Şimdi Ara

Ankaranın Musluk Suyunu İçmeyin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mucasu

Evet beyler size tavsiyem ankarada musluk suyunu içmeyin. Kuraklıktan dolayı kızılırmağın suyunu vermeye başlamışlar. Nerden biliyosun derseniz 8 sene kırıkkalede yaşadım malum oranın suyu kızlırmaktan geliyo dünyanın en iyi arıtma tesislerinden birine sahip olmasına rağmen kırıkkalelilerin hiçbiri musluktan içmez. Tadını ordan biliyorum. Kızılırmağın suyunu isterseniz 50 kere arıtın yinede fayda etmez çünkü içindeki arsenik miktarı ve taşıdığı alüvyon yüzünden pistir. Ayrıca 3 gündür böbreklerim ağrıyo yeni farkına vardım 3 yaşındaki yiğenim 5 gündür ishal.Sakın içmeyin hazır su falan alın. Bu su nasıl geliyo derseniz 2008 de kuraklıktan dolayı her ihtimale karşı boru döşemişlerdi bu senede kurak olmasından dolayı mecburi veriyolar.

Parantez Açıyorum Kızılırmak Suyu İle İlgili İMO'nun hazırladığı rapor

http://www.imo.org.tr/resimler/dosya_ekler/c755149a3d5951c_ek.pdf?dergi=144

<!--ok-->dizanteri oldum, daha bi hafta öncesine kadar sus leeeeş gibi kokuyodu.

bence de kesinlikle içmeyin

• 22 yıldır ankarada yaşıyorum, 1 kere bile içmedim.
    allah korusun.
  • Ben köpeğe bile damacanadan su koyuyorum,çok çirkin geliyor musluk suyu.
  • İçmeyin demek yerine şikayet etseniz toplu bir şekilde daha mantıklı değil mi ?
  • Doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum, doğduğumdan beri damacana suyu içiyorum.
  •  Ankaranın Musluk Suyunu İçmeyin

Ankaranın Musluk Suyunu İçmeyin

Tatilden geleli 1 hafta oldu, geldiğim yerde 2 hafta kaldım, 1 gram musluk suyu içmedim (34)
    Ayağımı memleketime attığımın ertesi gecesi, musluk suyundan mide bulantısı, böbrek ağrısı başladı.
    tahmin ettiğim gibi sudan hastalanmışız, 4 günde zor kendime geldim, biraz açık kalınca çamur akıyor lan çamur
    Allah belasını versin böyle şehrin.

Acımadım paletle fabrikadan 1.5'luk su aldım, kilere taşıdım bittikçe dolaba atıyorum, boş petleri ise toplu halde geri dönüşüme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 22 Ağustos 2014; 22:36:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aarraall

İçmeyin demek yerine şikayet etseniz toplu bir şekilde daha mantıklı değil mi ?

Öyle bi imkan varsa ederim ama adamlarda bence mecburi veriyolar yoksa başkente tutupta isteyerek pis su vermezler
  • İki gündür bende ishalim,nedenini bir türlü bulamıyordum,demek ki bu yüzdenmiş
  • aynen suda kötü bir metalik koku var ama ben içiyorum
  • büyükşehirlerdeki şebeke suyunu zaten içmeyin. eger arıtma yoksa...

istanbuldaki şebeke suyunu test yapiyorum cihaz 200 gösteriyor. yani bir suyun içilme oranı en fazla 90 imiş test cihazında.
    arıttıgım su ise 13-19 arası çıkıyor. erikli su 45-50, ismini şuan hatırlmadıgım yine bi su markası ise 30 civarı çıkmıştı.
  • Etlik yayladayim mecbur kalmadikca musluk suyu icmedim 6 yıldır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İvedik te Ankara nin tamamına temiz su arıtıp verecek bi arıtma tesisi yapıldı.6 ay çalıştım o tesiste çalışmaz olaydim. Yapmaz olsalardi öyle bi tesis. Yapılmadan once cok daha güzeldi suyun tadı şimdi leş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam keçiörendeyim.su güzeldi rahat içiliyordu fakat 1,5 hafta önce sular gitti geldi şimdi yüzümü bile yikayamiyorum kokudan yine mecbur kaldikca iciyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucasu

Evet beyler size tavsiyem ankarada musluk suyunu içmeyin. Kuraklıktan dolayı kızılırmağın suyunu vermeye başlamışlar. Nerden biliyosun derseniz 8 sene kırıkkalede yaşadım malum oranın suyu kızlırmaktan geliyo dünyanın en iyi arıtma tesislerinden birine sahip olmasına rağmen kırıkkalelilerin hiçbiri musluktan içmez. Tadını ordan biliyorum. Kızılırmağın suyunu isterseniz 50 kere arıtın yinede fayda etmez çünkü içindeki arsenik miktarı ve taşıdığı alüvyon yüzünden pistir. Ayrıca 3 gündür böbreklerim ağrıyo yeni farkına vardım 3 yaşındaki yiğenim 5 gündür ishal.Sakın içmeyin hazır su falan alın. Bu su nasıl geliyo derseniz 2008 de kuraklıktan dolayı her ihtimale karşı boru döşemişlerdi bu senede kurak olmasından dolayı mecburi veriyolar.

Parantez Açıyorum Kızılırmak Suyu İle İlgili İMO'nun hazırladığı rapor

http://www.imo.org.tr/resimler/dosya_ekler/c755149a3d5951c_ek.pdf?dergi=144

parantez açayım 20 yıldır angara suyu içerim daha ölmedim.s.

edit: yeni ögrendim hocam ama tatilde istanbulda oldugum için bilmiodum bak bu kötü olmuş.bide kuraklık aşırı derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttyler durdennn -- 23 Ağustos 2014; 2:27:04 >

• Bu konuyu okurken 1 bardak su içtim.

• mucasu M kullanıcısına yanıt
    mecburi vermezler.
    paşa paşa göl yatağını, arıtma tesislerini düzenlemek, temizlemek zorundalar.
    burada konu açmak yerine, konuya yorum yapmak yerine herkes şikayetini etseydi şimdiye düzelmişti.
    öyle bir imkan var ayrıca. siz o suya para veriyorsunuz, belediye de sizin için var. su bu su, bunu sadece belediye sağlayabiliyor size. elbette hizmetini de adam gibi verecek.
  • Kızılırmağın suyunu bağladıklarında zaten bariz bir fark oluyor ben de fark ettim.
  • updullah
  • Abi musluktan su içen mi kaldı allah aşkına? en kötü arıtıp içiyor insanlar.
  • Aksam haberlerde bu konuyu vatandaşa soruyorlardi. Muhalif cevap yok kendi akıllarına chpli vekili ezmeye çalışıp rezil oluyorlar salaklar izleyen varsa link arşın bi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.