Şimdi Ara

Antalya Nasıl Bir Şehir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu mesaji okuyorsaniz antalya'ya gelmeyin. deniz kum gunes diye yillarca reklami yapildi ve bunu duyan sehre dolustu. dogulu barzolar sehrin duzenini bozdu derken, deniz kum gunes'i duyan suriyelilerde geldi dolustu. antalya'li olarak sehrin suanki durumundan hic memnun degilim. antalya gibi bir sehre gelip uyum saglayamayanlar sehrin butun guzelligini bozuyor.
    mesela bir ornek vereyim, paraniz cok ve guzel elit bir yerden ev aldiniz ama orada rahatligi bulamayacaksiniz. basta zeytinkoy olmak uzere kepezin apacileri doganlarla gece gunduz sizin evin orada olacak, aksam 10'da baslayip gece 3-4'e kadar o kulustur araclarini ve motorlarini bagirttiracaklar. 2-3 gece oyle geciyorlar sonra bos olan evleri tespit edip hirsizlik yapiyorlar. antalya 10 - 20 yil once guzeldi.

antalya'li biri olarak suanki durumu aciklayan uyarimi yaptim, yinede gelmek isterseniz siz bilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende gurbetçiyim. antalya'ya gittim, izmir e de, istanbul, ankara,trabzon,bursa iç anadolu, samsun vs vs vs çoğu yeri turladım.
    özet olarak hepsi boş.

bodrum denen yer, ayvalık, kemer.. en bomba dediğin yerler dahi tırışka..

çünkü sen ve senin çocuğun bir şekilde işe ihtiyacı var. o noktada, tüm güzelliğini yitirecek herşey.
    herşeyden önce ekonomi gelir. yani para. tr de de para yok birbirini yeme dolandırma var. o yüzden tr den kaçılması lazım.
    bunu söyleyen ben 10yıl üstü yurtdışındayım. tr yi özlüyorum seviyorum ama işin içine ekonomi girdiğinde gerçekler tr den kaçırıyor adamı.

zaten antalya dediğin yer 2. sınıf rusun, 3.sınıf almanın geldiği, 30euroya tüm gün kaldığı, kahvaltıda tüm gün yetecek yemeği yiyip sonra sahil kıyısında göbeğini kaşıyarak yattığı bir yer.bu da konyaaltı diye tavsiye edilen yerde denize sıfır yerdeki durum. tabi ingilizlerin gittiği mekanlarda var belek tarafı ama orası da öyle çok bomba değil abuk sabuk biyer.dışı gösterişli içi tırışka kazıklama otelleri var bikaç tane başka da bi cacık yok.

demişsin ki parayı buldum falan.. ne kadar parayı buldun? 1 milyon dolar var mı? varsa yurtdışında o da yetmez çünkü güzel bi ev alıyım desen 500bin dolar, vergisini kenara atıyım desen 200bin dolar, eşya yiyecek için para atsan 1milyon dolar eridi gitti zaten yani işyeri bile açamazsın o paraya. parayı bulmuş adam yurtdışından tr ye gelmez. yurtdışında ezilmiş yıpranmış adam, yurtdışında bi halt etmeyecek birikimi, tr de daha uzun sürede yiyim diye tr ye gelir. ama gelen de hata ettiğini eninde sonunda anlar.şimdi öyle bir yerdeyiz ki tr de mutluluk vermez yurtdışı da. bu nedenle yapılacak en güzel şey, hem tr de hem yurtdışında yaşamak. madem para bol 100bin dolara antalyadan bi ev al. öylece dursun. yılda 3-4 ay gelir ucuza tatil yapar,bavulları da doldurur geri yurtdışına gidersin.

söylediklerime katılmıyorsan, tr ye git, 2 yıl kal anlarsın bazı şeyleri.
    tr pişmanlık malesef. hertaraf yamyam dolu. esnafın gözü dönmüş. insanlar menfaat uğruna gözü karartmış. alım gücü yerlerde sürünüyor ama çoğu kişi bunun farkında bile değil. adam mühendis olmuş 10 yıl sonra tüm birikimiyle 2. el bi arabayı alıyor ve bunu başarı sanıyor.sen şimdi bi hesap yapıyorsun yurtdışında kiralar şukadar. tr de şu kadar.. tr deki 1 yıllık kirayı yurtdışında 1 ayda veririm diyorsun. o zaman tr mantıklıdır diyorsun. o zaman bu kafayla daha ucuz ülkeler vardır oralara git birader.

eğer çoluk çocuk yoksa, yurtdışından emekliysen artık çalışma durumunda yoksa o zaman git tr ye. onun haricinde tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 2 Temmuz 2019; 13:51:18 >

• Buradaki mesajları okuyunca aynı şehirde yaşamıyorum sanki.

Biri demiş 1500 TL altı ev yok bilmem ne tamamen saçmalık.

Bir diğeri demiş tofaşçılar araba bağıttırıyor vs. öyle bir şey saysam toplasan 3-4 senedir iki üç defa duymuşumdur.

Biri de demiş en lüks Hurma. Fener, Konaklar vs. dururken Hurma kumda oynar anca.

Suriyeli ciddi derecede az bu şehirde. Diğer şehirlere kıyaslarsanız yok denecek kadar az. Doğulular var ama çoğu zengin. Kepez tarafına gitmezsen görmezsin bile.
  • Gelecek yıl taşınmak için Antalya ya da Alanya yı düşünüyorum.Ankara dan sıkıldım.
  • En lüks semt Uncalı - Gürsü - Lara mahalleleridir.Kiralar tabii ki buralarda yüksek.Daha uygun isterseniz Üniversiteye yakın Kepez ya da Muratpaşadan bulabilirsiniz fakat Muratpaşa’daki evler yüksek ve çok eskidir.Ulaşım çok zor değildir.Trafik mesai vakti dışında yoğun değildir.Ama trafik sıkışırsa tam sıkışır bir daha yoldan çıkamazsınız.Kepez’in Varsak-Sütçüler tarafı vasat ve hurda tipler fazla,aynı şekilde Zeytinköy’de de.Hurma Mahallesi yeni gelişmiş lüks bir semt değildir + merkeze uzaktır.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Hocam bu saydığınız imkanlarda ev(havuz,site içi vs) o fiyata zor demiyorum imkansız.Hele o lokasyon da mümkün değil.Ha belki dediğiniz 1+1 için olabilir ama ben ortalama 3-4 kişilik bir aile için 3+1 fiyatlarını söyledim.Yaklasik 2-3 aydir bende kira telaşındaydım baya araştırdım.

• Plan-B kullanıcısına yanıt
    Kaldığım ev 2+1 di. Amerikan mutfak hatta esyaliydi ev. Bitek halı ve buzdolabı almıştım. Şunu demek istiyorum imkansız diye bişey yok araştırmak gerek. Alanyadada eşyalı 500 TL kira veriyodum 1+1. Bahcekat denize 50 metre . Hatta evi okadar çok beğenen vardiki mezun olduktan sonra arkadaşıma devrettim evi. Aramak lazım bakkala manava sormak lazım eşe dosta sormak lazım. Bulunmak istedikten sonra bulunuyo.

• Yaklaşık 7 senedir Antalya'da yaşıyorum.

Merkezde yaşanılacaksa ve maddi durum iyiyse Lara tarafları.
    Bu muhitlerde evler nispeten iyi ve hareketli yerlere yakınlar.

Evin yeri mühim değil, arabayla basar giderim denilirse; Uncalı, Molla Yusuf, Gürsu, Hurma, Sarısu, Güzeloba ve hatta Döşemealtı'ndaki villalar dahi tercih edilebilir.

Öğrencilikle alâka yoksa Kepez'in herhangi bir yerini önermiyorum.

Para yoksa gelmeyin, çünkü turistik yer olduğu için reklamı çok yapılıyor, vitrin şehir ama bana göre burası fakir bir kent.
    Ücretler düşük.
    Ekonomi turizm ve seralara dayanıyor. Geri kalanı bunlara destek olan az miktarda sanayi ve memurlar.

Şimdi benim en çok nefret ettiğim kötü tarafına geleyim: Yazların sıcaklığı ve nem.
    Yaz, Antalya'nın ekonomisinin temelidir evet bununla çelişiyorum ama...
    Alışık değilseniz sizi mahveder. Lanet edersiniz. Rahatsız edici hava haziranın ortasında başlar, eylülde sıcaklık biraz azalsa dahi nem düşmez ve eylül sonuna kadar eder.
    Kalan aylarda, özellikle şubat sonundan mayıs sonuna Antalya hem gezilmek, hem yaşanmak için mükemmeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 2 Temmuz 2019; 22:6:14 >

• Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Sıcak yerde asla yaşayamam karar değiştirdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru karar verdini eğer sevmiyorsanız.Arkadaşın dediği gibi hava aşırı sıcak.Mesela öğlenden sonra yağmur yağıyor.Hava biraz ılımıştır diye çıkıyorsunuz dışarı.Hamam gibi, baskın bir hava var.Kendinizi öldürürsünüz.Daha serin isterseniz sizi Muğla’ya alalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-796ACDCCD -- 2 Temmuz 2019; 23:53:4 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.