Şimdi Ara

ANKARA SİNCAN nasıl biyer? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
36.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3r1nC

Çinçinden niye korkuyosunizki gelin gezdiriyim sizi

GoogleEarth bile girememiş biz nasıl girecez.
  • -benim üni de sincanlı baya bi arkadaşım war, hatta şuan sincanda oturan başka şehirlerden gelen öğrenci arkadaşlarımda war hemde bayan ve çok rahatlar.... sincan da doğup büyümüş arkadaşlarım inanın sizden daha medeni daha modernler.....
    -yukarıda saçma sapan konuşan ukela arkadaşlar hepinize yazıklar olsun, bu kadar aşşalama olmaz biyeri ve orda yaşayanları.... ben orada yaşamıyorum ama birçok arkadaşım war orda yaşamış ve hala yaşayan sizden daha mütevazi sizden daha bi insanlar.... (sözüm meclisten dışarı)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fuat01

-benim üni de sincanlı baya bi arkadaşım war, hatta şuan sincanda oturan başka şehirlerden gelen öğrenci arkadaşlarımda war hemde bayan ve çok rahatlar.... sincan da doğup büyümüş arkadaşlarım inanın sizden daha medeni daha modernler.....
    -yukarıda saçma sapan konuşan ukela arkadaşlar hepinize yazıklar olsun, bu kadar aşşalama olmaz biyeri ve orda yaşayanları.... ben orada yaşamıyorum ama birçok arkadaşım war orda yaşamış ve hala yaşayan sizden daha mütevazi sizden daha bi insanlar.... (sözüm meclisten dışarı)

Aşağılamak değil de hepimiz gördüğümüzü söylüyoruz.. bizim bi çoğrafya hocası vardı... Sincanda görev yapmış 2-3 sene.. artık kızılayda birini görsem yürüyüşünden konuşmasından hareketlerinden sincanlı olup olmadını anlıyorum diyodu kadın... iyi insanlar elbet vardır sincanı toptan kaldırıp atalım demiyoruz... ama rahatsız edici kesim çok bunu herkes biliyo...

• Sincanda oturan arkadaşımın yorumları hiç iyi değil.. Pislik yer diyor...

Akşam işten dönerken 10 yaş küçük çocuklar önünü kesip ceplerini arıyormuş.. Poliste 10 metre uzakta görüp izlemiş...
    Belki başka yönlerden iyilikleri olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SabroN

Sincanda oturan arkadaşımın yorumları hiç iyi değil.. Pislik yer diyor...

Akşam işten dönerken 10 yaş küçük çocuklar önünü kesip ceplerini arıyormuş.. Poliste 10 metre uzakta görüp izlemiş...

o dediğin sincan değilde FATİH'te olur diyelim.böyle bişeyin sincanda olmasına ihtimal bile vermiyorum yani gözlemledigim kadar olamaz.. çünkü herşeyde sincan deniliyor. Cezaevi yenikentte acıldı adamlar F-Tipi kapalı cezaevi sincan diyolar

• quote:

Orjinalden alıntı: LsR

quote:

Orjinalden alıntı: SabroN

Sincanda oturan arkadaşımın yorumları hiç iyi değil.. Pislik yer diyor...

o dediğin sincan değilde FATİH'te olur diyelim.böyle bişeyin sincanda olmasına ihtimal bile vermiyorum yani gözlemledigim kadar olamaz.. çünkü herşeyde sincan deniliyor. Cezaevi yenikentte acıldı adamlar F-Tipi kapalı cezaevi sincan diyolar

Siz hangi sincandan bahsediyonuz..

Ankara sincanmı?

• quote:

-benim üni de sincanlı baya bi arkadaşım war, hatta şuan sincanda oturan başka şehirlerden gelen öğrenci arkadaşlarımda war hemde bayan ve çok rahatlar.... sincan da doğup büyümüş arkadaşlarım inanın sizden daha medeni daha modernler.....

Ben Fatih tarafında oturuyorum. Sincan'a bağlı ama Sincan'dan da bir hayli değişik. Yazılanları okuyunca ya ben Sincan'ı hiç bilmiyorum yada gerçekten böyle bir yer diye düşünmedim değil. :)

Tamam bende fazla sevmem Sincan'ı ama, yorum yazan arkadaşlar abarmış ki ne abartmış. Sincan'ı sevmememin nedeni çarpık yapılaşmasıdır. O da sadece merkezdeki yerleşim birimlerinde... 12. Cadde gibi yeni yerleşim yerleri gayet güzeldir. Fatih tarafı daha güzel tabi ki.

Ev fiyatları ve kiralar daha uygun olduğu için, standardı düşük bir semt olabilir ama konuda anlatıldığı gibi korkulacak bir yer hiç değil. Yer yer ben bile özlüyorum Sincan'ı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 12 Temmuz 2008; 11:40:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Aşağılamak değil de hepimiz gördüğümüzü söylüyoruz.. bizim bi çoğrafya hocası vardı... Sincanda görev yapmış 2-3 sene.. artık kızılayda birini görsem yürüyüşünden konuşmasından hareketlerinden sincanlı olup olmadını anlıyorum diyodu kadın... iyi insanlar elbet vardır sincanı toptan kaldırıp atalım demiyoruz... ama rahatsız edici kesim çok bunu herkes biliyo...

hocam gözünü seveyim neyi gördün acaba... bak ben 14 sene sincanda yaşadım. tabi savunmuyorum orayı hatta bende sevmem ama bazı arkadaşlar da suyunu çıkarmış olayın. yani köy gibiydi ki zaten köydü. gelişmemişti. dolayısıyla insanları da etkiliyordu bu durum. ama burada anlatıldığı gibi yok sincanlıları tanırlarmış falan saçmalık.

not: sincan merkezinde oturdum lale meydanının yukarısı kız meslek lisesini karşısı şimdi de bahçelide oturuyorum. öyle bahçelide oturmanın çok büyük bir farkını da göremedim bağıranlar çağıranlar burada da var gece. yani kıro heryerde.

• quote:

Orjinalden alıntı: ae_

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

hocam gözünü seveyim neyi gördün acaba... bak ben 14 sene sincanda yaşadım. tabi savunmuyorum orayı hatta bende sevmem ama bazı arkadaşlar da suyunu çıkarmış olayın. yani köy gibiydi ki zaten köydü. gelişmemişti. dolayısıyla insanları da etkiliyordu bu durum. ama burada anlatıldığı gibi yok sincanlıları tanırlarmış falan saçmalık.

not: sincan merkezinde oturdum lale meydanının yukarısı kız meslek lisesini karşısı şimdi de bahçelide oturuyorum. öyle bahçelide oturmanın çok büyük bir farkını da göremedim bağıranlar çağıranlar burada da var gece. yani kıro heryerde.

hocam sen tankları da görmüşsündür o zaman

• quote:

Orjinalden alıntı: shadowtr

hocam sen tankları da görmüşsündür o zaman

evet gördüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

sincan mozaiktir, sincan kendine has kültürüyle bir başkadır,

sincanlı;

saçlarını alabildiğine jöle biriyantin limon karışmı özel bi malzemeyle kaplar, sonradan bu karışımın "matbaa"ların mücellit işlerinde tutkal yerine kullanılabilceği keşfedildi!

gömlek alabildiğine postmodern olmalı,
    üzerinde kestane ve akasya yaprağı motiflerinden tutunda "yea baby" yazılarına kadar türlü işlemelerin bulunduğu dar(italyan) kesim gömlek ve bu gömleğin altına ultra taşlanmış diye tabir edebilecğeimiz sincana özgü mermere çalan beyaz renk karışımı kot pantolon, ve tabi gömlek ve kot kombinasyonunun üzerine uçları yerleri süpüren "beyaz atkı" :)

ve tüm bu kombinasyonun en önemli iki parçasına geliyoruz,
    en az 1,5 kg ağırlığındaki tokalarıyla sincana özgü kemerler dünya moda tarihiyle dalga geçmektedir(!) palaskadan bozma, deri desen deri değil, kısacası bilumum nerde adi malzeme varsa bunların bir araya getirilmesinden oluşturulan bu kemerlerin tokalarının üzerinde "diesel" "dg" "prada" gibi ünlü marka logolarının abartı ölçülerde kullanıldığını görebileceğiniz gibi kurt veya üç hilal şekilli olan versiyonları da son dönem oldukça popüler olmuştur.

geldik kemerden sonra en önemli ikinci aksesuarımız, vazgeçilmez "HARDAL" rengi sivri burun ayakkabılara;
    timsah ağzı gibidir, üzerine ve topuklarına kavgalarda iş görecek çeşitli metal aksanlar iliştirilmiş olup, burunlarına metal kaplanmaış olan versiyonlarına kavga esnasında denk gelirseniz oldukça işlevsel bir buluş olduklarını inim inim deneyimleyebilirsiniz.

sincanlının varı yoğu "nokya N" serisidir, sincanlı para olmasada son çıkan telefonu alan, telefonun kulaklığını değil dış hoparlörü kullanan kişidir;
    dış mekanda, son ses hoparlörünü açtığı telefonunu tespih edasıyla elinde tutarak artiz artiz yürüyen bir kişi görürseniz, o sincanlıdır!

sincanlı adam, eli pantolonunun cebinde tekme atan, kavga eden, daha da ilginci eli cebindeyken parende atabilen bi yetenektir, ilgili mecraların bu cevherleri değerlendirmemesi büyük kayıp olarak değerlendirilebilir!

sincan kadar,
    511, 512 gibi numaralara sahip "SİNCAN BAKANLIK" otobusuleride bir başka efsaneyi oluşturur.
    kışın aynı anda 500 kişinin doluşmayı başardığı bu körüklü eski otobüsler, melih gökçek in doğalgazlı man marka otobüsleri devreye sokmasıyla eski efsanevi günlerini kaybetmiştir, ama genede, sincan bakanlık otobüsünde yolculuk yapmak bi ritüeldir..

sokak düğünü kavramı sincanla özedeşleştirilebilir. düğün sahibi herhangi nerde saçma bi firma var gider bulur ve o firmaya işi verir;
    firma "transit minübüs" ile sokağın başına gelir,
    elemanlar biri sokağın başı diğeri öteki başı olmak üzere iki "KOLON" yerleştirir ve bunu yapmakla ses tesisatının kurulumunu tamamlamış olur, geri kalan tesisatın kalanını "piyanist şantör" yada "şopar" olarak tabir ettiğimiz sincan sanatçılarının çaldığı "ORG" oluşturmaktadır...
    bu orglarla çalınan "vay seni vay vay" ve "atakuleden at beni, in aşağya tut beni" sevilen şarkı dizeleridir.

4x4 lük bir tanıtım , tebrik ederim

• arkadaşlar sincanın nasıl berbat bir yer olduğunu tüm Türkiye biliyor tarihten... neyi savunuyosunuz hala anlamadım sonuç ortada bence kitleyin konuyu

• quote:

Orjinalden alıntı: applemax

arkadaşlar sincanın nasıl berbat bir yer olduğunu tüm Türkiye biliyor tarihten... neyi savunuyosunuz hala anlamadım sonuç ortada bence kitleyin konuyu

• Sözü dolandırmaya gerek yok, Ankara'da yaşayan herkesin bildiği üzere Sincan Ankara'nın alt sınıf ve düşük kalite muhitlerinden biridir. Kimse işi düşmedikten sonra Sincan'a gitmez, yani edebiyat yapmanın anlamı yok, böyle bir yer Sincan.
  • sincanda oturacağıma keçiörende ayakta dururum
  • bi ara bentderesi / çinçindeki yaşayanlara
    sincanda arazi verilecek deneliyordu yıkım karşılığı .öyle yapıldımı daha bilmiyorum ama yapılırsa biraz daha renklenir Sincan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

bi ara bentderesi / çinçindeki yaşayanlara
    sincanda arazi verilecek deneliyordu yıkım karşılığı .öyle yapıldımı daha bilmiyorum ama yapılırsa biraz daha renklenir Sincan

yapılmadı sincanın dışında yenikent civarında bir kaçına verildi ama hepsine değil. onları şehrin değişik yerlerine dağıttılar. o kadarda pis bir yer değil ben buraya ilk taşındığımda açıkçası sizin gibi düşünüyodum yolda gezerken korkuyodum ama şimdi eve gece 1-2 den önce girmem rahat rahat gezerim Millet kız arkadaşı ile vs rahat rahat geziyo. Anlamıyorum siz mi sincanda yaşıyorsunuz ben mi?

• Beyler hemen hemen tamamınız bilip bilmeden,ondan bundan duyduğuyla laf yapıyorsunuz.

1.5 yıldır sincandayım,gecesini de bilirim gündüzünü de bilirim.
    Hiç öyle yaşanmayacak kötü memleket değil.
    Ben de buraya gelmeden önce DHye konu açmıştım,dedim sincan nasıl bir yer.Herkes yine aynı şeyleri saçmalamıştı.Ama bilerek isteyerek geldim buraya.

Hiç de pişman değilim.Diyosunuz her türlü iti balicisi serserisi var,nedense bana 1.5 yıldır bi tane ters bakan adam bile olmadı!Bi kere ters bişey diyen olmadı!Ben mi çok ürkütücüyüm sizce?

Sincanın çoğu memurdur,merkeze gidip gelen insan sayısı çok fazla.Sincan'a çok fazla göç var,nüfüsü hızlı artan yerler arasında.Ama çok fazla da yatırım var diye biliyorum.En azından belediyenin çalışmaları ve organizasyonları fena değil benim gözümde. 1yıl öncesi ile şimdiki zaman arasında gözle görülür fark var.

Ha şunu söyleyeyim...Cidden kro diyarı.Her türlü yere yapıştırılmış ve boğuk sesli doğan şahin görebilirsiniz.Hatta onlardan birinin içindeki de ben olabilirim.

Arada bir ben de bazı arkadaşlarla geziyorum arabayla,napalım adamın arabası doğan,yere yakın,bi de CMS çelik jant var,tam apaçiyiz

Ama inanın Sincan berbat bi yer değil,ve insanları da cana yakın.Tabii bazı istisnalar vardır ama,en azından ben çok rahatım Allah' a şükür,bi sıkıntım olmadı.

Eğer Sincan'ı ciddi ciddi öğrenmek istiyorsanız,ona buna değil,Sincan'da uzun süre yaşamış birilerine sorun derim.

Düzenleme : Bilmediğiniz yer hakkında atıp tutmayın,burda yaşayan insanlara hakarete varan sözler söylemeyin.Israr ediyosanız,gelip bu lafları Sincan Lale Meydanında bağıra çağıra söyleyin derim....

Daha 2-3 kere gelip gitmiş adam Sincan'ı kötülüyor.Mesajları okuyun,Sincan'da kalan adamlar beğeniyor,Sincan'ı uzaktan tanıyan,ondan bundan duyan adam kötülüyor Sincan'ı.

Ayrıca,şeriatmış,yobazmış,gericiymiş...Bu konuları hiç açmayın.Artık bunların modası geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 3 Ağustos 2008; 6:41:51 >

• Ben 20 yaşındayım 14 senedir Sincan'da yaşıyorum ilkokula burda başladım şimdi üniversiteye devam ediyorum, nedense insanlar Sincan'a karşı müthiş bir önyargı ile bakıyorlar. Öncelikler şunu söyleyeyim Sincan Ankara'nın gecekondusuz tek ilçesidir. 14 senedir ne bir kavgaya karışmışlığım vardır ne de önümü birisi kesip benden bişey istemiştir. Belki bir genç için gezip tozacağı bir yer değildir, barlar diskolar yoktur ama yaşamak için çok da kötü bir yer değildir açıkçası. Sokak düğünlerine ve telefonun sesini hoparlöre verip gezen kırolara ben de sinir oluyorum ama hangi yer kusursuzdur ki zaten? Merkeze de uzaktır Kızılay'a inmeniz bir saat sürer ulaşımı sıkıntılıdır ancak bazı arkadaşların dediği gibi kızların tek başına gezemediği, el ele tutuşup gezenlerin dayak yediği bir yer değildir. Şeriatçıların, mollaların kol gezdiği bir yer asla değildir her yerde bunlardan ne kadar varsa Sincan'da da o oranda vardır. Varlıklı birisinin de Sincan'da yaşaması için bir sebep yoktur, Sincan memur kentidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.