Şimdi Ara

Anlayamadığım, voltaj sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Dün anakatımın yeni BİOS sürümü çıkmış bende güncelledim. Sonra değişik kombinasyonlarla yeniden o.c yaptım. Önceden 100*45@1.25v ile kullanıyordum. Bu sefer biraz ramlere yükleneyim diye 103*45@1.260v ile stabiliteyi yakaladım. Şuan sistem sorunsuz.
    Fakat; sistem boştayken yani 103*16 durumunda da verilen voltaj aynı, yani 1.260v bunun düşmesi gerekmiyormuydu?
    Bir diğer anlamsızlık ise prime95 testi yaparken sistem 1.248v kullanması, boşta ise 1.260v kullanması Sistem yüke binince voltaj yükseltiyor Kaç kere denedim aynı testte düşüyor, boşta yükseliyor Bir yerde bir yanlışlık var ama anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinicem. Teşekkürler.
    Sistemim ise tamamı imzamda var; intel 2600k / asus p8z68-v pro ve corsair 1600 mhz 8 gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 4 Mart 2012; 18:02:59 >

• aynen hacı benimde öyle sürekli aynı voltajda hiç değişmiyor :S
  • Yokmu bir önerisi olan bu garibana. O.c voltajını offset mod ile verdiğimde işlemcinin voltajı 1.22-1.23 arasında gidiyor ve linx testini başarı ile geçiyor. Ben bu voltaj işinin içinden çıkamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.