediyeye ücret ödenir.
    Hatta bu olay o boyuta gelmiştir ki;
    Stabilize bir yolda alt yapı çalışması yapılacaksa oraya bir gecede asfalt atılır.
    Ertesi hafta da altyapıya girecek şirket asfaltı bir güzel kazar.
    Bunun nedeni stabilize yolu kazma bedeli ile asfalt yolu kazma bedelinin farklı olmasıdır?
    Yerel yönetimler gelir elde edebilmek için sürekli yol, kaldırım yenileme işleri yaparlar. Biz de sanırız ki bu adamlar bizim için çalışır.

Olayın diğer yönü ise, buralarda çar çur edilen sanki düşmanlarının parasıymış gibi hareket etmeleridir.
    Her aklı selim kişi gibi bizlerde Yapılanın aptalca ve cahilce olduğunu savunur dururuz.
    Ama iş bizim bilmediğimiz yerdedir.
    Bu aptal ve cahilce durum karşısında elimizden de birşey gelmez.
    İktidarlar değişir, yönetenler değişir ama asla bu zihniyetler güzelim memleketimde değişmez.

• bizim burda geçen sene belediye geldi asfalt attı, ardından 1 geçmedi aski geldi kazdı kapadı gitti ama tam 1 ay sürdü.
    sonra ne olduğunu anlayamadığım bir çalışma grubu daha geldi kazdı kapadı gitti derken bu sene eylül başına kadar yol yarı toprak yarı asfalt ki asfalt denmez, asfalt kalıntısı, olarak kaldı.
    sonra bizim mahalleden bi vatandaş çankaya belediyesini mahkemeye vermiş, aman allahım oda ne!!! ertesi sabah 10kamyon asfalt attılar, ama yarım attılar yolun yarısı toprak yarısı toprak kaldı. sonra turkcell geldi direk çekiom diye kazdı asfaltı... elektrik çekti bütün mahalle sokaklarından
    oda yetmedi avea geldi direk için elektrik çekicem dedi bide o kazdı ortalık darma dağın oldumu sana... sonra bide elektrik idaresi geldi kazdı
    ama nasıl olduysa anlamadık belediye bunlar bitmeden geldi gene asfalt attı ama bu sefer tam attı gitti, derken bi daha kazı oldu allahtan kaldırım kenarında oldu çalışma bide baktıkki belediye gene geldi gene asfalt attı... demekki mahkeme iş yapıyormuş !!!

ama hepsini aynı anda yapsalar keşke de okadar asfalt at sök olmasa bi acaip olduk ya, asfalt ata ata bizim apartman duvarı yoldan aşağı kaldı bi daha atarlarsa birinci kattakiler direk camdan girecek...

ne yapsam gülsemmi ağlasammı seneye gene aynısı olcak adım gibi eminim

• tek suçlu kurumlar değil. şu müteahhit bozuntuları da az değil. yok kanalizasyon bağlıyacam,yok d.gaz hattı çekecem ayağı ile kafalarına göre kazıp öyle üstünkörü kapatıyorlar.
    herşeyden önce halkımızın bilinçlenmesi lazım iş yolla bitmiyor. adamlar çocuk parkına yeni halı seriyor pat iki dakika sonra bi kadın yanında çocuğuyla beraber üstüne çekirdek çitliyor. e işte o aileninde elinde makina techizat vs. olanı yolları deşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Öyle bir kere masraf yapıp 100 yıl kullanmak demek. Belediyelerin para musluklarından birinin kesilmesi demek.
    Bir çoğumuzun gözlemlediği gibi, Asfaltlamanın hemen ardından bir kuruluş alt yapı için gelip asfaltı bir güzel kazar.
    Kazılan her bir metre kare asfalt için belediyeye ücret ödenir.
    Hatta bu olay o boyuta gelmiştir ki;
    Stabilize bir yolda alt yapı çalışması yapılacaksa oraya bir gecede asfalt atılır.
    Ertesi hafta da altyapıya girecek şirket asfaltı bir güzel kazar.
    Bunun nedeni stabilize yolu kazma bedeli ile asfalt yolu kazma bedelinin farklı olmasıdır?
    Yerel yönetimler gelir elde edebilmek için sürekli yol, kaldırım yenileme işleri yaparlar. Biz de sanırız ki bu adamlar bizim için çalışır.

Olayın diğer yönü ise, buralarda çar çur edilen sanki düşmanlarının parasıymış gibi hareket etmeleridir.
    Her aklı selim kişi gibi bizlerde Yapılanın aptalca ve cahilce olduğunu savunur dururuz.
    Ama iş bizim bilmediğimiz yerdedir.
    Bu aptal ve cahilce durum karşısında elimizden de birşey gelmez.
    İktidarlar değişir, yönetenler değişir ama asla bu zihniyetler güzelim memleketimde değişmez.

tam olarak oyle değil ama yinede memlekette cok özürlü bir altyapı yönetim sistemi var bununda tek sebebi meclisteki müteahhit milletvekilleri ve onları secen bizleriz, müteahhitlerin hepsi para kazanmak istiyor bu işlerde bu yüzden boyle yapılıyor, cünkü memlekette üreterek para kazanmak zor iş ama inşaat yaparak devletten para kazanmak cok kolay,

• Arabalarımız mahvoluyor bu yollarda...
  • çoğu yeride mobese kamerası koymak için deldiler, kablo falan geçiriyorlar sanırım
  • Daha geçen hafta bu yüzden atlattığım büyük kaza:
    http://forum.donanimhaber.com/m_35183394/mpage_1/key_//tm.htm#35183394

Ben o yolları oyun hamuruna çevirenlerin...
  • Çankaya'da yollar berbat gerçekten, i melih gökçek çankayadan oy çıkmıyor diye hiç bakmıyor bizim ilçeye.

7. caddede bile kazılmış koca çukurlar var çoğu araba çapraz geçiyor.

Yüzüncüyıl, Çiğdem mahallesi tarafı da berbat. Buraları bilmeyen biraz hızlı gitsin araba dağılır valla koca koca çukurlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Çankaya'da yollar berbat gerçekten, i melih gökçek çankayadan oy çıkmıyor diye hiç bakmıyor bizim ilçeye.

7. caddede bile kazılmış koca çukurlar var çoğu araba çapraz geçiyor.

Yüzüncüyıl, Çiğdem mahallesi tarafı da berbat. Buraları bilmeyen biraz hızlı gitsin araba dağılır valla koca koca çukurlar var.

caddeler büyükşehir belediyesine ait
    sokaklar çankaya belediyesine çankayada
  • İşi pek siyasete taşımadan yazayım , ankara beledıye başkanının ankarada yaptıgı yenilikler ve ankarayı daha güzel hale getirdigi için severim .. Ancak şuanda her yer delik deşik , aracı 1 gün şehir içinde kullanıyorum sanki 1 sene kullanılmış hale geliyor araç, acilen bu yollara asfalt atılması lazım.. yoksa arabayla bıryere gıtmeyı düşünmüyorum..
  • kimse keciorenden bahsetmemis???? en berbat durumda olan burasi. ne metro bitti nede sokak cadde calismalari. burada farkli belediyeler olmalarindan kaynaklanan uyumsuzlukta yok. malum ikiside ayni partiden. ama degisen bisey yok.
    en cok trafikte bekleyen biziz, en cok benzinin bosa tuketildigi kuyruklar bizim burada oluyor, ama hala metro sistemi bir turlu bitirilemiyor....
    her ulke layik oldugu sekilde yonetilir diyorum baska bisey degil. biz buna layigiz...
  • elin almanı yol yapmış adamların köy yolu bile bizim cadde yolundan iyi
    belediye başkanlarını almanyadan ithal etmek lazım başka türlü çözümü yok bu işin
  • Ankaralıları çok sinirli görüyorum bu aralar.

Haklısınız. Her geldiğimde yolları silbaştan keşfediyorum. Eğer yanılıp da bir yolu bildiğimiz zannederek gaza bassam... Frenleri denemek zorunda kalıyorum. Yollar şantiye olmuş, hatta İtalyan çukuru. Yapboz gibi, herkes rakibinin işini baltalıyor, buna yargı da dahil. E, tabi birileri büyükşehirlerde büyük kazanmalı, değil mi?

Zor dostlar, zor! Çekecez...

.oO°Oo.
  • arkadaşlar daha geçen hafta çetin emeçten milli kütüphane tarafına giden yoldaki enlemesine çukur yüzünden 300 tl lik lastiğim balon yaptı. enlemesine bir çizgi büyük ihtimalle kablo falan geçirmişler ama yaptıkları yamada çökmüş, kaçacak yerde yoktu mecbur girdik. durduk yere 300 liram havaya uçtu.

sırf bu yüzden 18 inchlik jantlatımı 17 inch ile değiştirmeyi düşünür oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 5 Kasım 2009; 22:56:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

arkadaşlar daha geçen hafta çetin emeçten milli kütüphane tarafına giden yoldaki enlemesine çukur yüzünden 300 tl lik lastiğim balon yaptı. enlemesine bir çizgi büyük ihtimalle kablo falan geçirmişler ama yaptıkları yamada çökmüş, kaçacak yerde yoktu mecbur girdik. durduk yere 300 liram havaya uçtu.

Senin yerine olsam, vaktim varsa durur polis çağırıp rapor tuttururum. O raporla belediyeye gidip durumu anlatıp, hakkımı isterim, olmassa dava açarım, birde can güvenliğini tehlikeye atmaktan tazminat davası açarım. Ne kadar sürer mahkeme bilemem ama kesin kazanırsın. Biz böyle yapmadığımız için bunlar gevşek davranıyorlar.Çukurdan kaçarken hızın varsa takla bile atabilirdin. Geçmiş olsun, 300 bu devirde az para değil,kolay kazanılmıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ankara dikmen tarafında çalışıyordum. özellikle hürriyet cad. deki çukurlardan illallah gelmişti artık.
    internette büyükşehir belediyesinin mavi masa sitesi var. oradan asfalt dökülmesini istediğiniz yeri belirtin. yazdığınız yazıya da arabalar altını vuruyor, kazalar oluyor diye yazarsanız 10-15 gün içinde gelip belirttiğiniz yere asfalt döküyorlar . ben o şekilde 3-4 kere yolun yamalanmasını sağlamıştım.

yeri beliritken, cadde- sokak- bina numarası şeklinde belirtin.

hatta buyurun linki burada:

http://mavibilgi.ankara-bel.gov.tr/ABB_ONLINE/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 6 Kasım 2009; 10:53:44 >

• 2 ay sonra atılan yama. Fazla söze gerek varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

arkadaşlar daha geçen hafta çetin emeçten milli kütüphane tarafına giden yoldaki enlemesine çukur yüzünden 300 tl lik lastiğim balon yaptı. enlemesine bir çizgi büyük ihtimalle kablo falan geçirmişler ama yaptıkları yamada çökmüş, kaçacak yerde yoktu mecbur girdik. durduk yere 300 liram havaya uçtu.

Senin yerine olsam, vaktim varsa durur polis çağırıp rapor tuttururum. O raporla belediyeye gidip durumu anlatıp, hakkımı isterim, olmassa dava açarım, birde can güvenliğini tehlikeye atmaktan tazminat davası açarım. Ne kadar sürer mahkeme bilemem ama kesin kazanırsın. Biz böyle yapmadığımız için bunlar gevşek davranıyorlar.Çukurdan kaçarken hızın varsa takla bile atabilirdin. Geçmiş olsun, 300 bu devirde az para değil,kolay kazanılmıyor.

Kesinlikle kazanamaz hiç yolu yok kazansa dahi parasını tahsil edemez...300 lira lastik parası 1000Tl da Dava masrafları çıkar, bu ülkede adalet denen bişey yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.