tepe noktası bir tane değil. iki tarafta evlere yakın konumda. uğraşmaya değmez diye düşünüyorum. tek tepe ve ortada demiştin. |
Anten ile şehirden köye internet aktarımı (2. sayfa)

-
-
resime dikkatli ce baktım inceledim önceki sayfadaki paylaştığım ubnt nin çanak cihazıyla 2 tane karşılıklı olarak , çok rahatlıkla İnternet bağlantısı kurulur. en fazla İnternet yarı yarıya düşer, ubnt nin cihazları çok güçlü abd ürünü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cihazı almak problem değilde ya çekmez bağlantı kurulmazsa ozaman sıkıntı elimde kalır ikitanesi 7000 tl ye falan denk geliyor..
-
Dikkatlice baktığınızı söylüyorsunuz ama aradaki iki tane tepeyi görmüyorsunuz galiba imkanı yok o işin Of zaten deniz seviyesinde en az 100 metre rakım farkı var.
-
-
neden elinizde kalsınki sizin gibi proje düşünenler alıyor satıyor, bu tarz cihazları, sahibinden 2 el alın daha uyguna gelir dediğim gibi önce merkeze 1 cihaz kurarsınız o bile tek başına sinyal basar, 3 km den bahsediyoruz 30 km deyil, kaldıki bu cihazlar önü açık 100 km sinyal gönderiyor ,koy dağ engilini yarı yarıya düşer, koy 2 cihazı alıcı olarak stabil İnternetiniz olur, neyse anlaşılan sizin kafanız karışık denemeden tecrübe etmeden ikna olmaycaksınız, bu işler birazda merak hobi işi, siz bildiğiniz gibi yapın selametle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sakin ol Asla öyle bir ithamda bulunmadım. Arkadaşımız zaman ve nakit harcayıp mağdur olmasın diye yorum yaptım sadece.
Öncelikle paylaştığınız cihaz PTP çalışan bir cihaz yani noktadan noktaya. Tepeleri dağlar bir kenara araya bir bina girsin orada link kurulması imkansız hale gelir. Ben de konunun uzmanı değilim. Benzer bir durumda köye bir defa noktadan noktaya (PTP) sistem kurdum sadece. Yazdıklarım öncesinde ve sonrasında edindiğim tecrübelere dayanıyor.
Bu yüzden bu cihazdan iki tane değil, internetin olduğu konumda sektör antene sahip AP bir cihazla yayın yapılır. Alıcı tarafa, örnek verdiğiniz PowerBeam koyulabilir. Tabii burada cihazların konumları çok önemli. Sinyalin dağılımı "ISP Design" ile simüle edilebilir. Ancak gerçek dünya verileri olmadan, sadece topografik verilere dayalı olacak. Çevresel etki olarak binaların, ağaçların ve RF gürültü etkisini pas geçiyoruz. Bu zaten daha çok AP yayınlarını ilgilendiren bir durum, orada işler daha çok karışıyor. PTP için nispeten daha basit.
Burada noktadan noktaya bağlantıyı simüle ettim anten yükseklerini 30m'ye yerleştirsek bile fayda etmedi grafikte görülüyor zaten birden fazla noktada engel var yani kalkıp 90 metre olan bir baz istasyonu direğine koymazsak tabii. :)
Şimdi gelelim AP yayın ile şansımızı denemeye 5 katlı binanın çatısına birazda çelik bir direk ile yükseltme yaparak 20 metreye yerleştirsek bile sonuç yine hüsran wifi sinyalleri sadece kıyıboyu köyünün kuzeyin ulaşabildi @kerem615 hocam ve sizde Ubiquiti’nin https://ispdesign.ui.com Design center aracını kullanarak planlama yapabilirsiniz.
-
değerli yorumun için çok teşekkür ederim evet dediğiniz gibi sürekli olumsuz yorum ve cevaplar alınca insan ister istemez kararsız kalıyor fakat bir yandanda denemeyi istiyorum ileride bir şekilde çözmeye çalışacağım.
-
geğerli yorumun ve tavsiyen için teşekkür ederim.
-
rica ederim, ne demek. sorularını bekleriz yine.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X