Şimdi Ara

Apartman kapı kilidi ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kilit 2 dilli olduğu için kapıyı yavaşlatınca kapatmıyor mecbur hızlı olarak ayarlıyorum haliyle ses yapıyor. Hidrolik kolunu biraz daha gerersem gücünü arttırmış olur muyum böylece biraz daha yavaş ama sessizce kapanmasına olanak sağlar mıyım

Yada kilidin üst dilini (içeri kaçan) yumuşatma şansım var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlawist -- 13 Ağustos 2022; 14:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hidrolik kolu dediğiniz vidalı gergi kısmı sadece olması gerektiği gibi gerilmeli. Yavaşlatmaya vb etkisi olmaz ama kasılmış olabilir. oranın rahat çalışmasını sağlamalısınız.

Sorununuz kilit karşılığına fazla yakınsa ve hatta sabit kısımlar çarpışıyorsa yaşanan zor kapanma olabilir. Bu kısımlar çarpışıp birbirini kasarak kapanıyorsa, kilit ve karşılığını uzaklaştırmanız lazım. Yani yeniden montaj.

Ve ya kilit dili fazla yakın ve en dibinden çarpıyorsa (alt kısmındaki teker dahil) Bu sebepten zorlanıyor olabilir yine uzaklaştırılmalı.

Yeni montajı yapamayacaksanız, araya kalın malzeme sıkıştırarak kapatmaya çalışıp kilit ve karşılığını geriye esnetmeye çalışıp deneyebilirsiniz. Pek tavsiye edilir bişi değil ama çaresiz kalınırsa kontroollü ve bi yeri kırmadan denenebilir.

• bu hidroliklerde iki kademe hız ayarı oluyor.

bu kademelerden birini hiç kullanmayarak bahsettiğiniz sorunu ben iki farklı kapıda aynı şekilde çözdüm yani çözüm işe yarıyor.

Çözümüm şu şekilde oldu;

kolun hidroliğe bağlandığı kısmı tepedeki cıvatadan söküp 45 derece çevirerek bir kapıdan bir uzak şekilde açıyı tekrar verdim. sonrasında kolu uzatıp kısaltmaya yarayan ayar vidasıyla kolun uzunluğunu değiştirerek hızı sağladım. akabinde hidroliğin arka kısmında bulunan ve genelde allen anahtar veya düz tornavida ile müdahale edilen sertlik ayarlarıyla oynayarak kapıların yavaş da olsa ideal sertlikte kapanmasını sağladım. yaparken çok kolaydı ama şimdi anlatırken biraz zor anlattım umarım anlaşılmıştır. :)

• Arkadaşlar teşekkür ederim. Deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apartman Önü Park Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.