hocam monitör geldi ölü piksel yok çok şükür, paneli nereden öğrenebilirim acaba? sorunuz varsa sorabilirsiniz. |
AOC 24G2U Ayarları? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaand12@hocam monitör geldi ölü piksel yok çok şükür, paneli nereden öğrenebilirim acaba? sorunuz varsa sorabilirsiniz.
asusun paneli nasıl öğrenilir bilmiyorum belki youtubeda vardır videoları. ben lg 24gn650-B monitör aldım 3 tanesinde ölü piksel çıktı 4. sorunsuz geldi. sorun çıkarsa diye aoc almayı düşünmüştüm sadece
-
Hocam cihazın paneli bu
90lm05e0-b01170
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kaand12@
Hocam cihazın paneli bu
90lm05e0-b01170neye karşılık geldiğini yani üreticisini bulamadım
-
Konuyu hortlatacağım ama çözüm sunacağım belki hala bu sorunu yaşayanlar vardır. Bende o monitörün (AOC27G2U) 27 inç versiyonu var. Monitörde "Flicker Free" teknolojisi var fakat MPRT/MBR modunu açarsanız "Flicker Free" iptal oluyor. Açmayı tavsiye etmem çünkü göz sağlığına çok zararlı. Ayrıca cd değeri (yani parlaklık/parıltı) size yüksek geliyorsa (örneğin, her rengin glow/neon tarzında parlaması vb. durumlar.) parlaklığın gözünüzü rahatsız etmesi, ağrı yapması olur. Deneyimlerimle elde ettiğim sonuçlara göre en uygun parlaklık ayarları "Kontrast:50" "Parlaklık:40-50" arası yapabilirsiniz ama tavsiyem 40. Monitör panelinde bulunan "Parlaklık" ayarlarındaki "Gamma 1" ayarını "Gamma 2" yapabilirsiniz. Daha doğal görünüm elde edeceksiniz. Ekstra olarak renk ayarları söyleyeyim. Panelden "Renk Ayarları" kısmından "Renk Modu : Kullanıcı" yaparak Kırmızı:50 Yeşil:50 Mavi:40 bu değerler renkleri en doğru şekilde gösterir. Daha canlı realistik renkler için ise "DCB Modu : Doğal" seçeneğini seçin.
Kısaca Ayarların Özeti ;
Parlaklık:40-50 (Tavsiyem:40) , Kontrast:50 , Gamma:2
Renk: Kırmızı:50 , Yeşil:50 , Mavi:40 , DCB Modu : Doğal
MPRT/MBR Modu kapalı.
Not : Bu ayarlar, AOC"G2U Monitörüne göre deney gözlem yöntemiyle doğrulanmış bir şekilde yazılmıştır.
İyi günler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wuenzha -- 25 Haziran 2023; 8:25:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X