Ben bütün vaktimi hikayeli oyunlara ayırabiliyorum artık. Eskiden ne biçim strateji oyunu oynardım 1750 saat Eu4 kaydım falan var. En son Diablo 4 için 95 saat falan harcadım ki o da ufaktan pişman etti kaç tane hikayeli oyun bitirirdim diye düşündüm. Valla size kalmış ama beni bile cezbediyor vakit ayırmayacağımı bilsem bile. Ben asıl ana oyunu alsak tatmin eder mi onu merak ediyorum aslında. Alayım dursun istiyorum üç otuz para zaten. |
ANNO 1800 (2019) [ANA KONU] #Rehber İlk Mesajda - 2021 Season 3 (29. sayfa)
-
-
Oynayacaksan değer hocam. Çok güzel oyundur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hocam zehri almışsınız geçmiş olsun. Sahip olduğunuz sistem biraz da grafik anlamında cevap veriyorsa hepten geçmiş olsun. Oyunu belli bir noktaya kadar getireceksiniz sonrasında diceksinizki zamanında bunu yapmam veya yapmamam gerekiyormuş haydi yeni baştan :))
-
Tüm DLC'leri kapatıp senaryodan girdim öğreneyim diye. Birkaç başlangıç rehberi de izledim. En son yıllaaar yıllar önce lise çağında oynamıştım. O yolları evlerin arasında dolandırma yok mu, o verimli trade route'lar yok mu, anlayamazsınız :D
-
:))
Hocam, kozmetik DLC ler neyse de, fakat özellikle diğer dünyaları keşfedebileceğiniz DLC leri açık bırakmak çok da iyi olabilir. Özellikle tradeler noktasında illaki bağlı kalacaksınız sonuçta ..
-
DLC'lerin senaryo moduna bir etkisi var mıydı? Ben de yalın haliyle senaryoyu bir bitireyim sonra DLC'leri teker teker açarak baştan başlar oynarım diye düşünüyordum. Bu paketle üzerime çuvalla içerik atıldı. Hangisi en başta vardı, hangisi hangi DLC ile eklendi takip ederek oynamak isterim - which is means 2000+ saat :p
-
Hocam ilk başta senaryo etkisinin tamamlanabilmesi için tabi ki etki etmez ama DLC yi aktifleştirdiğiniz zaman hikaye de ona göre güncellenir diye düşünüyorum. Teker teker açmak yerine yerinizde olsam hepsini açar öyle oynardım oyunu. Sonuçta atıyorum eski dünyada halkın bir noktadan sonra ihtiyaç duyduğu kürk benzeri malzemenin hammaddesini yeni dünya da üretip eski dünyaya trade yapmanız lazım.. Dolayısıyla içeriklerin hepsi açık halde oynamanız size + olacaktır.
-
Açılın acemi geldi :))
Campaign'i 'Advanced (orta)' zorlukta bitirdim. Aşağıdaki tüm görevler tek oturumda 18 saat sürdü. 18 saatlik dev bir tutorial gibi geçti ki beklediğim de oydu zaten. Ana mekanikleri çözdüm. Bir ara dengeyi kaybettim ve kasa eksiye düştü, o sırada gelen birkaç hediyeyi satıp parayla da üretim hattındaki zararları düzelttim öyle toparladık. Bir noktadan sonra diğer adalardan ufak ufak hisseler almaya başladım. Sonra kasa çok hızlı bir şekilde yükseldi. Gelen parayı da yeni hisselere yatırdım ve katlanarak arttı ve birden bire çok kolaylaştı. Görevleri hızlıca bitirebilmek için hile yapmak gibi oldu.
https://anno1800.fandom.com/wiki/Campaign
Şimdi en son ele geçirdiğimiz adadaki harabeleri temizleyip 500 Engineer görevi verdi 'optional' olarak. Oyun sandbox'a döndü, bu son görevi de tamamlayıp (biraz daha oynayayım diye) baştan başlayacağım. Ana senaryoda oyunun sadece %15-20sini görmüşümdür diye tahmin ediyorum.
Yıllar önceden gelen bir özlem vardı, belki de 15-20 senedir oynamıyordum. 3-4 gün boyunca her boşlukta başına oturdum ve tabiki kalkamadım. Bir ara tek oturuşta 6 saat olmuş. Oyun bir kahve molası ve bacaklarını esnek diye uyarı veriyordu, hoş bir detay olmuş :)
Oyundaki gemi savaşları yani iyi mi olmuş kötü mü bilemedim. Yeni oyun açarsam savaşları kapatayım diye düşünüyorum. O zaman da çok mu yavan geçiyor acaba?
İşin komik kısmı ben DLC'leri aktif ettim mi etmedim mi anlamadım :)) Oyuna başlarken sordu ve hepsini kapattım diye hatırlıyorum ama sonra arayüzde bunu kontrol edecek bir sayfa göremedim. İnternette mevcut oyunun ortasında da aktif edebilirsiniz vs yazmışlar da bu nasıl yönetiliyor anlamadım. Neyse ona da bakarım :)) İş güç arasında pek bir şey araştırmadan bodoslama girdim, açlığımı doyurdum :)
Bu bataklığa bulaşmakla çok büyük bir hata yaptım.
-
Senin bütün adalarını almakla kalmayacak, bıyıklarını tıraş edip suratını müzenin bahçesinde sergileyerek ziyaretçi toplayacağım. Sen bittin, en önemli ticaret gemilerime el uzatıp durmayacaktın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 31 Temmuz 2024; 14:43:58 > -
Arkadaşı haritadan sildim. Epey uğraştırdı ama kendisini üç evetle uğurladım. Oh rahatladım yahu, şimdi sıra geldi lojistikte bir dünya markası olmaya
-
Hocam kac saat oynadigino arada yazip gunceller misin merak ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bir hata yaptım
-
Eh yavaş yavaş öğrendim sayılır. Biraz daha ilerletip en baştan tüm DLC'leri aktif ederek başlayacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X