Şimdi Ara

Annem vefat etti(depresyon içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 2 ay önce annem vefat etti. Üzüntüsünü kalbime gömüp, okuluma devam etme(dondurmama kararı) aldım. Fakat dersleri düşünmek istemiyorum çünkü acım çok derin. Acımı hafifletmek adına birisine aşık olmayı düşündüm belki kafam dağılır diye fakat onu da beceremedim. Kadınlar nedense bizim gibi düzgün insanları pek istemiyorlar. Galiba çok ciddiyiz veya olması gerektiği kadar gevşek değil... Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Kara kara düşünüyorum şimdi üniversiteden mezun olunca ne yapayım diye, hadi 2 sene askerliğimi tecil ettirdim.Eee, sonra ? Yurtdışına gitmeye karar verdim "Avrupa Gönüllü Hizmeti"yle fakat babamı burada bırakmak istemiyorum. Çünkü; onun benden başka kimsesi kalmadı ve sürekli evde onunla vakit geçirmem gerektiğini düşünüyorum. Arkadaş çevrem gittikçe daralıyor bir kaç kişi kaldı dostum diyebileceğim. Hayatımdaki herkesi uzaklaştırdım kendimden. Tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım sırf insanlarla iletişim kurmamak için bazen çok itici geliyor çevremdeki insanların yaptıkları hatta en ufak "Günaydın!" dememesi. Galiba bunalımdayım... Kendimi hiç öldürmek istemedim ve bu güzel bir şey. Geceleri olunca anneciğim aklıma geliyor. Acısı sonra sonra çıkmaya başladı ve boşluktayım. Ey, dostum! Bana bir yol göster yoksa çıldıracağım... Keşke "Sistemi geri yükleme" ayarı insanlarda da olsa...

Yardım... Sadece yol göstermek. Nedense insanlara yürümeyi öğretiyorlar ama gösterdikleri yol KARANLIK!

EDİT: Seneler geçti annemin acısı hala yüreğimdedir. Keşke hayati kararlarını alırken danışacağım bilgili birisi olsa. Duygu durumum iyi manitan ayrıldık biraz yalnızlık ve üzüntü ama daha iyi olacak, olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmafighter -- 11 Ekim 2019; 13:8:43 >

• Hocam Allah rahmet eylesin, çok geçmiş olsun. Düşünmesi bile acı veriyor ancak önemli olan hayat bize her vurduğunda tekrar ayağa kalkabilmek, anneniz şu anda konuşabilseydi eminim sizin üzülmeyip, derslerinize daha da asılıp, önemli başarılara imza atıp, annenize, babanıza ve en önemlisi kendinize gurur verici işler yapmanızı isterdi, kendinizi yalnızlığa itmek yerine, arkadaşlarınızla vakit geçirip, onlara içinizi dökmeniz sizin adınıza daha yararlı olur, içine atmak iyi değildir hocam.
  • bende benzer durumdayım allah bize sabır versin hocam dua etmekden sabır dilemekten başka yapacak bir şey yok sanırım.
  • Allah rahmet eylesin. Çok geçmeden profesyonel destek alın arkadaşlar. Şahsen benim de yaşadığım olaylar sonrasında profesyonel destek almadığımdan olaydan 1-2 sene sonra unutkanlık başladı. Yas tutmak iyidir, her psikolog aynı şekilde yönlendirme yapar; yasını tut, içine atma diye. Lakin profesyonel destek de lazım, insan şahsen bu acıyla başa çıkacak kadar güçlü değil. Bu tür şeylere şu an için mantıklı bakamıyor olabilirsiniz ancak EMDR tedavisini bir araştırın derim.
  • Hocam Allah rahmet eylesin, çok geçmiş olsun. Düşünmesi bile acı veriyor ancak önemli olan hayat bize her vurduğunda tekrar ayağa kalkabilmek, anneniz şu anda konuşabilseydi eminim sizin üzülmeyip, derslerinize daha da asılıp, önemli başarılara imza atıp, annenize, babanıza ve en önemlisi kendinize gurur verici işler yapmanızı isterdi, kendinizi yalnızlığa itmek yerine, arkadaşlarınızla vakit geçirip, onlara içinizi dökmeniz sizin adınıza daha yararlı olur, içine atmak iyi değildir hocam.
  • Allah rahmet eylesin. Ben de üniversite 1. sınıfa başlayalı daha 2 ay olmuşken, babamı kaybettim. Okulu bırakıp memlekete dönmeyi düşündüm ama ailem yapma oku dedi. Ben de devam ettim. Tabi 4 senede bitmesi gereken fakülte uzadı da uzadı...

Babam vefat edeli 12 yıl oldu. Yokluğunu hala ararım. Ama emin ol, hayat bir şekilde devam ediyor. O yüzden kendini çok fazla yıpratma. Babanla ilgilen, hayatınla ilgilen. Annen yaşasaydı, seni nasıl pırıl pırıl biri görmek isterdi onu düşün. O yüzden karamsar olma kardeşim. Acın çok büyük, biliyorum. Ama unutma ki artık hayatında her an yanında olan bir meleğin var.
  • Allah rahmet eylesin

Psikolojik destek al

Kendi başına üstesinden gelmeye çalışırken çok yıpranırsın bu acının
  • Allah rahmet eylesin.

böyle durumlardan çıkmanın en güzel yolu kafayı dagitmaktır. tabii kız arkadaşım olsun kafam dagilsin diye beklerseniz dagilmaz. aksine tersi olur.

tavsiyem ilgi duydugunuz hobileri sosyal medya üzerinden takip edin. mesela bisiklet kullanıyorsanız bir sürü bisiklet kulupleri var. bunların etkinlikleri olur. bunlara katılarak yeni kişilerle tanışabilirsiniz. şöyle düşünüyorum da son 3 yılda sosyal medya aracılıyla ve bu etkinliklere katılarak 50'den fazla arkadaşım oldu. en az 15-20 tanesiyle kanka olduk bazen çok iyi arkadaş dediginiz kişiler çok yakınınızda veya okulda olmayabiliyor. biraz uzaklara bakmakta fayda var.

annen konusunda ise zamana bırakmaktan çare yok. tabii ki onu unutma aklinin bir köşesinde her zaman olsun. ama aklini herzaman bulandıracak kadar da kafanı mesgul etmesin.

• meşguliyet bul..

benim annemde vefat etti..çok zorlanmıştım..bi ay boyunca dini bi müessesede karşılıksız halka hizmetle meşgul oldum ..annemin hayrına

o meşguliyet hem kolay atlatmamamı sağladı hemde annem için hizmet etmiş olmanın manevi huzuru beni çok mutlu etti..işlediğim her hayrı onun ruhuna hediye ettim

inanan biri için ölüm son değildir kısa süreli ayrılık...öyle yada böyle öleceğiz..herkes ölecek çare yok..

mühim olan son nefesde iman ile ayrılmak bu dünyadan..

bak aklıma geldi kardeşim geçen rüyasında görmüş..neden yaptığınız hayırları kestiniz diye kardeşime fırça atmış..

burası çok güzel demiş vss
  • huzur içinde yatsın.

anasızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. sanki tüm evren sana sırtını dönmüş gibi olur bazen. ancak sen artık çocuk değilsin. yakınlardan birini kaybetmenin acısını kaldıracak yaştasın. kendine gel ve toparlan. boş vererek ders hayatı bir kenara bırakmak sana hiçbirşey kazandırmaz. okulunu bitirip yurtdışı planlarını hayata geçirmeye bak. baban kendi başının çaresine bakabilir eğer eli ayağı tutacak kadar sağlıklıysa.
  • Allah mekanını cennet etsin.
  • Basiniz sagolsun mekani cennet olur insallah.Kendini toparlaman lazim insanlari kendinden uzaklastirmak biraz rahat hissettirsede bir sure sonra daha cok bunalima girebilirsin.Psikologa gitmelisin bence verdigi ilaclari sakinlesmene kaani toplamana yardimci olur illaki.Allah kolaylik versin hepimiz geldik gidiyoruz ölüm ensesinde herkesin
  • Allah rahmet eylesin hocam,hayat çok kısa birgün sende öleceksin bende herkes ölecek bunu hepimiz biliyoruz ama hatırlamak istemiyoruz öleceğimizi, sonsuza kadar yaşayacağımızı sanıyoruz kendini topla önünde yaşayacağın güzel günler olacak Asla umudunu kaybetme Sezai Karakoç şiirinde diyor ya mezarlardan bile yüksekselen bir bahar vardır
  • imtihan bunlar
  • Allah rahmet eylesin.
  • Merhaba, kimsenin üzüntüsü hatırlatmak gibi olmasın, herkesten özür dileyerek bu konuda mesaj yazan tüm arkadaşların annelerinin ve birinci derece yakınlarının Allah mekanlarını cennet eylesin, geride kalanlara güzel ve uzun bir ömür versin.

Ben de dün annem ile eşdeğer ölçüde sevdiğim kapı komşumu kaybettim. Üzerimde tarifsiz düzeyde hakkı olan birisiydi. Hakkını ödeyemem, melekten farksız bir insandı. Bugün defnettik. Çok üzgünüm.

Sizler bu depresif süreci nasıl atlattınız arkadaşlar? Psikiyatrik ilaçlar kullanmadan başarabildiniz mi? Bu konuda birbirimize destek olma mahiyetinde birkaç kelâm ederseniz sevinirim.

Herkese selametler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Aralık 2023; 18:1:40 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Bundan sonra yapabileceğin şeyler aşağıda yazıyor. Vefat eden kimseyi ne kadar çok sevindirirsen, bu da kendini daha iyi hissetmene sebep olacaktır, rahatlatacaktır.

dinimizislam.com sitesinde bu konuyla ilgili şöyle yazıyor:

(Ölü, mezarda, denize düşmüş, boğulurken imdat diye bağıran kimseye benzer. Boğulmak üzere olan, kendisini kurtaracak birini beklediği gibi, ölü de, ana baba, kardeş ve arkadaşından gelecek bir duayı gözler. Ona bir dua gelince, dünya ve dünyadakilerin hepsine kavuşmaktan daha çok sevinir. Allahü teâlâ, yaşayanların duaları sebebiyle, ölülere dağlar gibi çok rahmet verir. Dirilerin, ölülere hediyesi, onlar için dua ve istigfar etmektir.) [Deylemî]

Ölüye, Kur'an-ı kerim, salevatlar, tesbihler okunup sevabı gönderilir, dua edilir, kurban kesilir, onun adına nâfile hac yapılır, sadaka verilir, çeşme, cami gibi yapılan hayırların sevabları gönderilir. Hazret-i Enes, (Ya Resulallah, ölülerimiz için yaptığımız dua, verdiğimiz sadaka, ettiğimiz hac gibi şeyler, onlara ulaşıyor mu?) diye sorunca, (Evet, ölülere ulaşır. Birinize tabakla bir hediye gelince nasıl sevinirse, öyle sevinirler) buyurmuştur. (Redd-ül-muhtar)

(Ölü toprak olmuştur) sözü de mânasızdır. Sevab bedene mi gider? Sevablar ruha gider. Ruhlar ise ölmez. Kabirde toprak olmuş ölü, kendine verilen selamı alır. Çünkü ölen bedendir, ruh değildir. Bir hadis-i şerif şöyledir:

(Ölü, kendisini ziyaret edeni tanır ve selamını alır.) [İbni Ebi-d-dünya]

Ölüye Kur’an okununca sevabları çoğalır. Ölü çok günahkâr olup azabı şiddetli ise, Kur’an okununca azabı hafifler. Bir hadis-i şerif şöyledir:

(Ölüye Yasin okunursa, azabı hafifler.) [Deylemî]

Mümin ölülere gönderilen dua, hayır hasenat ve her çeşit sevab onlara ulaşır.

• Başınız sağolsun, hiç birşeyi dondurma. Hayat devam ediyor. Acılar zamanla azalır.
    Unutmanın böyle güzelde bir yanı var.
  • velvele V kullanıcısına yanıt
    Unutmak diye bir şey yok maalesef, alışmak zorunda kalmak var. Allah tüm sevdiklerimize gani gani rahmet eylesin. Ben de hala bir çözüm bulamadım. Dekareme hocamızın attığı mesajda yer alanlar çok değerli. Dua edince ve hayır işleyince rahatlıyor insan biraz.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

ölümü bir son gibi algılarsan üzülürsün. bunu ancak kendin dindirebilirsin. ama ölümü son olarak algılamıyorsan, o zaman gittiği yeri tahmin edebiliyorsundur. bu şekilde kabullenebilirsin.

• acısı geçmediyse iyi bir anneymiş, tengri onunla olsun umarım iyisindir dosti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.