Şimdi Ara

Antibiyotik ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bogaz iltihabı vardı. 3-4 gun 500mg antibiyotik kullandım, sonra elimde olmayan nedenlerce 3-4 gün ara vermek zorunda kaldım. Şimdi tekrar devam etmeli miyim aynı ilaca? Çünkü bademciklerimde ağrı tekrar oluşmaya başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antibiyotiğe Ara Verdikten Sonra Tekrar Başlamak

Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan güçlü ilaçlardır. Belirli bir süre boyunca düzenli olarak alınmaları gerekir.

Antibiyotiğe Ara Vermek

Bazı durumlarda, antibiyotik tedavisi sırasında bir gün ara vermek gerekebilir. Bu, mide bulantısı veya ishal gibi yan etkileri azaltmaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte, antibiyotiğe bir gün ara vermek genellikle önerilmez çünkü enfeksiyonun iyileşmesini geciktirebilir.

Antibiyotiğe Tekrar Başlamak

Antibiyotiğe bir gün ara verdikten sonra, tekrar başlamadan önce doktoruna danışmalısın. Doktorun, enfeksiyonun durumuna bağlı olarak yeniden başlama zamanını ve dozunu belirleyecektir.

Önemli Hususlar

Antibiyotik tedavisi sırasında aşağıdaki hususlara uymak önemlidir:

• Antibiyotikleri, doktorun önerdiği şekilde ve tam olarak al.
    • Belirtiler iyileşse bile, tedaviyi tamamla.
    • Antibiyotiğe ara vermekten kaçın.
    • Doktoruna herhangi bir yan etkiyi bildir.

Özet

Antibiyotiğe ara vermek genellikle önerilmez. Ancak, belirli durumlarda bir gün ara vermek gerekebilir. Antibiyotiğe tekrar başlamadan önce doktoruna danışmak önemlidir. Antibiyotik tedavisi sırasında talimatları dikkatlice takip etmek, enfeksiyonun etkili bir şekilde tedavi edilmesine ve komplikasyonların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aga çok mu şişiyor? Hemen antibiyotik neden verdi doktor? Ve boğaz iltihabın bakteriyel değilse ki dr lar şansa veriyor bence, antibiyotik zaten işe yaramıyor.

Demek istediğim boğaz ağrısına dr a gitmeye bile gerek yok bence. Ama çok şişiyorsa ne biliyim zarar verecek boyutta ise belki bakteriyel deyip ilaç kullanılabilir. Yani bu durumda eger çok şişmiyorsa kullanma derim. Antibiyotiği kesince oradaki enfeksiyon gene canlanmıs olabilir. Bu bakteri oldugunu gosterebilir. Ama bagisiklik virüse tekrar yenilmis de olabilir bu tekrar geri gelme meselesi.

Dr una güveniyorsan ilaca devam et ölsünler iyice. Zaten derler hep antibiyotik kullancaksan yarım yamalak olmaz diye. Ya vurcan öldürcen bakteriyi ya da yok yere 2 3 kapsulle bagirsak bakterilerini oldurup bogaza care olmadan birakmanin anlami yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Aga çok mu şişiyor? Hemen antibiyotik neden verdi doktor? Ve boğaz iltihabın bakteriyel değilse ki dr lar şansa veriyor bence, antibiyotik zaten işe yaramıyor.

Demek istediğim boğaz ağrısına dr a gitmeye bile gerek yok bence. Ama çok şişiyorsa ne biliyim zarar verecek boyutta ise belki bakteriyel deyip ilaç kullanılabilir. Yani bu durumda eger çok şişmiyorsa kullanma derim. Antibiyotiği kesince oradaki enfeksiyon gene canlanmıs olabilir. Bu bakteri oldugunu gosterebilir. Ama bagisiklik virüse tekrar yenilmis de olabilir bu tekrar geri gelme meselesi.

Dr una güveniyorsan ilaca devam et ölsünler iyice. Zaten derler hep antibiyotik kullancaksan yarım yamalak olmaz diye. Ya vurcan öldürcen bakteriyi ya da yok yere 2 3 kapsulle bagirsak bakterilerini oldurup bogaza care olmadan birakmanin anlami yok
    Dostum antibiyotik kullandigim sirada agri yoktu. Ara verdikten sonra tekrar basladi. Geceleri ve sabahlari cok siddetli agirip, aksama kadar yavas yavas agrisi kesiliyor. Sorna gece tekrar artiyor.

Benim sorum şu ki, eger 3-4 gun ara verilip tekrar baslanan antibiyotik fayda mi zarar mi saglar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her antibiyotigin etki alanı aynı değil bildiğin üzere. Doğru antibiyotikse doktorun tavsiyesine göre düzenli kullan. Antibiyotiği gereginden biraz bile fazla kullanirsan zarardasin, bağırsak yapısını mahvediyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.so

Her antibiyotigin etki alanı aynı değil bildiğin üzere. Doğru antibiyotikse doktorun tavsiyesine göre düzenli kullan. Antibiyotiği gereginden biraz bile fazla kullanirsan zarardasin, bağırsak yapısını mahvediyor
    Hocam doktorun kendi yazdigi ilac. Yoksa zaten luzumsuz ilac kullanmayi hic sevmem.

• Kullanın o zaman zaten doktor yazmış faydasını görmezsen tekrar görünürsün. Gerçi çevremde ilaç mümessili bir dostum olduğundan beri doktorlara güvenim yerle yeksan oldu en iyisi hastalanmamak için tesbir almak

• Büyük ihtimal ko-amoksilat (amoksilin + klavulanik asit) verdi doktorun. Doktora git bir daha yazdır ve tam kutuyu bitir.

İlacı kullanmadıkça MİK değerinin altına düştü vücudundaki konsantrasyonu ve bakteriler gene üredi. Hatta belki direnç kazandılar o antibiyotiğe karşı. İnsanlar böyle antibiyotikleri yanlış kullana kullana bakteriler direnç kazanıyor ve onlara karşı olan silahlarımız yok oluyor. Antibiyotiği bitirmemek çok riskli bir şey. O yüzden antibiyotik kullanımına harfiyen uymak gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Kaza ile alakalı soru
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Büyük ihtimal ko-amoksilat (amoksilin + klavulanik asit) verdi doktorun. Doktora git bir daha yazdır ve tam kutuyu bitir.

İlacı kullanmadıkça MİK değerinin altına düştü vücudundaki konsantrasyonu ve bakteriler gene üredi. Hatta belki direnç kazandılar o antibiyotiğe karşı. İnsanlar böyle antibiyotikleri yanlış kullana kullana bakteriler direnç kazanıyor ve onlara karşı olan silahlarımız yok oluyor. Antibiyotiği bitirmemek çok riskli bir şey. O yüzden antibiyotik kullanımına harfiyen uymak gerek.

Hocam kesinlikle haklisiniz. Ben de bunun bilincinde bir kullaniciyim. Antibiyotige ya baslamam ya da baslarsam tam bitiririm.

Ama elimde olmayan bir sebepten dolayi 3-4 gun ilaclarimi kullanamadim. Ben de birakmaya karar verdim cunku ara verdikten sonra baslamanin iyi olup olmayacagini bilmiyordum. O yuzden bu konuyu actim.

Simdi elimde tek secenek var. İlacin geri kalan bolumunu bir hafta aradan sonra tekrar baslayip bitirmek. Tekrar yazdiramam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 8 Aralık 2018; 3:13:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hemen başlayın derim. Bakteriler fazla çoğalmadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Ben hemen başlayın derim. Bakteriler fazla çoğalmadan.
    Tşkler, bu aksam baslayacagım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.