Şimdi Ara

AOSP VS TİZEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Lütfen konu hakkında net bilgisi olanlar yorum yapsın. Şimdi bu aosp(android open source project) meselesi var. adi üstünde açık kaynak projesi. Google da bildiğim kadarıyla bu proje çekirdeğiyle android sürümlerini yayınlıyor. Linux dağıtımları gnu lisansiyla lisanslandiğindan başka bir şirket bu kodları kendisi kullanabiliyor.

Peki madem böyle gelişmiş bir os olan açık kaynak kodlu android var. neden samsung gibi dev firmalar kendi işletim sistemlerini (tizen felan) yapmaya çalışıyor. Androidin yanında fıs kalıyor malumunuz. Google gibi aosp kodları üstüne yapsınlar isletim sistemlerini. geçen biri Çin hükümeti kendi işletim sistemlerini yazmaya çalıştıklarını ama onların bile yapamadıklarını yazmıştı.

Nedir bu iş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaidAbdullah -- 9 Şubat 2015; 20:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tizen de linux tabanlı zaten en baştan yapılan birşey yok.Firmalar güncellemeleri daha hızlı vermek ve yazılımı cihazlara daha iyi optimize edebilmek için özelleştirilmiş işletim sistemi kullanmayı tercih edebilirler.
    Google'ın ileride koyabileceği kısıtlama ve dayatmalardanda kurtulmuş olurlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.