Şimdi Ara

Anker Soundcore Liberty 4 NC Gerçek Pil Tüketim Süreleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 aydır 3. bluetooth kulak içi kulaklık olarak "bütçe dostu" Liberty 4 NC almıştım. Her gün kullanmaya çalıştım ama başka 1-2 başlık altında da belirttiğim üzere özellikle uçlarının kalitesizliği ve bana uyumsuzluğu ve bazı başka detaylar yüzünden başarısız bir satın alma olarak nitelendiriyorum.

Şimdi bir konu daha çıktı... Zaten kullanmaya başlar başlamaz pazarlama ve satış dökümanlarındaki kullanım sürelerinin ne kadar gerçek dışı olduğu hemen kendini gösteriyor ama ayrıca kendi uygulamasında sol, sağ ve kutu şarj durumunun niye rakam yerine kaba bir ikonla temsil edildiği de dikkatimi çekmişti. Bilgisayarda da kulaklık ve kutu ayırmadan tek bir %100 ibaresi görünüyordu...kulaklıklardan daha yüksek olanınkiymiş. İki hafta önce farkettim ki telefonun kendi bluetooth yazılımı daha detaylı gösteriyor ve şarjda ne kadar kalırsa kalsın sağ kulaklık çoğunlukla %80 olmak üzere en fazla %90'a kadar şarj oluyor...

Neyse, uzun sözün kısası, küresel desteği olmamasına rağmen Soundcore destekten e-posta ile edindiğim en çarpıcı 2 bilgi şunlar: 

1- Soundcore kulaklıkları şarjlarının %30'un altına düşünceye kadar kullanmak ve özellikle şarjları tamamen bitinceye kadar kullanmak pil ömürlerinin canına okuyor

2- Pazarlama materyallerindeki laboratuvar koşulları altında 10 saat safsatasının aksine firmanın paylaştığı ömür, hiçbir ses değiştirme fonksiyonu kullanmadan (ekolayzır, HearID,vs) ve %40-50 arası ses yüksekliğinde:

Üç ana mod

-Normal: tek şarjla 8 saate kadar.

-Noise canceling en düşükte: tek şarjla 6 saate kadar

-Transparency: tek şarjla 6 saate kadar

-Konuşma: tek şarjla 4-4,5 saate kadar

-LDAC ile normal mod: 4 saate kadar.

-LDAC ile gürültü önleme en düşükte ve 3D Surround açık: 2-2,5 saat.

Yüksek sesle dinlemeyen biri olarak normal ses seviyesini %60'larda tutarken LDAC ve gürültü önleme maksimumdayken en fazla 2 saat kullanabiliyordum. Sesin özelliklerini ekolayzırla değiştirdiğiniz ve yüksekliğini 60-65 yaptığınız zaman kabaca %25 daha kısalttığını düşünmek doğru olur. Kaldı ki gürültü önlemenin seviyeleri de var...

ÖZET: İlk bakışta 10 saat diye pazarlanan pil ömrü, satın alma sebebiniz olan gerçek senaryoda LDAC, gürültü önleme, HearID açıkken ve %70 ses seviyesinde kullanıldığında 1,5 saati ancak buluyor... sadece 5 ayda bir kulaklığın tam şarj tutamaz hale gelmesi de cabası...

• İmdat Çekici İ kullanıcısına yanıt
    Bu cihazı kullanıp iade etmiştim, Noise Cancel (gürültü engelleme) özelliğini bu cihazların sorunlu... Yüksek seslerde patlama yapıyor. Ayrıca arkadasın söylediği doğru 6-8 saat süreler kesinlikle hikaye. En fazla 3-4 saat kullanabilirsiniz o da şansınıza yani. Ldac-Noise cancelling bu özellikleri açınca şarj su gibi gidiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asus1981 kullanıcısına yanıt

Bendekinde gürültü engellemede bir sorun veya yüksek seste patlama, vb. şeyler yok. Tam tersine, cihazın sesle ilgili kısımlarını çok başarılı buldum. Elektronik değil mekanik kısımları çok başarısız...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.