Şimdi Ara

Antibiyotik Kullanmayın Propagandası Hakkındakı Dusunceleriniz Nelerdir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yoqartık

ateşli bir hastalık geçirmemişsin belli, ben de senin gibi diyordum yatmam felan ama ateş yatağa düşürüyor gerçekten

Alıntıları Göster
    buz kalbim engel oluyor
  • Antibiyotik kullanıyorsanız doktorun yazdığı miktarı bitirene kadar hepsini kullanın yoksa yarısını kullanıp bırakırsanız vücutta ki zararlı bakteriler o antibiyotiğe karşı dirençli hale geliyor. Bu arada ağrı kesici kullanmak daha zararlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

İlaçlar iyi kötü işe yarıyor.Kullanmak makul olmasa da mecbur kalabiliyorsun

Peki ya hacamat ve türevleri

Safi palavra

Alıntıları Göster
    Yaptırdınız mı hiç hacamat veya yaptıran biriyle görüştünüz mü?
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    SpringerLink
    Antimicrobial activities of Allium sativum, Allium cepa, Raphanus sativus, Capsicum frutescens, Eruca sativa, Allium kurrat on bacteria
    https://link.springer.com/article/10.1007/BF01099735

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4090836/
    quote:

In this study, antimicrobial activities of two different samples of Allium sativum L. from Turkey (TR) (Taşköprü, Kastamonu, Turkey) and China (CN) were determined. A broad spectrum of Gram-negative and Gram-positive bacteria (17 bacteria) including species of Bacillus, Enterobacter, Enterococcus, Escherichia, Klebsiella, Listeria, Pseudomonas, Salmonella, and Staphylococcus were used for testing antibacterial activity. In addition, antifungal activity against Candida albicans was also investigated. Antimicrobial activity was tested by using 3 different processes (chopping, freezing, and slicing by the disk diffusion method). The results showed that TR garlic presented more antimicrobial activity than CN garlic. Mechanism of activity of CN garlic could be proposed to be different from that of TR garlic

https://www.hindawi.com/journals/aps/2018/9302840/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    dinlenerek ve iyi beslenerek geçiyor, çok acil bir durum olursa-hastalığın ciğere inme riski falan varsa belki hemen ilaç kullanılabilir ama genel anlamda 2 günde ilaçla iyileşmektense 5-6 günde dinlenerek hastalığı atlatmak bence daha mantıklı, antibiyotik ve penisilin belki sizi bir günde ayağa kaldırdı ama bütün bağırsak floranızı da bozdu, floranın yerine konulması uzun zamanda oluyor maalesef, gerekli durumda elbette ilaç kullanılacak ama bu hastalığı hemen atlatayım-fazla çekmeyeyim amacıyla olmamalı, sizin durumu bilmiyorum genel bir cevap yazdım, genelde insanlar bir hafta dinlenip biraz sıkıntı çekmek yerine 1-2 günde ağır ilaçlarla hastalığı atlatma yoluna gidiyor, ben belim ağrıyor diye gidip ağrı kesici alan ya da biraz başı ağrıdığında hemen ağrı kesici yutan insan biliyorum, benim durum da sizinkine benzerdi, doktora gittim bana da ağır antibiyotikler yazmak istedi, ilaç almasam da limonlu çay içsem-tavuk suyu çorba falan içsem olmaz mı dediğimde doktor da şaşırmıştı, siz hastalığı 5 gün çekmek mi istiyorsunuz hemen iyileşmek istemiyor musunuz demişti, 5 gün çekersiniz-gerek var mı dedi, dedim ki madem hayati bir tehlike olmayacak, ciğere inme riski falan yok, neden bağırsak floramı bozayım? bir tane boğaz spreyi yazmıştı onu kullanmıştım sadece, benim biraz grip olsa hemen gidip serum bağlatan arkadaşlarım var, gerek yok böyle şeylere, adam diyor ki neden uğraşayım burun akıntısı-baş ağrısı çekeyim? bakış açısına da bağlı biraz
    Önceki yıl da yine soğuk algınlığı için özel bir hastanenin acil servisine gitmiştim, amacım rapor alıp biraz dinlenmekti, doktor damardan bir ilaç yapalım birkaç saat içerisinde bir şeyiniz kalmaz demişti, ilaçsız olmaz mı dediğimde de 2-3 gün sürer iyileşmeniz demişti, tamam dedim sen bana 2 gün rapor yaz, ben evde dinleneyim, 2 günde tam geçmedi ama 2,5 günde kendime geldim sayılır, belki de pahalı bir ilaçtı yapmak istediği, özel hastaneler para için de böyle şeyler yaparlar, hem paranız gider hem de bağırsak floranız, ayrıca her ilaç karaciğeri ve böbrekleri yoruyor, çok mecbur kalmadıkça ilaçtan uzak durmak lazım diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.