Şimdi Ara

apartman güç artırım projesi lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba.Elektrik konusu ama baska uygun bir yer bulamadım.kusura kalmayın.

Su an oturdugum binada 5 daire icin 6mm2 kesitli havai ve oldukca eski(50 yasında 4*6mm2 kablo ile duvardan) bir hatla besleme var.Bina 8 daire+kapıcı dairesinden olusuyor.
    Bilgisayarım tumden yandı.Surekli binada sıkıntı var.dalgalanma vs.durum vahim yani.

Tedas proje ve tesisat olayından sonra ok diyor.Bende 2.sınıfta biri olarak bu olayı kendime fırsat bildim.
    elinde olan veya cizerek paylasacak kisilere minnettar kalırım.Şimdiden tesekkurler.

9 daire için güç arttırımı projesi lazımmış.(8+1 kapıcı dairesi)
    Giriş kat panoda TMŞ 64A ve kaçak akım rölesi(300mA) olmalıymış
    sokak direkten itibaren(50m) TMŞ ye yerden ve katlara 10 mm2,katlardan saatlere 6mm2 kablo ile sıva altı dağıtım.

Şimdiden tesekkurler.

• işi yapacak yetkili tesisatçı projeyi yapıp onaylatır.sizin proje aramanıza gerek yok.
  • sadece çizmek yeterli değil, aynı zamanda onaylatabilmek için yetkili birisinin imzası gerekiyor. 25 kw'kadar meslek yüksek okulu mezunu, 50 kw'a kadarda teknik öğretmenler imza atabilirler. daha yüksek güçlü projeler içinde mühendislerin imzası gerekmektedir. ama tedaş senin 9 katlı aprtman için bir mühendisin imzasını zorunlu tutabilir.
  • eloko E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bu standart bir proje değil, binanıza özel çizileceği için bulmanız kolay olmayacaktır,
    Bulsanız bile Dağıtım Firması sizi değil SMM Elektrik Mühendisini muhatap alacaktır..
    İstanbul bölgesinde iseniz biz yardımcı olabiliriz..
    www.alkinmuhendislik.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.