Şimdi Ara

AÖF birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2-Tercihleri aynı diğer sınavlar gibi tercih listemize mi yazıyoruz bunun dışında ek olarak ne yapmam gerekiyor?
    3-Açıktan okuyup bir yıl daha üniv. sınavına çalışırsak o gireceğimiz puanımız diğer yıl düşecek mi?

• aöf iki şekilde öğrenci alır. birincisi örgün olarak bir üni okuyorsan sana ikinci üniversite kapsamında sınavsız olarak bazı bölümleri okuma imkanı sunar.(tüm bölümleri değil) eğer iki yıllık bir bölüm okuyorsan sadece iki yıllık. dört yıllık okuyorsan ya dört yıllık ya iki yıllık bir yere girebilirsin.
    google sınavsız ikinci üniversite diye aratırsan bulursun. istanbul-anadolu ve erzurum.

diğer yöntem de merkezi yerleştirme sonucuyla yerleşme.

.son sorun eğer açıköğretime sınav ile merkezi yerleştirmeyle girersen puanın düşer. ama emin değilim ösym arayıp sormalısın.
  • neczer kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan lise bitti daha henüz bir üniv. yerleşmedim , ikinci üniv. neyi kastettiğini anlamadım ben ygs/lys'ye girdim girdiğim bölümlerle beraber tercih listeme aöf yazamıyor muyum?
  • öncelikle örgün okumak istediğin bölümleri seç sonra en alt sıralara açıköğretim ekle. eğer herhangi bir üniversitenin örgün bir bölümünü kazanırsan (4 yıllık), ağustos eylul gibi aöf sınavsız ikinci üniversite kayıtları oluyor .gerekli evrakları toplayıp aöf burosundan bi açık öğretim bölümüne kaydolursun(4 yada 2 yıllık).internetten ön kayıt falan da oluyor sanırım ilgili sitelerden araştır.

eğer iki yıllık bi örgün üni kazanırsan da 2 yıllık bi aöf bölümü de aynı anda okuyabiliyorsun.

istanbul üniversitesi anadolu üniversitesi ve erzurum atatürk e başvurabiliyorsun.(aöf)

örnek:
    https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/ikinci-universite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neczer -- 23 Temmuz 2016; 16:24:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kpss ve dgs online soru çöz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.