Şimdi Ara

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
544
Cevap
6
Favori
383.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi

(En Son Oy Tarihi: 3.11.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: jblciiii

valla abi mersinde 2.30 a kadar gaz bulunuyor milangazda su anda 2.36 kurus depoyu fulledım mersınden aksaraya gıdene kadar kanser oldum araba 2000 mondeo gaz tepkisi çok düştü arababın mecbur çökmek zorunda kalıyorsun çöküncede ordan lpg ısıkları sonmeye baslıyor gelırken opetten aldım araba kendıne geldı ölçmedim ama kesinlikle daha fazla götürdü ondan emınım

Alıntıları Göster
    Lpg'li araçlarda aynı miktar gaz aldım, daha uzun gitti, öbürü az gitti gibi bir hesabı yapmak aslında çok kolay değildir. Eski aracım 1.6 benzinli Focus'tu ve o dönem bu konuyu çok araştırdım.

Lpg tanklarında dolumu kesmekle görevli şamandıra sistemi var, en kaba anlatımla tuvalet sifonlarında kullanılan sistem. İstasyonlarda Lpg'yi araca basan pompaların belirli bir çalışma basınç aralığı var. 9 barda basan istasyon olduğu gibi 12 barda çalışan da var. Dolayısıyla sizin aracınızdaki şamandırayı 9 barda basan daha az, 12 barda basan daha çok zorlar. Gaz almaya gittiğinizde o an depoda olan gaz miktarını ise profosyonel kişi ve ekipman olmadan tam olarak bilmek mümkün değil. Dolayısıyla siz aynı miktarda lpg alsanız dahi o an deponuzda farklı miktarlarda gaz olabilir. Yine internette yaptığım araştırma ve sorduğum kişilerden öğrendiğim kadarıyla lpg sıcaklık ve basınç değişimiyle kütlesi yani ağırlığı değişen bir madde. Bu sebepledir ki sıcak memleketlerde gazın akşam saatlerinde alınması öneriliyor. Ben Antalya'da oturduğum dönemde gazımı hep gece alırdım. O zamanlar yer üstünde tanklar vardı, o istasyonlardan almazdım. Tüm bunları niye anlatıyorum. Sürekli 1 e 1 aynı yol, hava ve trafik şartları yakalanamadığı için ve yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı biz tüketicilerin her defasında km hesabını tutturmamız kolay değil. Firmalar arası mukayese yapmamız ise daha da zor.

Burada biz tüketiciler için aslolan güvendir. Mesela ben Opet ve Shell dışında motorinde lpg de almam. Niye? Çünkü istasyonlarına gittiğimde aldığım hizmet, temizlik ve güven sebebiyle. Lpg'de uzun denemeler sonucu Aygaz'da karar kılmıştım. Hem kış otogazı sebebiyle kışın aldığım performans, hemde katkılı yakıt olması bunun en büyük sebebiydi. Katkı sebebiyle ilk kullanmaya başladığımda filtrem tıkanmıştı. Kiti taktırdığım ve bakıma gittiğim usta çok tecrübeliydi. Katkının tesisat içindeki pislikleri temizlediğini, bir kere değiştirirsem tekrar etmeyeceğini söylemişti. Gerçekten bir daha filtre sorunu yaşamadım. Performansı da diğer tüm gazlardan iyiydi bence. Yaptığım ölçümlerden de hep Aygazla daha uzun gittiği ölçüyordum. Sonra da bıraktım takip etmeyi. Şimdi dizel araç kullanıyorum. Yine Opetten alıyorum. Ama zaman zaman Shellden de alıyorum.

Sonuç, tercihler kişiye göre değişiyor. Ama önemli olan iyi markadan ve hizmetten şaşmamak. İndirim artık neredeyse tüm istasyonlarada var. Sırf 5-10 krş daha ucuz diye önüme gelen yerden mal almam. 10 krş farkı çok büyük indirim sanıyoruz bazen, çok yol yapmıyorsak depoda 2-4 tl yapıyor. Bu fark için kaliteden ödün vermek anlamsız geliyor bana. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

Kazasız belasız günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: nusretziya

Lpg'li araçlarda aynı miktar gaz aldım, daha uzun gitti, öbürü az gitti gibi bir hesabı yapmak aslında çok kolay değildir. Eski aracım 1.6 benzinli Focus'tu ve o dönem bu konuyu çok araştırdım.

Lpg tanklarında dolumu kesmekle görevli şamandıra sistemi var, en kaba anlatımla tuvalet sifonlarında kullanılan sistem. İstasyonlarda Lpg'yi araca basan pompaların belirli bir çalışma basınç aralığı var. 9 barda basan istasyon olduğu gibi 12 barda çalışan da var. Dolayısıyla sizin aracınızdaki şamandırayı 9 barda basan daha az, 12 barda basan daha çok zorlar. Gaz almaya gittiğinizde o an depoda olan gaz miktarını ise profosyonel kişi ve ekipman olmadan tam olarak bilmek mümkün değil. Dolayısıyla siz aynı miktarda lpg alsanız dahi o an deponuzda farklı miktarlarda gaz olabilir. Yine internette yaptığım araştırma ve sorduğum kişilerden öğrendiğim kadarıyla lpg sıcaklık ve basınç değişimiyle kütlesi yani ağırlığı değişen bir madde. Bu sebepledir ki sıcak memleketlerde gazın akşam saatlerinde alınması öneriliyor. Ben Antalya'da oturduğum dönemde gazımı hep gece alırdım. O zamanlar yer üstünde tanklar vardı, o istasyonlardan almazdım. Tüm bunları niye anlatıyorum. Sürekli 1 e 1 aynı yol, hava ve trafik şartları yakalanamadığı için ve yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı biz tüketicilerin her defasında km hesabını tutturmamız kolay değil. Firmalar arası mukayese yapmamız ise daha da zor.

Burada biz tüketiciler için aslolan güvendir. Mesela ben Opet ve Shell dışında motorinde lpg de almam. Niye? Çünkü istasyonlarına gittiğimde aldığım hizmet, temizlik ve güven sebebiyle. Lpg'de uzun denemeler sonucu Aygaz'da karar kılmıştım. Hem kış otogazı sebebiyle kışın aldığım performans, hemde katkılı yakıt olması bunun en büyük sebebiydi. Katkı sebebiyle ilk kullanmaya başladığımda filtrem tıkanmıştı. Kiti taktırdığım ve bakıma gittiğim usta çok tecrübeliydi. Katkının tesisat içindeki pislikleri temizlediğini, bir kere değiştirirsem tekrar etmeyeceğini söylemişti. Gerçekten bir daha filtre sorunu yaşamadım. Performansı da diğer tüm gazlardan iyiydi bence. Yaptığım ölçümlerden de hep Aygazla daha uzun gittiği ölçüyordum. Sonra da bıraktım takip etmeyi. Şimdi dizel araç kullanıyorum. Yine Opetten alıyorum. Ama zaman zaman Shellden de alıyorum.

Sonuç, tercihler kişiye göre değişiyor. Ama önemli olan iyi markadan ve hizmetten şaşmamak. İndirim artık neredeyse tüm istasyonlarada var. Sırf 5-10 krş daha ucuz diye önüme gelen yerden mal almam. 10 krş farkı çok büyük indirim sanıyoruz bazen, çok yol yapmıyorsak depoda 2-4 tl yapıyor. Bu fark için kaliteden ödün vermek anlamsız geliyor bana. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

Kazasız belasız günler...

Alıntıları Göster
    Ölçü olur mu bilmiyorum? Ben arabamda 2 yıldır sadece 2 farklı gaz markası kullandım aygaz ve pogaz. Arabaya tüp taktırdığım ilk günden itibaren aygaz kullanıyordum. Fakat arabam ile hız yaparken 140 tan sonra arabam hem daha fazla hızlanmıyor hemde motor titreme yapmaya baslıyordu lakin pogaz almaya basladıktan sonra arabam hem 150 ye kadar cıkabildi hemde bu hızda titreme yapmaz oldu. Mesafe acısından ise değerlendirmem olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasifserkan

Ölçü olur mu bilmiyorum? Ben arabamda 2 yıldır sadece 2 farklı gaz markası kullandım aygaz ve pogaz. Arabaya tüp taktırdığım ilk günden itibaren aygaz kullanıyordum. Fakat arabam ile hız yaparken 140 tan sonra arabam hem daha fazla hızlanmıyor hemde motor titreme yapmaya baslıyordu lakin pogaz almaya basladıktan sonra arabam hem 150 ye kadar cıkabildi hemde bu hızda titreme yapmaz oldu. Mesafe acısından ise değerlendirmem olmadı.

Alıntıları Göster
    Aygazın bildiğim kadarıyla kışın kış otogazı var. Eğer yaz kış başlarında ayar yaptırmıyorsanız o sebeple sıkıntı olmuş olabilir. Pogaz yaz kış aynı gazı veriyor çünkü. Tabi net olarak bilmek için ustaya sormak lazım...

• arkadaşlar hundai ix35 ve kia sportage araçların motorları aynı bu konudaki lpg soru ve sorunlarımız için facebook ta birleşelim gurubun adı İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA paylaşım yorum ve test sonuçlarımızı birlikte paylaşarak soru ve sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

sıralı benzinle çalıştığı için bende önemli değil marş sırası.

ancak aygaz ankarada 1.43 gibi bir fiyatta ve daha kısa menzili var.

ben konya yolundan demirörenin kendi milangaz bayisinden alıyorum 1.34 e. çekişi çok güzel, kullandığım aygazdan daha iyi, ayrıca daha sessiz olduğunu gözlemledim.

Alıntıları Göster
    aygaz tabikide ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hodri_meydan

aygaz tabikide ....

Alıntıları Göster
    aygaz,aracımda büyük turbo,dp,egzos,büyük ic,soft yazılım vs. var ve aygazla 7000 ddk.ları sıkıntısız çeviriyorum.afr de 11-11,5. diğerlerinde araçta tekleme,öksürme,çekiş düşüklüğü ve fakir karışım baş gösteriyor.aygazdan şaşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuzese

aygaz,aracımda büyük turbo,dp,egzos,büyük ic,soft yazılım vs. var ve aygazla 7000 ddk.ları sıkıntısız çeviriyorum.afr de 11-11,5. diğerlerinde araçta tekleme,öksürme,çekiş düşüklüğü ve fakir karışım baş gösteriyor.aygazdan şaşmayın

Alıntıları Göster
    mart ayı dahil olmak üzere ankara şaşmazda bir lpg istasyonundan gaz alıyorum .

depo tam 110 tl ye doluyor . aşagı yukarı bir ay gidiyor ve 570 - 580 km arasında hep değişti (Kullanıma baglı)

gazım yeni bitti son aldıgım gaz fiyatı 2.19 tl idi .

arabada çekiş performans düşüklüğü hissetmiyorum.

araç megane 1 dynamic . aracı mart ayında aldım.

daha öncesindede lpg li ve benzinli araçlara bindiğim için performansını kıyaslayabiliyorum.

bence ekonomik olsun . (yoksa neden lpg taktırıyoruz. ..) performantada kayıp yoksa devamm. yollar bizim.

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

birde şu bölümde falanca gazı kullanın diyenler , yeni kayıt 5-10 mesajı olan üyeler olmasa daha çok inanacaz

dostum ben o yazdigin 3-5 mesaj bile atmayan biriyim sadece tecrubemi paylastim gecen o kadar zamana ragmen ne zaman memlekete gitsem yol ustunde guvenalgaz'a ugrarim baska yerde denk geldiginde gene alirim oturdugum il'de yok aygaz ve shell aliyorum performans dusuklugu yok ama herzaman fazla km yapiyor yoksa babamin oglu degiller bu yaz tatile giderken shell aldim 29 lt 330km yol yaptim silifke yolunda susanoglunda guvenalgazdan 29 lt aldim 380 km yaptim tek gecerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: frasine_anu

quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

birde şu bölümde falanca gazı kullanın diyenler , yeni kayıt 5-10 mesajı olan üyeler olmasa daha çok inanacaz

dostum ben o yazdigin 3-5 mesaj bile atmayan biriyim sadece tecrubemi paylastim gecen o kadar zamana ragmen ne zaman memlekete gitsem yol ustunde guvenalgaz'a ugrarim baska yerde denk geldiginde gene alirim oturdugum il'de yok aygaz ve shell aliyorum performans dusuklugu yok ama herzaman fazla km yapiyor yoksa babamin oglu degiller bu yaz tatile giderken shell aldim 29 lt 330km yol yaptim silifke yolunda susanoglunda guvenalgazdan 29 lt aldim 380 km yaptim tek gecerim

Alıntıları Göster
    1 yıl aradan sonra sırf bu konuya yazmak içinmi girdiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aygaz kullaniyorum 95 tl ye sehir oci sehir disi karma 460 km gitti 20 kurusa denk geliyor bence bu lpg fiyatlarina makul bir tuketim

• Denemeyen varsa lukoil denesin.hem ucuz hem performanslı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzlegrand

Aygaz'ı kesinlikle önermeyenler var ama hem ankette birinci sırada, hem de kullanıcıların yorumu en iyisi olduğu yönünde. Benim de genellikle duyduğum Aygaz ile daha iyi performans alındığı ve daha fazla km yapıldığı yönünde.

Aygaz, İpragaz ve Shellgaz kullandım, pek bir fark göremedim km olarak. Şehiriçi koşulları değişken olduğu için ufak tefek farkları saymıyorum, normal olarak değişebiliyor. Ama bu üçü ile hemen hemen aynı yolu yaptım hep. Sadece 1-2 defa BPgaz denedim, onda yaptığım km düştü o kadar, bir daha da kullanmadım.

Bu üçü arasından genellikle Aygaz'ı tercih ediyorum. Diğer firmaların (Shell, PO, BP, Total) istasyonlarında bazen farklı markalar olabiliyor, istasyondan istasyona marka değişiyor. Ama Opet'e girersem mutlaka Aygaz alacağımı biliyorum. Biraz da güven meselesi, tek nedeni bu...

Alıntıları Göster
    bana lpg taktırdıgım yer şehhel gaz önerdi ama yan tarftaki taksicilere sordugumda onlar opetten elıyoruz dediler ucuz da pahalıda aynı yol yapıyor dediler bu işi en iyi bilen taksicilerdir ve aldıkları opet gaz en pahalı gaz bende opetten alıcam ne kadar km yapıyorsunuz ne kadar yakıyorsunuz derseniz gittiginiz yol kullanıma göre degişir tam hesaplama yapmazsınız lpgde mesela uzun yolda giderken lpg bitti sinyali veriyor benzine geçiyor aracı sitop edip tekrar çalıştırdımda 60 km kadar daha yol yapıyorum tekrar bittiginde tekrar stop edip yine çalıştırdıgımda yizene gaza geçiyor ve 20 km kadar yol yapıyor anlıycagınız depodaki lpg hiç bitmiyor her zaman biraz kalıyor hesabı neye yapıcaksın taksiciler opet önerdi artık ordan alıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: k_a_a_n_0_6

bana lpg taktırdıgım yer şehhel gaz önerdi ama yan tarftaki taksicilere sordugumda onlar opetten elıyoruz dediler ucuz da pahalıda aynı yol yapıyor dediler bu işi en iyi bilen taksicilerdir ve aldıkları opet gaz en pahalı gaz bende opetten alıcam ne kadar km yapıyorsunuz ne kadar yakıyorsunuz derseniz gittiginiz yol kullanıma göre degişir tam hesaplama yapmazsınız lpgde mesela uzun yolda giderken lpg bitti sinyali veriyor benzine geçiyor aracı sitop edip tekrar çalıştırdımda 60 km kadar daha yol yapıyorum tekrar bittiginde tekrar stop edip yine çalıştırdıgımda yizene gaza geçiyor ve 20 km kadar yol yapıyor anlıycagınız depodaki lpg hiç bitmiyor her zaman biraz kalıyor hesabı neye yapıcaksın taksiciler opet önerdi artık ordan alıcam

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 30 tl lik gaz aldım lukoilden litre fiyatı 2,49 ve tam 12 litre yapıyor.Full şehir içinde 134km götürdü.Aracım otomatik 2004 model Honda Jazz.100 kmde ortalama 8,9 lt lpg yapar ki bence güzel bir rakam.Diğer gazlar hep 120km civarı biterdi.Bakalım bayramda kısmetse uzun yola gidicem o zamanda uzun yol performansını yazarım.Performans olarakta shellin gazıyla aynı diyebilirim hiç fark yok

• Bp den aldigim gazla 100 km yaptim shellden aldigim gazla 70 km yaptim hatta magdur oldum ben daha en az 20 km giderim diye dusunurken araba teklemeye basladi zar zor park ettim benzin aldim geldim bidonla

En ucuz gaz teco daydi ordan alinca rolantide araba sallaniyodu bidahada almadim zaten

Cogu kisi aygazi tavsiye etmis birde onu deneyeyim bakalim. Olmadi bp'ye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 13 Ekim 2013; 20:41:32 >
  • Aygaz çoğu motoru uzun kullanımdan sonra boğuyor. Shell gaz en iyisi diyorum.

• intikam91 kullanıcısına yanıt
    evet
    evet
    evet desem olmaz sanirim tvlere bakiyordum kendimi bu sitede buldum birde eski ye donelim dedim kotumu yapmisim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lead38

ben bütün gazları kullandım en iyisi petrol ofisi gaz.

Alıntıları Göster
    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/08/13/pompada-havali-vurgun/

• quote:

Orijinalden alıntı: k_a_a_n_0_6

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/08/13/pompada-havali-vurgun/

Alıntıları Göster
    http://www.zaman.com.tr/ekonomi_otogazda-buyuk-hile_2009238.html linklerde görüldügü gibi hepimiz soyuluyoruz

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.