Şimdi Ara

anne oluyorum lütfen yardım dcr dvd 506E ve 406E

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar yakında bebegim olacak . bebegin görüntülerini çekmek için video kamera almayı düşünüyorum 1 haftadır siteyi ve başka forumları inceledim. anladıgım kadarıyla dcr dvd modeller cd ye kayıt yapıyor yani tekrar cd ye kayıt için ugraşmıyoruz. yani benim istediğim gibi sony dcr dvd 406E ve 506E modellerine takıldım bu makinalar nasıldır kullanan varmı sorun çıkartırmı bu kameralar hakkında fazla bir bilgiye ulasamadım . sony centerda 406E modeline 1200 YTL fiyat istediler digerinin fiyatını bilmiyorum. benim 1500 ytl kadar bir bütcem var bu paraya alabilecegim cd ye kayıt yapabilecek görüntüyu güzel çeken ve fotoğraf çekme özelliğide olan video kamera hangisidir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler

• biz hep "baba oluyorum - yardım" konularına çalıştıydık
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

biz hep "baba oluyorum - yardım" konularına çalıştıydık
    Form yakında devlet hastanesi acil servisine dönecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prusias_

Form yakında devlet hastanesi acil servisine dönecek

Alıntıları Göster
    Allah uzun ömürler versin, analı-babalı büyütsün:)

DVD'li değil hard disk'li modelini aldım çünkü anladım ki çekilen DVD leri bilgisayara aktarmak sorunlu olabiliyor, bir de her dvd'yi her DVD player desteklemeyebiliyor!

Ama "sorun değil, sadece video kamera'nın vizöründen seyredicem" derseniz, o zaman sorun yok!
  • bugün teknosa ve vatan gittim oradakilerde aklımı karıştırdı. teknosa dvd li yi hiç önermedi vatan daki eleman ısrarla panasonic sdr-h250 ürününü tavsiye etti 1150 gibi fiyatı var panasonicler sony kadar kalitelimidir hard diskli modelinde hangisini önerirsiniz aldıgınız kameradan memnunmusunuz yanıtınız için tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYSN2005

bugün teknosa ve vatan gittim oradakilerde aklımı karıştırdı. teknosa dvd li yi hiç önermedi vatan daki eleman ısrarla panasonic sdr-h250 ürününü tavsiye etti 1150 gibi fiyatı var panasonicler sony kadar kalitelimidir hard diskli modelinde hangisini önerirsiniz aldıgınız kameradan memnunmusunuz yanıtınız için tşkler
    dvd'leri bilgisayara atıp ne yapacaksınız ki..

çektiklerinizi direkt DVD player ile TV'de seyredilebiliyorsanız yeter..

önemli olan başka birşeye/birilerine gerek olmasın
  • quote:

dvd'leri bilgisayara atıp ne yapacaksınız ki..

çektiklerinizi direkt DVD player ile TV'de seyredilebiliyorsanız yeter..

önemli olan başka birşeye/birilerine gerek olmasın

Alıntıları Göster
    Sony DCR-SR90E aldım. İlk çıkanlardan. Ama şimdi piyasadan kalktı. Daha ileri modelleri çıktı.
    DVD ye kaydedenlerle Hard Diske kaydedenlerin görüntü kalitesi hemen hemen aynı.
    Ben çok memnunum. Yedek bir de pil aldım. En azından kaset mi bitti DVD mi bitti derdim yok. Gönlümce saatlerce çekim yapabiliyorum.

Bilgisayara atması da çok kolay. Belki de ileride bu videolara yazı eklemek, müzik eklemek ya da çeşitli efektler eklemek istersiniz...

Sony Vegas'ın kullanması çok basit, çok da ucuza amatörlere yönelik programları var. 100 dolar civarı.

Bu hard diskli olanların bir de high definition olanları var. Onlar çok daha kalite ama esas soru bilgisayarın konfigürasyonu ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Sony DCR-SR90E aldım. İlk çıkanlardan. Ama şimdi piyasadan kalktı. Daha ileri modelleri çıktı.
    DVD ye kaydedenlerle Hard Diske kaydedenlerin görüntü kalitesi hemen hemen aynı.
    Ben çok memnunum. Yedek bir de pil aldım. En azından kaset mi bitti DVD mi bitti derdim yok. Gönlümce saatlerce çekim yapabiliyorum.

Bilgisayara atması da çok kolay. Belki de ileride bu videolara yazı eklemek, müzik eklemek ya da çeşitli efektler eklemek istersiniz...

Sony Vegas'ın kullanması çok basit, çok da ucuza amatörlere yönelik programları var. 100 dolar civarı.

Bu hard diskli olanların bir de high definition olanları var. Onlar çok daha kalite ama esas soru bilgisayarın konfigürasyonu ne?

Alıntıları Göster
    benim bilgisayarda dvd var . dcr dvd506e alırsam çektiklerimi bilgisayarımda seyredemezmiyim ? veya televizyonda ?birde dvd liler daha kaliteli görüntü çekiyor diyorlar o yüzden dvd li düşünüyorum ? 1500 ytl alınabilecek en iyi kamera sizce nedir

• quote:

benim bilgisayarda dvd var . dcr dvd506e alırsam çektiklerimi bilgisayarımda seyredemezmiyim ? veya televizyonda ?birde dvd liler daha kaliteli görüntü çekiyor diyorlar o yüzden dvd li düşünüyorum ? 1500 ytl alınabilecek en iyi kamera sizce nedir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AYSN2005

walla bence 1500 ytl bir video kameraya vermek mantıklı değil daha uygun f/p urunlerine bakabilirsiniz bence;)tabi benim fikrim yinede siz bilirsiniz teşekkürler;)

• quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

Orjinalden alıntı: AYSN2005

walla bence 1500 ytl bir video kameraya vermek mantıklı değil daha uygun f/p urunlerine bakabilirsiniz bence;)tabi benim fikrim yinede siz bilirsiniz teşekkürler;)

Alıntıları Göster
    cahilliğimi bagışlayım bu f/p ne demek model önerebilirmisiniz

• quote:

cahilliğimi bagışlayım bu f/p ne demek model önerebilirmisiniz

Alıntıları Göster
    f/p yani fiyat/performans yani fiyatı uygun olup performansı çok daha iyi olan ürünlere bakabilirsiniz.. bence de bir video kamera için 1500lira çok para.. bir de "baba oluyorum - yardım" konularını okuyun, orada tavsiye edilen modelleri internette araştırın derim..
  • quote:

f/p yani fiyat/performans yani fiyatı uygun olup performansı çok daha iyi olan ürünlere bakabilirsiniz.. bence de bir video kamera için 1500lira çok para.. bir de "baba oluyorum - yardım" konularını okuyun, orada tavsiye edilen modelleri internette araştırın derim..

Alıntıları Göster
    1500ytl iyi bir kamera için üst sınırdır bu yüzden beni tatmin eden kameraları öneremeyeceğim siz düşündüğünüz merak ettiğiniz modelleri verirseniz aralarında bir kıyaslama yapabilirim çünkü malum çok çeşit var

• quote:

Orijinalden alıntı: anilgee

1500ytl iyi bir kamera için üst sınırdır bu yüzden beni tatmin eden kameraları öneremeyeceğim siz düşündüğünüz merak ettiğiniz modelleri verirseniz aralarında bir kıyaslama yapabilirim çünkü malum çok çeşit var

Alıntıları Göster
    benim düşündüğüm modeller sony dcr dvd 506E veya 406E modeli birde panasonic sdr h250 modeli . sony center da sordum 406e modeline 1200 506E modeline ise yaklaşık 1500 fiyat verdiler . panasonic ise 1200 civarı bu 3 arasında . karar veremedim .

• quote:

benim düşündüğüm modeller sony dcr dvd 506E veya 406E modeli birde panasonic sdr h250 modeli . sony center da sordum 406e modeline 1200 506E modeline ise yaklaşık 1500 fiyat verdiler . panasonic ise 1200 civarı bu 3 arasında . karar veremedim .

Alıntıları Göster
    yine kafamı karıştırdılar dcr sr 290e nin görüntüsüyle dcr dvd 506e nin görüntüsü arasında çok kalite farkı varmı veya hangisi daha kaliteli çekiyor arada 500 ytl gibi bir fark var sizce degermi sr290e almaya sadece bebegin resimlerini çekecegim.birde neden kimse dvd li kamera önermiyor . neticede çektiğimiz görüntüleri cd ye kayıt edip saklamayacakmıyız

• quote:

yine kafamı karıştırdılar dcr sr 290e nin görüntüsüyle dcr dvd 506e nin görüntüsü arasında çok kalite farkı varmı veya hangisi daha kaliteli çekiyor arada 500 ytl gibi bir fark var sizce degermi sr290e almaya sadece bebegin resimlerini çekecegim.birde neden kimse dvd li kamera önermiyor . neticede çektiğimiz görüntüleri cd ye kayıt edip saklamayacakmıyız

Alıntıları Göster
    Hanımefendi...

video kameranın mucidi jvc alın...

Türkiyede pazar yapma yarışında olan jvc ürünlerini yurt dışındaki sonylere oranla daha ucuza satıyor..

jvc mg 155...

megapiksel hard disk kamera...999 ytl

jvc mg 205 çift megapiksel ve muhteşem lensi ile gece çekileri de harika bu da hard disk...

1200 ytl civarı...

sizin yerinizde olsam bakırköy capacity.. electroworld mağazasına giderim..

çünkü orada her türlü camerayı elinize alıp inceleyebiliyorsunuz...fiyatlarda indirimli...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

Hanımefendi...

video kameranın mucidi jvc alın...

Türkiyede pazar yapma yarışında olan jvc ürünlerini yurt dışındaki sonylere oranla daha ucuza satıyor..

jvc mg 155...

megapiksel hard disk kamera...999 ytl

jvc mg 205 çift megapiksel ve muhteşem lensi ile gece çekileri de harika bu da hard disk...

1200 ytl civarı...

sizin yerinizde olsam bakırköy capacity.. electroworld mağazasına giderim..

çünkü orada her türlü camerayı elinize alıp inceleyebiliyorsunuz...fiyatlarda indirimli...

Alıntıları Göster
    elinize alıp incelemeye kanmayın makinenin lcd ekranına hiç hiç kanmayın sonuçta çok küçük bir ekran teknik özelliklerle kıyaslamaya yapmayı öğrenin bence

üstteki mesaj biraz reklam kokuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilgee -- 10 Şubat 2008; 23:30:42 >

• quote:

elinize alıp incelemeye kanmayın makinenin lcd ekranına hiç hiç kanmayın sonuçta çok küçük bir ekran teknik özelliklerle kıyaslamaya yapmayı öğrenin bence

Alıntıları Göster
    daha önce de yazmıştım (yukarıda)
    şahsen ben DVD'ye kaydeden video kameraları tavsiye ederim,
    hem dvd ler ucuz hem de sonradan ek iş çıkmaz..
    yani çektiklerinizi sonradan bilgisayara aktarma veya sonradan dvd ye yazma derdinden kurtulursunuz..
    1000lirayı geçmeyen bir model bile alsanız olur,
    ne de olsa film çekmeyeceksiniz, eş dost çocuklar gibi anılarınızı çekeceksiniz..
    yani öyle pahalı modeller almanıza da gerek yok..

zaten bu video kameralar öyle birşeydir ki ilk hevesi aldıktan sonra kolay kolay kullanmazsınız bile..
    "gördüğüm herşeyi videoya çekiyorum, gün aşırı çekim yapıyorum" diyene rastlamadım şahsen

• quote:

Alıntıları Göster
    evet ben reklamcıyım...
    başka yerlerde kutusunda görebiliyorsun camerayı, eline alıp nasıl bir şey olduğunu bile anlamıyorsun.. avucuna sığmıyor mu bilemiyorsun...

boş boş konuşmayın, hayatımda bir kere gittim electroworld denen mağazaya, o da taşınabilir hard disk almaya.. 2 gün önce , en ucuz 240 ytl iken başka yerlerde, adamlardan 180 ytl ye aldım...peşin...
    western digital 250 gb pssport..

hepsini bilirim bu mağazaların...

illa da kredi kartı isterler...
    peşin alsan bile indirim yapmazlar..

peşine indirim yapan dürüst bir satıcı var ve bunu söylüyorum, siz buna reklam diyorsanız evet reklam..

eyvallah, işinize bakın...

quote:

Orjinalden alıntı: anilgee

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

evet ben reklamcıyım...
    başka yerlerde kutusunda görebiliyorsun camerayı, eline alıp nasıl bir şey olduğunu bile anlamıyorsun.. avucuna sığmıyor mu bilemiyorsun...

boş boş konuşmayın, hayatımda bir kere gittim electroworld denen mağazaya, o da taşınabilir hard disk almaya.. 2 gün önce , en ucuz 240 ytl iken başka yerlerde, adamlardan 180 ytl ye aldım...peşin...

peşine indirim yapan dürüst bir satıcı var ve bunu söylüyorum, siz buna reklam diyorsanız evet reklam..

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

evet ben reklamcıyım...

quote:

cevaplarımızda sakin olalım tartışma havası oluşmasın derim ben burda amaç kaliteli bir ürün almak açıkçası kamerayı elinize alıp ağırlığını konforunu düşünmek o ürünün kalitesinin yanında oldukça gereksiz bir ayrıntıdır ben buna dikkat çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilgee -- 11 Şubat 2008; 17:12:30 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

evet ben reklamcıyım...

quote:

cevaplarımızda sakin olalım tartışma havası oluşmasın derim ben burda amaç kaliteli bir ürün almak açıkçası kamerayı elinize alıp ağırlığını konforunu düşünmek o ürünün kalitesinin yanında oldukça gereksiz bir ayrıntıdır ben buna dikkat çektim

Alıntıları Göster
    Merhabalar...

@AYSN2005 Özelden sorduğunuz soruya buradan cevap yazmamda bir sakınca yoktur umarım.

Öncelikle doğacak bebeğinizin sağlıkla dünyaya gelmesini diliyorum. Annesi Babasıyla birlikte Uzun sağlıklı mutlu bir ömrü olsun.

Doğrudan konuya giriyorum. Benim hiç dijital bir kameram olmadı. Bir analog kameram var. Onunla senede iki defa Derneğimiz korosunun konserlerini çekiyorum. Benimkiyle birlikte üç kamera ile çekilen görüntüleri bilgisayarda montajlayıp, DVD haline getiriyorum.

Forumda paylaştığım deneyimlerim daha çok bilgisayara aktarma ve aktarılarak dijital hale dönüştürülen kayıtların montajı ve DVD oluşturma aşamasındaki işlemlerdir.

Forumdaki başlığınızı okudum. Sorduğunuz sorulardan bilmek istediğinizi düşündüğüm noktalar:

1- Kameranızda 8cm. çapında DVD ler kullanarak 30 dakikalık çekimler yapar ve bunları kapatma işleminden sonra bilgisayarınızda ve eğer destekliyorsa DVD playerinizla TV de sorunsuz olarak izleyebilirsiniz. Eğer kameranızda 110 dakikalık kayıtlar yapılabilen medya kullanırsanız, bunları okumak için daha yeni teknolojiyi kullanan aygıtlar gerek.

2- İki Sony modeli arasında görüntü kalitesi hakkında sorduğunuz soruya özelliklerini karşılaştırarak 506E modelinin daha ayrıntılı gördüğünü söyleyebiliririm. Yalnız kayıt DVD ye yapıldıktan sonra izlenirken gözle farkedilebilecek bir fark olacağını düşünmüyorum.

3- Gerçi şimdilik düşünmüyorsunuz ama ilerde aklınıza gelip de:

- Bu mini DVD leri büyük (12 cm.lik) DVD lere kaydedeyim...
    - Menüler Tarihler Yazılar vb. de ekleyeyim daha hoş olur...

derseniz o zaman işler biraz değişiyor.

Hoşça kalın...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.