Bildirim
aopen mi asus mu?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ses çıkaran kasa değil içindeki fanlardan biridir,
öncelikle hangi fanın ses çıkardığını tespit ediniz, işlemci fanı mı, power supply fanı mı, ekran kartı fanı mı yoksa kasanın kendi fanlarından biri mi?
tespitlerinizden sonra hangi fan sesli çalışıyor ise onu yeni sessiz yeni biri ile değiştirince sorununuz giderilmiş olacaktır...
yeni kasa almanıza şahsi fikrim olarak gerek kalmayacaktır.... -
Aynı kasa bende de var..Ses power supply nin fanından gelio..Bencede kasanı değiştirmene gerek yok.Eğer ses çok rahatsız ediorsa yeni bi power supply alman daha mantıklı bence -
quote:
Orjinalden alıntı: designerkan
arkadaşlar AOPEN ES50-E02 SİYAH 300W kasam var ama çok ses çıkardığı için asus ASUS TA9A1 350W almaya karar verdim, daha sessizmidir biliyorum , tavsiye edermisiniz?
Arkadaşım, ben de Aopen H600 kasa kullanıyorum. Bugün mod çalışmalarından dolayı, kasanın bir kısmını kesmem gerekti..Kestikten sonra metale baktım ve bir kere daha hasta oldum benim emektara..Adamlar çok kaliteli malzeme kullanmışlar. Şayet tavsiyemin bir önemi varsa, kasayı değiştirme derim..Ses sorunu bende de vardı, on gün kadar evvel bütün fanları değiştirdim. CPU fanını AC Freezer7 ile, ezost fanını 12 lik Zalman la değiştirdim.Ayrıca iyi bir havalanma sağlamak için, yan tarafa da 12 lik bir fan koydum.Şimdi başımı dinliyorum. Sesten eser kalmadı yani..
Asus'da kaliteli malzeme üretiyor ama, elindekinin kıymetini bil..
Saygılar..
-
kasadan memnunsan sadece fanları değiştir bence
çünkü sırf fandan sebep okadar para vermeye gerek yok -
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. dediklerinizden kasayı değiştirmemem gerektiği sonucunu çıkardım. ancak fanın nasıl değiştirileceğini bilmiyorum, tüm psu ı değiştirmem mi gerekecek? eğer öyle olursa bana önereceğiniz uygun fiyatlı bir psu var mı?
işlemci fanını değiştireceğim bu ara asus vr guard ile, sesin işlemciden kaynaklanan miktarını azaltmak için. -
aopen kasalar malzeme ve işçilik kalitesi olarak gayet iyidir.psu fanın ses yapıyorsa psu yu söküp içindeki fanı kaliteli sessiz bir fanla değiştirmen yeterlidir.önerim ısı kontrollü bir fan takman.ben o şekilde kullnıyorum.ayrıca kasa içindeki fanlarıda değiştirisen sessiz bir sisteme sahip olursun. -
arkadaslar bende de aopen es 55 c var sistem kurarken özellikle sessiz bi kasa istemiştim bunu verdiler ama oldukça gürültülü sanırım psu dan geliyor ses. pc yi toplattıgım yere gidip üstüne 30-35 ytl daha ekleyip asus TA9A1 ile değiştirmeyi düşündüm sizce ne yapmalıyım? değiştirmelimiyim yoksa sessiz fan mı takmam gerek
aopen ES55 C mi Asus TA9A1 mi? -
Sessiz sistem için önce anakartınızda fan kontrol ayarları varmı ona bakmalısınız. Eğer varda kapalıysa veya ayarlar çok düşük bir sıcaklığa ayarlı ise (hedef sıcaklık 30 derece gibi mesela az yükseltin (standart cpu fanları için)) Buna rağmen ses duyuyorsanız fanları değiştirme zamanı gelmiş demektir. Önce işlemciniz için 120mm fan kullanan bir cpu fanı, sonra egsoz fanı (eğer takılacak yer varsa 120 mm 1500 rpm veya civarında 2000 rpm i geçmesin bir fan, fan yeriniz küçükse 80 veya 90 mm düşük rpm bi fan veya araya direnç atmak gibi çözümler düşünülebilir, extreme parça satan dükkanlarda hazır dirençler satılmaktadır.) En son olarakta en pahalısı olacak muhtemelen psu nuzun fanı geliyor genelde çözüm için yeni psu almanız gerekecektir. Yine 120 veya 140 mm fanlı bir psu işinizi görecektir. -
teşekkürler cevap için ama söylediginiz işlemleri yapana kadar ayarları bilmiorum var mı yok mu pek anlamam sıcaklık kontrolünü yapabiliorum bi program sayesinde 36-38 C civarında sıcaklık. fanları falandeğiştrsem sanırım yine 50 ytl ye patlayacak ve benim merak ettiğim asus TA9A1 eger sessiz bir kasa ise bu kadar fan masrafı yapıp kafa yopracagıma direk 35 ytl fark ödeyip değiştirmek isteyişim. tek korkum kimileri asus ta9a1 in sesli kimileri sessiz oldugunu söylüyor hangisi dogru anlamadım. inventusta sessiz diye öneriyorlar bana fakat bi başkasına o kasa çok sesli diyebiliyorlar anlamadım gitti .. -
asus kasaların yeni versiyonlarının arkasında 120mm egsoz fanı var bu iyi ama, diğer sesler için garanti veremem psu mesela normal 80mm fanlı psu kullanıyor. Hakeza anakartın(ayarları ile) ve işlemci fanın hala aynı kalacak.
Karar senin ama sadece arka egsoz fanını değiştirerek kasa değiştirmekten kurtulabilirsin bence. Yavaş dönen bir fan işini görecektir veya direnç ekleme vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 10 Ağustos 2007; 1:35:09 > -
peki çok teşekkürler dostum. -
Asus 2x12cm fan ile geliyor, fanları beğenmezsen 2x12 sessiz fan alırsın. -
benim kasanın psu sundan cok yuksek ses cıkıyo asusun psu su da sesli ise değiştirmemin anlamı yok? psu sun nasıl asusun? bu arada asus derken sadece bahsettiğim modeli alabilirim ellerinde o var sadece. Ta9a1 yani -
Bence sen kasa yerine 120mm fanı olan kaliteli bir psu al. Daha mantıklı bir çözümdür. 400w bulabilirsin sanırım, asus, silverpower vs.. ii bi marka olsun. Eğer maddi olarak az daha zorlayabilirsen fsp 500w öneririm. -
bana da psu değiştirmek mantıklı geliyor ama eger asus ta9a1 in psu su sessiz ise 30-35 ytl fark vererek şu anki kasamı geri iade edip asusla değiştirmek daha kolay olmaz mı? en azından uğraşmam psu takmakla falan. sonucta kaliteli psu da sanırım o fiyata gelir tam olarak bilmiyorum fiyatlarını da. bir de kasanın arkasında bulunan satıcı magazanın etiketini sökersek garanti dışı mı kalıyor parçalar. bu etiketin tam kasanın arkasına yapıştırmalarının anlamı nedir? ayrıca sadece psu fanını değiştirme imkanım var mı? varsa sadece psu fanını değiştirerek sessizleştirebilirmiyim? işlemcim amd 4200 X2. şu an kullandıgım aopen ES55 C 300 watt (gerçek deger mi bilmiyorum) yeterli değil mi bu işlemci için? 400-500 watt a cıkarmama ihtiyaç var mı?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X