arkadaşlar forumda yeniyim ankarada yaşıyorum ve transmitter kullanıyorum herkesinki gibi benim de cızırtı, araya radyo istasyonu girmesi sorunum var bir arkadaşım teyibin arkasındaki anten kablosuna anahtar tak dedi transmitteri açacağın zaman anteni kapatırsın, radyo dinleyeceğin zaman anteni açar transmitteri kapatırsın dedi ama ben elektrik/elektronikten anlamıyorum nasıl yapacağım yardımcı olurmusunuz
arkadaşlar 40 kişi okumuş bir kişi cevaplamamış
böyle birşey olacağını zannetmiyorum. Anteni iptal edince, arabanın içindeki vericiyi nasıl çekicek, ayrıca ankara gibi bir yerde tv ve radyolar antensiz de çekebiliyor. En iyisi 108hmz civarında boş bir frekans bulmak yada line in girişi olan bir teyb kullanmak. Eğer kullandığınız kasetçalarsa teybin okuyucu kristaline bağlanan cihazlarda çok başarılı, kaset şeklinde olanlar
arkadaşına katılıyorum mantıklı bir çözüm önermiş denemekte fayda var
anten kablosu diğerlerinden farklı olarak çift uçludur ve yapı olarak tv anten kablosunu andırırlar ve teybe giren ucıda çivi jack a benzer
Transmitter teybin dibinde. Yayını bastırması lazım. Boş bir frekans ayarla radyoda sonrada transmitter i hocam
teybin arkasındaki anten kablosunu cıkart.ama o zaman transmiterin frekansını yakalarmı yani cekermi bilmiyorum ama fm ofline olur kısaca.
"transmitter" çok genel bir kavram... neyi transmit ediyor ne amaçla kullanıyorsun önce onu anlatırmısn??
arkadaslar yorum yapmışsınız ama arkadasa çözüm üretmemişsiniz.Ramazan anten kabloları arkadasın dediği gibi tv antenının kablolarına benzer. senın anahtarı takman gereken kablo ortadakı olacak. kabloyu kesip ortadakı kabloya basıt bır anahtar bağlayacaksın. burda dıkkat etmen nokta anahtara bağladığın kabloların dışardan parazit almaması için izole etmelisin diye düşünüyorum şahsen ben olsam direk sıcak silikon sıkardım üstüne.Bu arada transmitter teybe yakın olduğu için çekecektir merak etme yalnız yınede zayıf olan bir radyo istasyonunu ayarla sen garantı olsun.
çok teşekkür ederim arkadaşlar bi arkadaşımda elektronik bölümü mezunu oda anahtarın bağladığı yere kablonunki gibi jilatin çek dedi yaptım gayet başarılı oldu teşekkür ederim ilgileriniz için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme