Şimdi Ara

AOBP geri geldii! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
910
Cevap
6
Favori
28.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.olanda sıkıntı olmaz yine 60 alır ama sıralama ilerledikçe herkes alması gerekenden az almaya başlar.
    düz hesapla 2.olan 59.8 alması gerekirken 59.7 alır fark 0.1
    düz hesapla 20.olan 57 alması gerekirken 56.4 alır fark 0.6 git gide sıralama ilerledikçe fark daha da artar.

yani demek istediğim 1.den itibaren artan ivmeyle herkes alması gerektiğinden düşük alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

Orijinalden alıntı: hackingmem

Aobp hakkında kafalar çok karışık bana 92 aobp geliyordu 2008 öss'de bazı arkadaşlar bu sene 52 geleceğini iddia ediyor oysa ki aobp gelmeseydi zaten obp sisteminde 52 gelecekti ( 86,82*5*0,12=52,92 ) oysa ki bence aobp hesabında 55,2 gelmesi gerekiyor ( 92*5*0,12=55,2 ) emin olan biri cevaplayabilirse memnun kalırız şimdiden hazırlık yapmak gerekir

hayır akadaşım onu direk 5 ile çarpmıyorsun.
    Elimde örnek var adam 2009 öss de girmiş aobp si 92 miş.
    sonra 2011 lys ye bir daha girdi aobp si 428 olarak hesaplandı.

ordan da 428 * 0,12 = 51,3 puan geldi.

Duruma göre aobp si ve obp si 100 olan hiç bir zaman 60 puan alamayacak peki kim 60 puan alacak ? sadece yeni sistemden mezun olmuşlar mı alacak yani 500 lük sistem kullananlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

1.olanda sıkıntı olmaz yine 60 alır ama sıralama ilerledikçe herkes alması gerekenden az almaya başlar.
    düz hesapla 20.olan 57 alması gerekirken 56.4 alır fark 0.6 git gide sıralama ilerledikçe fark daha da artar.

yani demek istediğim 1.den itibaren artan ivmeyle herkes alması gerektiğinden düşük alır

Çooook ilginç ama açıklayıcı oldun dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: hackingmem

quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

1.olanda sıkıntı olmaz yine 60 alır ama sıralama ilerledikçe herkes alması gerekenden az almaya başlar.

Çooook ilginç ama açıklayıcı oldun dostum

Ama bir problem var ya birinci olan 100 aobp ikinci olan 92 aobp almışsa

• yine aynı, şöyle düşün aobp puanın 100'den uzaklaştıkça alman gerekenden o kadar az alacaksın
  • Bana 2008 de 93 gelmişti Aobp.

O zaman şimdi sizin hesaba göre kaç gelir yaklaşık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caga_ -- 28 Haziran 2012; 11:05:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caga_

Bana 2008 de 93 gelmişti Aobp.

O zaman şimdi sizin hesaba göre kaç gelir yaklaşık?

52-53 filan gelir sana da benim gibi
  • eski sistemdeki 97 aobp yeni sistemde kaça denk geliyor acaba? bilgisi olan var mı?

ben 476 civarı gelir diye hesaplıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgs için de aöbp geri gelecek mi acaba
  • Yine aynı puan geliyo. 80x0,6=48 402x0,12=48 :D :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellboy062

quote:

Orijinalden alıntı: Exam05

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BojanKrunic

quote:

usta şimdi bir şey sormak istiyorum bir allahın kulu cevap versin artık. mf3 te ham 15k sıralamadaki bir adamı 463 aobp puanı (geçen sene 463* 0,15 = 70 geldi. bu sene 463* 0,12 = 55,6 gelecek) ne kadar ileri ve ya geri atar ?

valla hocam bence sıralamada pek değişiklik olmaz gibi. Çünkü herkesin puanı düşmüş olacak. Örnek vercek olursam geçen sene 380 almış adam ve sıralama 35.000 diyelim bu sene aynı adam 365-370 aralığında alırsa yine aynı sıralamaya girer

yanlış anladın sanırsam,

örneğine katılıyorum ancak benim demek istediğim 15 bin olan sıralamamı 55 okul puanı geriletir mi ilerletir mi?

60 üzerinden 55 gerçekten iyi bir puan.Lys yede bağlı tabiki ama LYS nin sıralamanızı değiştirmediğini varsayarsak 55 okul puanı sizi ileri atar.

ygs

tur 35-3
    mat 35-1
    fen 36-4
    sos 20-4

lys

mat 36,5
    geo 22,5
    fiz 24
    kim 29
    biyo 24

ham puan olarak 425 ham puan oluyor. geçen seneye göre 425 ham puan 16000 sıralaması var. bu sene sınavın zorlugu nedeniyle bi 15.500 gibi olur diye düşünüyorum. 55,5 puan da eklenince ne olur sizce?

Tahminimce 12-13k civarısın hocam.

• aoöp dün oylanıp kabul edildi mi
  • Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum yardıma ihtiyacım var =(

Ben meslek liseliyim çalıştım iyi de birşeyler bekliyorum lysden, ama aobp olayı varmış

Benim lisenin ygs puan ortalaması 220, ben ygs4den 350 aldım

Diploma notum 82 ve okul 3üncüsüyüm

Ne olur yardımcı olun kaç puan gelir tahminen
  • Arkadaşlar bana bana 47-48 gelecekti önümüzdeki seneye uygulanacak olan sistemden.şimdi bizim okulda çok burslu var ve bizi sıralamada geriye atıyorlar ama okulun başarı yüzdesi çok yüksek şimdi sizce benim için hangisi daha iyi olurdu? ve aobp tahminen kaç gelir geçen sene en kötü öğrenciye 75 üstünden 55 gelmiş.
  • aobp geri geldi falan diyen arkadaşlar bi link falan verebilir mi her gün ösym nin sitesine bakıyorum ama bir değişiklik yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

aobp geri geldi falan diyen arkadaşlar bi link falan verebilir mi her gün ösym nin sitesine bakıyorum ama bir değişiklik yok

Daha yeni(dün) meclisten geçti.Bundan sonra Cumhurbaşkanı onaylayacak.(Büyük ihtimalle formalite icabı)Daha sonra ÖSYM klavuz değişikliğine gider ve duyuru yapar.
  • ŞİMDİ BEN DÜZ LİSEYE GİDİYORUM PUANIM MI DÜŞECEK ? BİRİ AÇIKLASIN OBP DE 48 PUAN GELECEKTİ
  • ben meslek lisesinde okuyorum başta obp gelince sevinmiştim ama sözellerin çoğu düz lisede olduğu için ve sözlülerinin hep 90-100 olduğu için (hatta bi tanesi eokuldan ss koymuştu) benim önüme geçtiklerini fark ettim ve aobp daha iyi olduğuna karar verdim benim için. obp ile 48 puan falan geliyodu aobp ile 45-50 arası bir şey gelicek değişen bir şey yok benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

aobp geri geldi falan diyen arkadaşlar bi link falan verebilir mi her gün ösym nin sitesine bakıyorum ama bir değişiklik yok

henüz kanunlaşmadı bence abdullah gül onaylamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Blacklife94

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum yardıma ihtiyacım var =(

Ben meslek liseliyim çalıştım iyi de birşeyler bekliyorum lysden, ama aobp olayı varmış

Benim lisenin ygs puan ortalaması 220, ben ygs4den 350 aldım

Diploma notum 82 ve okul 3üncüsüyüm

Ne olur yardımcı olun kaç puan gelir tahminen

Arkadaşlar lütfen yardım bir bakın şu soruma
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.