Şimdi Ara

Ap Shaco Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu ilk rehberim öncelikle eleştirinizi iyi veya kötü yaparak eksikliklerimi giderirseniz sevinirim

Öncelikle Shaco Kimdir Neyin Nesi Diyenler İçin:
    +Ları
    +Ad ve Ap Oynanabilir 2sindede gayet güzel işler çıkarır
    +Takımı taşır kasılırsa baya bir güclüdür
    +Kendinden Flashı ve kritiği vardır(q) Slow'u(e) ve kısa sürelide olsa fearı vardır(w)
    +Kolay Kaçar ve Yakalar
    +Ultisi Bana Kalırsa Oyunun En İyi Skillerinden Klon Oluşturur İyi Ad damage ve patliyıncada Ap vurur Alt ve mouse sağ tıka basıp kontrol edebilirsiniz.
    +Kutu skilli sayesinde jung gidebilirsiniz

-leri
    -Öncelikle az biraz yetenek isteyen bir karakter ad gitseniz bile biraz alışmanız gerekiyor
    -Ranked Oyunlarıda genellikle çok banlanır
    -Skilleri Kullanırken Zamanlama Önemli Aksi Halde Kaçamayıp Ya Ölür Yada Düşmanı Kaçırırsınız
    -Ad gittiyseniz Oyun Başında Beslenmeniz Çok önemli yoksa Aşırı Pasif Kalırsınız
    -Ap Oynarken Kutulara Bağlı Kalırsınız ve özel itemler veya Skillerle E skillnizde Bloke Olabilir
    -Ap Oynarken yine Çok iyi Bir Takım Arkadaşı Lazım blitz amumu alistar tarzı stunlu yada rakibi çekebilen herolar olmadan baslarda kill alamayabilirsiniz
    -Ad gidiyorsanız hpniz az olucağından çabuk ölür ve düşmana buildi tamamlayamadan fazla vuramassınız özellikle offtank ve tanklara

Skiller Ve Özellikleri
     Ap Shaco Rehberi
    Pasifimiz:Shaconun Vuruşları Rakibin Arkasındayken %20 daha fazla vurur
    bu skill sayesinde shaconun vuruşları kaçan heroları kolayca öldürmesini sağlar çok hoş bir pasif lich bane alıp q basıp vurduğumuzda baya bir vurmamızı sağlar

Ap Shaco Rehberi
    Q skillimiz:Basıldığı anda shaco basılan yere teleportlanır 3.5 snyeliğine görünmez olur bir sonraki vuruşu kritiktir ve giderek artar 40/60/80/100/120% fullenirken manası düşer cdsi 11saniye

Ap shacoda en son fullensede kaçmamızı yakalamamızı rakibi rahatsız etmemizi sağlayan mükemmel skillerden bu skilli doğru kullandığınızda+flashla ölümsüz gibi olabilirsiniz ayrıca oyun sonlarında buildimiz tamamlanınca verdiği kritik+lich bane bonusu ve pasifimiz sayesinde ap olmamıza rağmen mükemmel bir damage verir.

Ap Shaco Rehberi
    W Skillimiz:Shaco basıldığı anda yere bir kutu oyuncak koyar kutu 2sn görünmez olur biri yaklaştığında açılır ve 300 range civarı kişilere lvl basına 0.5 / 0.75 / 1 / 1.25 / 1.5 saniyelik fear verir shaco ap kazanırsa kutu lvl basına 35 / 50 / 65 / 80 / 95 (+20% of ability power) hasar verir

Ap Shaco Rehberi
    E Skillimiz:Shaco belirli bir mesafedeki düşmana bir bıcak fırlatır bu bıcak düşmanı lvl basına 20 / 22.5 / 25 / 27.5 / 30% 2 saniye slowlar ve 50 / 90 / 130 / 170 / 210 (+100% of ability power)(+1.0 per bonus attack damage) magic damage vurur

kesinlikle shacoyu ap yapan skillerimizden önce kutu yerine genellikle e fullerim bazı itemlerle ve skillerle bloklanabilsede çoğu zaman tutar ve baya bir vurur fullendiğinde

Ap Shaco Rehberi
    Ultimiz:Shaco Basıldığında Rakibine güler ve bir ilizyon yapar, klon oluşturur bu klonu siz ve takım arkadaşlarınız görürken rakip fark edemez %75 shaconun normal ataklarından alırken bu değer turret ve benzeri seyler için %50 damagedir klon belirli bir süre sonra ölür(18saniye) yada baska biri tarafından öldürülürse patlar ve 300 / 450 / 600 (+100% of ability power) değerinde hasar verir

bu skillimizi kaçarken 1v1de yada rakibi şaşırtmak için tflerdede kullanabilirsiniz oldukça güzel bir skilldir ve alt+mouse sağtık ile kontrol edilebilir sizi takip eder ancak buffunuz varsa yada bir itemin özelliği(guardian angel tarzı) klonda oluşmadığından iyi bir player fake olduğunu anlayabilir.

Oyun İçi Taktikler ve İtemler ve Skill Dağılımı
    Skill Dağılımı Olarak
    w açarak baslarım sırasıyla q ve e açarım ardından e fullerim ama çoğu zaman kutu fulleyenler vardır ben e yi daha mantıklı bulmaktayım size kalmış bir durum
    özetle fullenmesi gerekenler bana göre E>W>Q şeklinde

Itemler ve Genel Ap Buildi(Resimsiz Yapıcam Daha Sonra Editlerim Yoruldum Baya )
    Oyun Baslangıcı Olarak:
    Kitap ve +1 pot yada bot +3 pot baslaya bilirsiniz eğer işler iyi giderse kitabı Mejai's Soulstealer e çevirirp magic pent bot alıp hemen sheen çıkabilirsiniz sonrasında 430 hplik kemeri alırsanız lanede daha rahat edersiniz bunun dışında genel buildim şu şekilde:
     Ap Shaco Rehberi

Sırasıyla.

Runes ve Masteriesler
    Runesler Hakkında: Klasik Mage ve Ap runesler işinizi görür ancak
    Büyükleri ap kırmızıları magic pent sarıları cd ve mavileri ap per lvl alırsanız işiniz daha kolaylaşır
    Masteriesler Hakkında:
     Ap Shaco Rehberi

bunu uyguluyorum genellikle vede ignite flash yada ignite exhaust alabilirsiniz size kalmış orasıda

Son Olarak Oyun İçi Taktikler:
     Ap Shaco Rehberi

hızlıca bota gidip kırmızıyla gösterdiğim yere koyabildiğiniz kadar kutu koyun kutuyu koyduktan sonra eğer amumu nautilius gibi stunu hem kendini hem rakibi çeken herolar olursa mavi bölgede kalsınlar bu sayede hem kendileri yaklaşıcak rakibe hemde tam kutuların üstünde stunlayabilecekler, eğer blitz gibi bir hero varsa takım arkadaşınız olarak çok daha rahat olabilirsiniz tam dibinizde durmalı ve tam zamanında çekmeli kutular patladıktan sonra rakibi kaçarken çekerse çok daha iyi olur zaten 3-4 kutuya denk gelince +35 apniz varsa direk first blood sizin demektir o artık birazcık arkadaşınızın yeteneğine kalmış bir durum (çekme kabiliyeti)

TAMAMEN KENDI YAPIMIMDIR BIR NEBZE OLSUN YARDIM EDEBILDIYSEM NE MUTLU BANA ORTALAMA 2 SAATTE BITIRDIM

• -Ranked Oyunlarıda genellikle çok banlanır

Biran için shen,morgana build'i sandım.
  • Vision ward and gg ap shaco.
  • Deathfire Grasp almayı sakın unutmayın.Çok lazım Shaco için.
  • Late gamede useless.
  • boxlara falan nerf geldikten sonra oynanmaz oldu ama ben hala oynuyorum midde rankedda da banlanmıyor onun yerini alistar nautilus aldı build ne iyi ne kötü sırası kötü mejai gereksiz saçma bir item rabadon lich bane grasp void staff sonra size kalmış gank atılması imkansız blue alınca bol bol e spamlarsınız outfarm marm bırakırsınız falan gibi pushlayıp bir ton gank atabilirsiniz gereksiz değil yani ap daha zevkli geliyor arada ben pushlayıp gidip karşıdaki buffları da çalıyorum veya karşı jungle geziyorum herifin hp az oluyor arada kesiyorum faydalı yani hem de zevkli eheh baitlersiniz 2-3 kişi gelirler boxlar vardır 4-5 tane kurulu alayı ölür falan eskiden 7-8 tane kurulabilirdi neyse ben bi duş alayım siz takılın beyler masteries de movement speed ve buff süresi uzatma olmalıydı runelar gayet normal ama base ms yüksek olduğundan shaconun ben ms rune kullanıyorum 400 küsürle başlıyorum janna varsa 410 küsürü görüyordu galiba bu da q bittikten sonra daha rahat kaçıp kovalamak için hadi pai

• ap shaco boxa gelen nerfden sonra benim için bitmiştir oynayana saygı duyarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    Malphite Nasıl Counterlanır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ap shaco daha fazla pratik ister.Zordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

Late gamede useless.

inan bana carry ve rangerlara e ile bu buildle 800-900 q basıp vuruncada 1100 kritik damage vuruyorum ultiside patlayınca 700-800 damage veriyordu sanırım.
  • Bir taktikte ben vereyim ; 1v1 desiniz ya da gank yediniz diyelim ultinizi açın ve klonu arkaya doğru kaçırın rakip 1 2 saniye sonra klona dönücektir sabırlı olun ve açılan Q nuzla kaçın.Level 30 da olsanız işe yarar 5 de olsanız yarar.Tarafımca defalarca denendi %90 başarı oranı vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: c@ge

Bir taktikte ben vereyim ; 1v1 desiniz ya da gank yediniz diyelim ultinizi açın ve klonu arkaya doğru kaçırın rakip 1 2 saniye sonra klona dönücektir sabırlı olun ve açılan Q nuzla kaçın.Level 30 da olsanız işe yarar 5 de olsanız yarar.Tarafımca defalarca denendi %90 başarı oranı vardır

Aynen bende denedim darius klona ulti attı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foseydon

quote:

Bir taktikte ben vereyim ; 1v1 desiniz ya da gank yediniz diyelim ultinizi açın ve klonu arkaya doğru kaçırın rakip 1 2 saniye sonra klona dönücektir sabırlı olun ve açılan Q nuzla kaçın.Level 30 da olsanız işe yarar 5 de olsanız yarar.Tarafımca defalarca denendi %90 başarı oranı vardır

hort?

Ayrıca shaco gerçekten useless almayın derim.

• quote:

teşekkürler iyi taktik;)

Edit; rakip klonun ad sini bizim gördüğümüz gibi düşük görebiliyor mu yoksa eşit mi görüyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 22 Aralık 2012; 10:32:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramstayn

quote:

quote:

hort?

lategamede useless olduğunu kabul ederim fakat 11levele kadar engellenemeyen gankları var adamın dibinde bitip kill aldırmak cogzel bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Enigma

quote:

teşekkürler iyi taktik;)

Edit; rakip klonun ad sini bizim gördüğümüz gibi düşük görebiliyor mu yoksa eşit mi görüyorlar?

rakip senin klonunu tıpkı senin orjinal shaco gibi görür önceden guardian ve bufflar klonda gözülmüyor ve itemlerde boş gözüküyordu artık öyle değil buda shacoyu rankedde viable yapar bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ramstayn

quote:

quote:

hort?

o zaman niye %54 win ratiosu var madem usuless ise?

• Shaco iyidir severim AP'si latede çok faydalı deil AD'si de hp çıkmadıysan çok kırılgan kalıyor.
    Kesinlikle early game şampiyonu.Olay,iş late game'e kalmadan rakibi bezdirebilmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.