Şimdi Ara

AOC AG241 QG aldım. Sorunlarım var. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
4
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    katılıyorum hocam. böyle ikilemde kalınca insan daha da çok düşünmeye başlıyor.
    olmadı birde asus pg279q denerim. ne yapalım ? ama 27inç bana büyük gelecek. monitoru masanın üstüne koyuyorum. göz mesafesi hayliyle en fazla 50 cm oluyor.
    bu da başka bir düşünce konusu.
    olmadı monitoru masa üstüne değilde başka bir şeyin üstüne koyup ekran göz mesafesini uzaklaştırmak gerek.
    @interstellar arkadaş demişti duvar da asılabiliyor diye. ama şimdilik duvara asmayı düşünmuyorum.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Paranızı iade olacağına sevindim.

4k için daha erken gibi geliyor.

Benim için 2k yeterli olur ama malesef istediğim özelliklerde monitor yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the-music kullanıcısına yanıt
    Başta bir deneyin belki alışırsınız ekranın büyüklüğüne. Bana da ilk aldığımda 28 inç büyük gelmişti ama sonrasında alıştım. Görüş alanınızı bayagı kapladığı için kendinizi daha oyunun içinde hissediyorsunuz. Ama tabi gene de biraz daha küçük ekranda görüntüye hakimiyet odaklanma daha iyi oluyor tabi
    Monitörünüzün iadesi için hayırlı olsun yalnız dolar böyle tırmanmaya devam ederse 4k 144 hz'leri 10 bin liraya filan görecez herhalde(onu besleme kısmına girmiyorum)
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    4k 144hz hakkını vermek için 1080 ti sli gerekir.

2000 li serilerinin performansı ne olur bilenmez ama dediğin gibi hocam sağlam bir bütçe gerekir.

• hocam bende amazon üzerinden aynı monitoru almayı düşünüyordum. ama yorumlarınız beni şüpheci bıraktı monıtorde hata mı varda yoksa siz mi alışamadınız ?
  • Cross1963 kullanıcısına yanıt
    Bir adet olü piksel vardı.

Color banding vardı. Buradaki Arkadaşların yönlendirmelerine göre ayarlar yapmaya çalıştım ama renkler istediğim gibi olmadı.

Monitorun ekran kaplamasından hoşlanmadım. Masaüstünde veya webde nokta nokta oluyor ekran. Ekrana bakarken rahatsız oluyordum. Gözlerim bi tuhaf oluyordu.

Oyuncu laptopumun ekranında böyledi. Ona da alışamadım.

Renkler bana çok soluk geldi.

2k da oyun oynuyorsun. Görsel bir şölen beklerken renklerin canlı olmaması bu mudur dedirtiyor size?

Monitor tam taşınma zamanında geldiği için çok fazla oyun deneyimim olmadı. Bundan dolayı monitorun hızı (165hz) konusunda fazla bir yorum yapamıcam fakat daha öncede araştırdığım yorumlardan edindiğim bilgelere göre hız ve tepkime konusunda başarılı bir monitor olduğu yönünde idi.

Çok kreşi olmuş bir durumu çok yoğun şekilde yaşadım ve baya mucadele ettim.

Tn ekranın renk bakımdan ips e göre daha soluk renklerde olması.

Interstellar hakkını vermek lazım. Bana tabiri yerinde gece gündüz yardım etti renk kalibrasyonu olaylarında.

Bende elimden geldiğince yapmaya çalıştım ama istediğim sonuca ulaşamadım.

Sizde yorumlarda çok okumuşsunuzdur.

Önceliğiniz canlı renklerse ips panel. Ama önceliğiniz hız ise tn panel.

Kesinlikle katılıyorum.

Şöyle bir durum da var. Evt tn paneller daha ucuz.

Eğer bütçeniz kısıtlıysa tn panel alıp renk kalibrasyonlarıyla daha da iyi bir hale getirebilirsiniz. Ama ips ekran veya tv vs ile kıyaslamaya girdiğinizde benim handikapıma yakalanırsınız.

Şöyle bir örnek vereyim.

Monşitor olarak samsung 40d 6500 tv kullanıyorum. Özelliklerine bakarsınız full hd monitor.

Diğer tarafta 2k monitor ( aoc) kullandım.

Tv full hd olmasına 2k monitorden (aoc) daha iyi bir renk veriyordu.

Daha iyi demeyimde aynı diyebilirim. Bu şaşırtı beni.

Uzun lafın kısası renk konusunda takıntılı değilseniz tn panel önerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-music -- 23 Kasım 2017; 13:15:56 >

Bir diğer durumda amazonun iade politikası.

Ürünü almadan önce geri gönderim ücretlerini müşerilerine amazon iade etmiş. Hatta yine yorumlarda bir kişi 3-4 defa monitor değiştirmiş.

Bundan da cesaret alarak amazondan bu monitöru aldım.

Fakat geri gönderim ücreti konusunda baya uğraştırdılar.

Adamlar dediki önceden evet müşterilerimize geri gönderim ücretini iade ediyorduk şimdi etmiyoruz.

Başka bir temsilci dediki bizim ole politlikamız yok.

Dedimki o zaman başka bir monitor gönderin. Yok dediler başka bir monitor de göndermiyoruz. Baktım stoklarında monitor var ama göndermiyoruz dediler.

En sonunda tamam dediler geri gönderim ücretinizi ödeyeceğiz. Urünü gönderdim.

Bakalım ödeyecekler mi?

Yani şunu demek istiyorum. Monitorde bir problem yaşarsanız geri gönderim ücretini cepden karşılamak durumunda kalablirsiniz.

Tutarda yaklaşık olarak 65 $.

Olmaz oyle şey. Tabiki kargo firması sorumlu.

Eğer ürünü sağlam bir şekilde teslim edemiyorsa almasın o zaman.

Alıyorsa kargo firması sorumludur.

Cross1963 kullanıcısına yanıt
    SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Pikselleşme ve color banding ile ilgili

Pikselleşme videolarda hareketli görüntülerde büyük kareler halinde görünüyor aşağıdaki resmin üstünde kalan bölüm (low bitrate)

AOC AG241 QG aldım. Sorunlarım var.

Posterleşme (Posterization-Color banding ) örneği:

Durağan resimlerde özelliklede gökyüzü veya düz bölümler üzerindeki gölgelenmeyede bağlı renklerin açıklık koyuluk tonlarındaki alanların geçişlerinde bellidir.

Videonun çözünürlüğünü desteklemesi gereken veri hızında (bitrate) ayarlanmaması yani videoyu kaydeden kameranın kalitesi veya kod çözücünün (codec-video sıkıştırıcı) sınırlamaları veya her ikisinin birleşiminin etkisi önemlidir diğer yönden en yüksek ayarlarda çekilip videolar ayarlansa bile bu sefer bizim kullandığımız internet paketinin kalitesi veya yükleme yapılacak olan ilgili sitenin sıkıştırma ayarları devreye giriyor.

İnternet bağlantı hızlarına göre indirme hızlarını hesaplarken aslında bunların işlenip görüntü haline getirilmesi için gereken süreyide eklemek gerekir.

internet hangi hızla saniyede kaç kilobyte ile download ediyor

8 Mbps = 1 MB (megabyte)
    16 Mbps = 2 MB (megabyte)
    32 Mbps = 4 MB (megabyte)
    50 Mbps = 6.25 MB (megabyte)
    56 Mbps = 7 MB (megabyte)
    100 Mbps = 12.5 MB (megabyte)

Örneğin youtube videolarında saniyede 30 kare (fps ) olan bir görüntünün 1080p çözünürlük için video bit hızı 8Mb/s ve 60 kare hızı için 12Mb/s’ dir. Yukardaki verilen değerlere bakıldığında 56Mbps bile saniyede 30fps veren 1080p görüntüyü online izlerken istenen kaliteyi kurtaramamaktadır zaten 56Mbps bile anlaşsanız operatör bunu maximum 56Mbps verecektir yani çoğunlukla bu değerin birkaç Mbps altındaki hızlarda gezer net hızınız. Bilgisayara en yüksek kalite seçeneğinde indirip izlemek en iyi sonucu verecektir tabii başta belirttiğimiz kaliteli video kamera ve codec ayarı ile çekilmişse (sıkıştırma ile çok bit kaybı verilmemişse).

Makinesi yüzünden çektiği resimde oluşan color banding sıkıntısını gidermeye çalışan bir fotoğrafçının yaptığı çalışmaların resmin üstündeki etkisi…

Yüksek çözünürlüğe rağmen bandingli resmi (resimlere büyüterek bakın ve gökyüzünde ince çizgili sınırlara dikkat edin)
    (Bu resmin orjinal boyutu 4350x3020p'dir ama 5.20mb olduğundan buraya yüklemeye site izin vermedi buda bu derece yüksek çözünürlüğe sahip bir resmi olduğu gibi gösterememeye bir örnek olsa gerek)

Pürüzsüzleştirdiği görüntüsünde gökyüzüne dikkat edin. Banding artık yok ama bunun bedeli olarak sonuçta orijinallikten ne kadar uzaklaşmış sizce?

Yukarda paylaştığım fotoğrafcının resimlerinin gerçek boyutlarına aşağıdaki linkten bakabilirsiniz

https://cornwallphotographic.com/2013/07/29/banding/

Üst sınıf oyuncu monitörlerinde TN ile IPS arasındaki renk kalitesinde önemli ölçüde çok büyük bir fark yoktur ancak daha kaliteli panel ve 10bit renk derinliğine sahip %100 s(RGB) gibi IPS alırsanız aradaki renk farkına değer.

Solda Acer XB270HU IPS sağda Asus PG278Q TN panel renk karşılaştırması yapılmış. Aşağıdaki fotoğrafları çeken kişi yeni Asus PG278Q TN panelinin Acer XB270HU IPS paneline ne kadar yakın renklere sahip olduğundan bahsediyor ve hangisini elinde tutacağında kararsız kalmış gibi...

Solda Acer XB270HU IPS sağda Asus PG278Q TN

www.overclock.net
    Acer XB270HU vs. ROG SWIFT PG278Q - side by side photos - both excellent for differing reasons. - Overclock.net - An Overclocking Community
    http://www.overclock.net/t/1562779/acer-xb270hu-vs-rog-swift-pg278q-side-by-side-photos-both-excellent-for-differing-reasons

Monitörde renklerin soluk gibi görünmesinin bir nedeni olarak Nvidia Denetim Masası- Çözünürlük değiştirme – 3. Aşağıdaki ayarları uygula bölümünde Çıkış dinamik aralığı Tam olarak seçilmeli Sınırlı olarak kalmışsa renkleri soluklaştırır.

Nvidia masaüstü renk ayarlamasına örnek:
    Digital Vibrance ayarını artırmak renkleri olduğundan daha canlı göstererek(bir miktar daha koyu canlı yönde saptırmada diyebilirsiniz) oyun ve filmlerde farkındalığı artırmaya yardımcı oluyor.

Nvidia Video renk ayarlarına örnek:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Kasım 2017; 21:32:4 >

• Monitör paneline yapılan anti-glare kaplama işlemi (Bu videoyu izlemek strese girmenize sebeb olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Kasım 2017; 23:31:7 >
    hocam ben daha önce ekran kartı almıştım ve geri iade yaptığım zaman kargo ücretini bana geri ödemişlerdi.2k monitor hemde gsync özelliği olan en uygun fiyata sizin aldığınızı ürünü gördüm bende almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım
  • Ellerine sağlık hocam bilgi paylaşımın için.

işinizi görür Acer GN246HLBbid 24" 1ms 144hz tek eksik yönü displayport yok fiyatı şu an için 999tl
    http://www.hepsiburada.com/acer-gn246hlbbid-24-1ms-analog-hdmi-dvi-full-hd-oyuncu-monitor-p-BD803909

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Kasım 2017; 23:7:45 >

Siz de sağolun...
    Gecici olarak işinizi görür G-Sync de yok tabii...) ama uygun fiyatlı G-Syncli modellerden AOC G2460PG 24" 1799tl bu da fena değildir

http://www.hepsiburada.com/aoc-g2460pg-24-144-hz-1ms-display-nvidia-g-sync-full-hd-led-oyuncu-monitoru-p-BD802113
    Evet fiyatı uygun.

Geri iade ücereti ödememe riski var.

Bu riski alırım diyorsanız monitoru alablilrsiniz.

144 hz 1080p tn g-synclerde çok iyi olan yok sanırım gamması düzgün olan. Zaten çok alternatifde yok g-sync olunca. Bide gamma konusunda incelemede çok az olmayan bir kaç taneyi bilemiyorum nasıl olduğunu. Bu konuda az sıkıntı yasamak için pg278q-pg279q seviyesinden monitörle başlamak lazım.
    G-sync olmasa mesela bu monitör gördüğüm en iyi gammaya sahip(hatta 144 hz bir monitör için mükemmel olurdu 5ms olmasa);

www.amazon.com
    Amazon.com: LG 34UC79G-B LG 34-Inch 21:9 Curved UltraWide IPS Gaming Monitor with 144Hz Refresh Rate, Black: Computers & Accessories
    https://www.amazon.com/LG-34UC79G-B-34-Inch-21-UltraWide/dp/B01LW5CGIS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1511881323&sr=8-2&keywords=34UC79G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 28 Kasım 2017; 18:8:13 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.