ADSL bağlantısı için Apache AE-DSL modem kullanıyorum ve sorunlardan bir türlü kurtulamadım. Şahsen Apache modemleri iyi bilirdim, hatta en iyilerden... Fikrim neredeyse tamamen değişti. Neredeyse diyorum çünkü biliyorum ki bizim telekom da sorunlu... Bugün yine bağlantıda anormallikler yaşadım. Bu sefer sorun sadece yabancı sitelerle ilgili değil. Linux.org.tr adresini de elli denemeden sonra bir kereye mahsus olarak açabildim. Tabi onların da hostlarının yabancı olma ihtimali var… Bazı siteleri hiç açamadım, bazılarınıysa arasıra açabildim. Arasıra yaşadığım modem kilitlenmeleri de cabası. Bazen haftalarca hiçbir sorun olmuyor… Kısacası alet stabil çalışmıyor. Diyeceğim odur ki , acep bu modem bizim standartlarımıza uygun değil de sinyal kalitesizliği gibi nedenlerden dolayı mı sorun yapıyor yoksa bir firmware güncellemesi mi lazım? Hem GlobespanVirata hem de Apache’nin kendi sitesinde bir güncelleme bulamadım. İlgili sorunlar hakkında, modemi pencereden atmak dışında bir çözüm önerisi olan var mı?
Daha öönce ben de apache hakkında pek iyi düşünmemiştim ama bu forumda apache fanı diyebileceğim bir arkadaş var, ve onun yardımları sayesinde başka modemlere yakından bile bakmaz oldum... ( arkadaşlarımın ellerinde malum marka ve modellerde ürünleri gördüm, inceledim, kokladım) sanıyorum ki sadece sendeki üründe bir problem var, aldığın yer ile irtibata geçersen ve elindeki apachee yi değiştirebilirsen problemlerin ortadan kalkacak...
Umarım doğrudur... Yalnız ben Apache'ler hakkında sık sık yakınmalar duyuyorum. Hatta bu modemi alırken Siemens DSL modemlerin distribütöründe çalışan bir amca "Apache'ler sürekli patlıyo" demişti de ben amcanın teknik bilgi seviyesini ve sürekli sallama modunda olduğunu bildiğimden pek takmamıştım.
Selam uzun suredir foruma bakmiyorum ama yazdiklaridan anladigim modemin sorunlu ama sitelera baglanamanin nedeni degil oncelikle modeme yazdigin yada yazmak istefigin dns adreslerinin hicbir onemi yok cunku modem dslam hangi dnsi kullan derse onu kullaniyor yani dns desgirtmek icin tcp ip ayarlarini kullanacaksin 2 nci nokta bu modem elektirik voltajindaki herhangş bir titresim den dahi etkilenir evindeki voltaj normal mi bilmiyorum ama elektirigi fazlaca kullanan aletler calistiginda modemine bi bak kesinlikle dusecektir ve voltaj duzelmedikcede surekli kendini resetler cozum regulator yada ups onu disinda modemin cok iyi ama bu ara ben bu voltaj sorunu yuzunden kendi modemi kirmassam iyi bu aslında sorun gibi gozukmyen cok ciddi bir durum ithaalatci firma yada aldigin yer bu durum karsisinda hemen donuyorlar ups al diyorlar ...
selam texy arkadasm bende apache adsl modemi dial updaki söhretine kapılarak almıstım ama kullandığım iki ay boyunca bana asagı yukarı hergun sorun yasattı ve en sonundada internete giremez oldu aslında bende baslarda ttelekoma olan guvensizligimden dolayı ve forumlardaki birkaç arkadasın bu modemi asırı övmesinden dolayı modeme suc bulmamıstım ama gercek olan diger marka modemler hiç etkilenmezken apachenin en ufak voltaj değişiminden etkilenmesi ve Nec portlarla uyum sorunu olması (bu benim başıma gelen) sana tavsiyem eger alalı cok olmadıysa bir yolunu bulup baska bir modemle değiştir ben su an Zoom X4 kullanıyorum hic sikayetim yok telekomdan portunun ne marka oldugunu sor Necse eger bende oldugu gibi sorunların bazılarıda bu uyumsuzluktan kaynaklanıyor. simdiden kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme