Şimdi Ara

Apartman Önü Park (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
133.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANIL S.

quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

Bizim sokakta bi tane DENYO var ama bildiğin harbi katıksız DENYO.

Adamın bir tane mobileti var, görseniz 1000tl lik bir mobilet. Şu zamana kadar hiç bir komşumuzla park sorunu yaşamadık yaşamayızda , sokak arası olması halinde herkesin bir yeri vardır ve sadece araçlarını oraya park ederler.
    Gel gelelim bi tane laftan anlamaz saygısızın teki işte yeni mobilet alıyor, mobileti de öyle bir park ediyoki 2 aracın yerini işgal ediyor. neyse ilk aldığında müsamma gösterdik hadi yeni aracıdır dur dedik gittik arka sokağa park ettik.
    ama 1 hafta oldu yok 2 hafta oldu yok hala aynı yerde en sonunda uyardık kardeşim bak bizim sokağın düzeni bu böyle böyle uyguluyoruz diye, oda tamam dedi çekti motorunu 2 gün düzeltti 3. gün gene aynı. tekrar uyardık gene tamam dedi.
    sonrasında olan oldu zaten en sonunda tuttuk motoru çektik kenara buda bunu gördü vay efendim nabıyorsunuz siz 0 motorumu siz böyle sürükleyemezsiniz siz kimsiniz. şimdi bu adama ne sölesen boş adam katıksız DENYO.

Apartman Önü Park

Bizimkinin herhangi bi aracı da yok ona rağmen böle

@RaptorFX Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Bana göre apartmanın önüne sadece apartman sakinlerinin araçları park edilebilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: tadesyobatro

Arka sokak olduğundan mobese, güvenlik kamerası vs. yoktu. sabah indim araba yerinde. Bir hasar da yok. Hasar olsa emniyete gidecektim.
    E şimdi noldu, çektirmezsem bu arabayı şerefsizim diye bağırıyordu. Şerefsiz mi şimdi bu adam

Serefsiz de diyemeyiz ama boyle tiplerin yaptigi yapacagi boyle kuru tehditler iste.

Ben demiyorum zaten. Adam kendi dedikleriyle kendini o konuma sokuyor demek istedim. aracı üzerime sürmesine rağmen hakaret çıkmadı ağzımdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Bana göre apartmanın önüne sadece apartman sakinlerinin araçları park edilebilmeli.

Saygı duyuyorum ancak bana göre de herkese ait olan bir sokak sadece apartmanının önünden geçiyor diye o kişiye ait olamaz.
    Ki bu işler size bana göre yürümüyor, yasalara göre yürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tadesyobatro

quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Saygı duyuyorum ancak bana göre de herkese ait olan bir sokak sadece apartmanının önünden geçiyor diye o kişiye ait olamaz.
    Ki bu işler size bana göre yürümüyor, yasalara göre yürüyor.

Yol herkesin yolu, para harcayıp apartmanın altına ya da arazisinin içine otopark yaptıranlar enayi mi?

Ayrıca apartmanda 10-20 tane daire olur ama apartmanın önünde 3-4 arabalık yer olur, daire sahipleri kendi aralarında yine tartışır.

zaten bundan kaybediyoruz.neye hakkımızın olup neye olmadığını bilmiyoruz.adam herkese ait olan yeri işgal ediyor, kavga ediyor, hatalı olduğunun farkında bile değil.

Ben şahsen parka yasak bir yol değil ise park ederim kimse de karışamaz.park ederken de genel olarak 5 noktaya dikkat ederim.

Garaj çıkışı olmamasına
    Kavşak, köşe olmamasina (diğer araçların görüşünü kısıtlamamak için)
    Balkon altı olmamasına (aracın üstünden hırsızlık için balkona atlayabilirler)
    Kaldırımdan yola inen bir yaya rampasinin olmamasına (engelli ya da yaşlı bir büyüğümüzün yolunu tıkamamak için)
    Apartman giriş kapısının önü olmamasina(acil bir durum olursa apartmandan çıkışı engellememek lazım, ambulans gelebilir, sedye geçmesi gerekebilir, binanın herhangi bir sebepten (yangın vs.) boşaltılması gerekebilir)

Kısacası kimseye zarar vermeyeceğim bir nokta ise park ederim, itiraz edenin kişisel pisikolojik ve cahilce sorunları da kendini bağlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Adamın bir tane mobileti var, görseniz 1000tl lik bir mobilet. Şu zamana kadar hiç bir komşumuzla park sorunu yaşamadık yaşamayızda , sokak arası olması halinde herkesin bir yeri vardır ve sadece araçlarını oraya park ederler.
    Gel gelelim bi tane laftan anlamaz saygısızın teki işte yeni mobilet alıyor, mobileti de öyle bir park ediyoki 2 aracın yerini işgal ediyor. neyse ilk aldığında müsamma gösterdik hadi yeni aracıdır dur dedik gittik arka sokağa park ettik.
    ama 1 hafta oldu yok 2 hafta oldu yok hala aynı yerde en sonunda uyardık kardeşim bak bizim sokağın düzeni bu böyle böyle uyguluyoruz diye, oda tamam dedi çekti motorunu 2 gün düzeltti 3. gün gene aynı. tekrar uyardık gene tamam dedi.
    sonrasında olan oldu zaten en sonunda tuttuk motoru çektik kenara buda bunu gördü vay efendim nabıyorsunuz siz 0 motorumu siz böyle sürükleyemezsiniz siz kimsiniz. şimdi bu adama ne sölesen boş adam katıksız DENYO.

Apartman Önü Park

@RaptorFX Teşekkürler

Alıntıları Göster
    sırf bu sorun yüzünden ev alırken ya da kiralarken park sorunu olmayan yerlere bakmak lazım. insanda sinir stres sahibi olur yoksa.

• quote:

quote:

Apartman Önü Park

@RaptorFX Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Apartman kapısına 5 metreden daha yakına araç parkı yasaktır aslında.

• quote:

quote:

Apartman Önü Park

@RaptorFX Teşekkürler

Alıntıları Göster
    apartman önune yabancı araç çekti diye araca zarar verenler bence vermesin. 5 gün takip ederim kim aracını o yere daha çok çekiyorsa bana yaptıgının iki mislini onun aracıda ödetirim zarar verirken kendi aracınızın güvenliğini düşünün :D garajı olanlar bu konuda rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: kurty_pirate

Apartmanların önüne park etmek yasakmıdır. Yani hani yazılır ya sadece apartman sakinlerine aittir diye ya da apartman sakini harici park edenlerin araçları çektirilecektir diye. Sizce yapılabilir bir şey midir bu ? Ankaradayım ben ve yoğun olan tandoğan, bahçeli evler, beşevle, kızılay yakınlarına park ederken bu yazılarla karşılaşıyoruz. numaramı bırakıp çıkıyorum ama içimde bi tedirginlik oluyor her zaman. Aynı zamanda aracı almaya gittiğimde de yaşlı amcalar bir daha olasın , ayıp yaaa gibi tepkiler veriyorlar. böyle bir hakları var mı acaba ??

Arkadaslar toplum olarak boyle bıseyle karsılastıgımız zaman nedense kapının onundekı arac bıze batıyor halbukı hıc bı zararı da yoktur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guiding8

quote:

Orijinalden alıntı: kurty_pirate

Apartmanların önüne park etmek yasakmıdır. Yani hani yazılır ya sadece apartman sakinlerine aittir diye ya da apartman sakini harici park edenlerin araçları çektirilecektir diye. Sizce yapılabilir bir şey midir bu ? Ankaradayım ben ve yoğun olan tandoğan, bahçeli evler, beşevle, kızılay yakınlarına park ederken bu yazılarla karşılaşıyoruz. numaramı bırakıp çıkıyorum ama içimde bi tedirginlik oluyor her zaman. Aynı zamanda aracı almaya gittiğimde de yaşlı amcalar bir daha olasın , ayıp yaaa gibi tepkiler veriyorlar. böyle bir hakları var mı acaba ??

Arkadaslar toplum olarak boyle bıseyle karsılastıgımız zaman nedense kapının onundekı arac bıze batıyor halbukı hıc bı zararı da yoktur :)
    Trafik kanunu 61. madde J fıkrasını okuyun arkadaşlar. Kamunun yararlandığı binaların önüne 5 metreden fazla yakına park yasak. Yani apartmanın kapısına 5 metreden yakına park yapamazsın. Bu, bizim mahalle gibi yerlerde sokağa tek bir araba bile koyamayacaksın anlamına gelir. Ama sokakta hafta içi şu saatte bile tek bir araba koyacak yer YOK. Yani bu konuda sokak sakinleri, kendi sokaklarına, apartman önlerine araba koyuyorsa ve apartman çıkışlarına dikkat ediyorsa çok sorun olmaması lazım.

• Otopark alanı bina arsasina dahilse olabilir. Ama öyle binalarda genelde kumandali kapilar oluyor zaten. Bunun dışında hiçbir şekilde apartman sakinlerine ait olduğu belirtilemez.

• quote:

quote:

Apartman Önü Park

@RaptorFX Teşekkürler

Alıntıları Göster
    slm arkadaşlar binamızın yanına bi park yeri yaptırdık bugün araçımla cikmak istedim ve çıkamadım çünkü adamın biri tam çıkışa arabasını çekti sahibini bulamadım. böyle bi durum ilerde tekrar olursa ben napabilirim ?

Apartman Önü Park

• quote:

Orijinalden alıntı: Jessie2012

slm arkadaşlar binamızın yanına bi park yeri yaptırdık bugün araçımla cikmak istedim ve çıkamadım çünkü adamın biri tam çıkışa arabasını çekti sahibini bulamadım. böyle bi durum ilerde tekrar olursa ben napabilirim ?

Apartman Önü Park

Arabayı kriko ile kaldırıp yola doğru çekin. Sonra polisi arayın. Manyağın biri yolun ortasına park etmiş bu aracı çekin buradan diyin. Aracı bağlayıp götürürler.

Apartman Önü Park

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian O Conner -- 27 Şubat 2014; 20:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

quote:

Orijinalden alıntı: Jessie2012

Apartman Önü Park

Arabayı kriko ile kaldırıp yola doğru çekin. Sonra polisi arayın. Manyağın biri yolun ortasına park etmiş bu aracı çekin buradan diyin. Aracı bağlayıp götürürler.

Apartman Önü Park

Alıntıları Göster
    istanbul da birçok yere ispark gelmesinin ana sebebi olan konu, kafasız insanların birbiriyle insan gibi anlaşıp çok kolay çözebilecekleri işi çözemeyip daha sonra birbirlerini şikayet etmesiyle ispark ı çok güzel dayıyorlar evlerinin önüne, sonra o birbirlerini yedikleri yere koymak için para öder hale geliyorlar

• djoz kullanıcısına yanıt
    Aynısı burada da oldu. Plastik kazık gibi birşey koyuyorlardı. Birgün kafam bozuldu park yeri bulamadım, üstüne sürdüm parkettim. Bir daha koyulacak hali kalmadı zaten.
  • Yollar kamuya aittir arkadaşlar,İster apartman önü ister dükkan önü olsun.Trafiği, araç giriş çıkışını engellemediği sürece park edilebilmelidir.Bazı işyerleri birden fazla araçlık yeri boş bırakmak için işaretler koyuyorlar,doğru değildir.Trafik ve park sorunu çözülmemiş bir kentte bunu yapmak bencilliktir.
  • quote:

quote:

Apartman Önü Park

@RaptorFX Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Apartman kapısına park eden araç sahipleri bir acil durum olduğunda ambulansa ve sedyeye engel oldukları için insan hayatına mâl olurlarsa pişman olmayacaklar mı sadece kendinizi düşünmeyin adamlar gelip site girişine park ediyor girişler tıkanıyor acil bir durumda ambulans ile apartman arası 150-200metre mesafe. Insanların hayati ve sevdikleri sizlerin aracınızdan çok daha değerli.

• Memko35 kullanıcısına yanıt
    Site girişlerinde güvenlik görevlisi yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaaagac

Aynı dert benimde başımda arkadaşalr. Bizim binanın yanında Büyük alış veriş merkezi var. Adamlar market yapmışlar 5 araçlıkta park alanı yapmışlar. Eve bir geliyorum bizim apartmanın önü zaten dolu sırasında diğer apartmanların önüde dolu ne hikmettense marketin 5 araçalık yerinde boş yerler var. Ben aracımı öbür sokağa park etmek zorunda kalıyorum. Adamalr birde utanmadan iki tane müşteri servis aracı var boş buldular mı apartmanın önü gölge oluyor diye oraya çekiyorlar. Ben denk gelirsem apartmanın önündeki araçalrı çektiriyorum. Artık iyice bıktım birgün kavga edeceğim. Eve giremiyoruz yav hastamız oluyor eşyamız oluyor ayıp yav bu kadar da olmaz. İnsanların birde araç park edişleri var bir görseniz sanki onlardan başka kimse geçmiyecek ordan. üç gün önce birisi aracının kıçını yolun ortasında koymuş apartmanın önü yine dolu olunca tepem attı zorla aracın burnun kurtardım arkatekerin orayı verdim parktak araca. Adamı epeyce bekledim gelmedi deli oldum ama kapıcıya falan fırca kayıyordum belki gördü gelmedi gelseydi kötü şeyler olacaktı.(Yine kendimize ettik 350 lira boya hasarı çıktı) Belki bir park yeri için bu kadar kızmanız fazla diyeceksiniz ama inanın her gün kendi apartmanınızın önünde başka araçalr varken siz gidip diğer sokağa aracınızınızı koyarsanız sinir minir kalmıyor. Bir gün marketin kapının önüne çektim aracı bir gün de tam depolarının önüne koydum. Gelmişler yav buraya artaç konurmu diyorlar. Benim apartmanım önünü yol kenarıysa orasıda yol kenarı siz apartmanın önünü boşaltın bende çekeyim dedim akşama kadar ellerinde mal taşıdılar. İnanın abartmıyorum bıktım artık evi bile değiştirmeyi düşünüyorum. Part yeri olmadan alışveriş merkezi yapanalrı hatta bunlara izin veren makamları Allah'a havale ediyorum.

Kaldır sileceklerini hocam

• arkadaşlar dün gece başıma geldi fıttırdın
    evimin karşısında kübalı yere park etmeyeceğim hald arabanın bagajını boşaltmak için çektim
    bir anda camda bir bayan araba gelecek dedi
    ben de gelsin abla dedim
    ama oraya park etme isimleri
    hemde dubaı kaldırmışsın dedi kaldırma çıkmışsın
    abla burası devletin yolu duba koyma diye bir şey yok
    olur mu burak konfeksiyon diyor öncelikle sonrada mal gelecek araba gelecek mal indireceğiz diyor
    abla ben kaldırımdan aşağı indirin kimse de bu arabayı buradan oyna tamaz dedim
    vallahi lastiklerini patlatırım dedi (edepsizlik diz boyu )
    biz burada eski siz daha dün geldiniz diyen bir edepsiz
    mantık

Uğraşsam kavga çıkar
    Uğraşmadan gönül razı değil
    Böyle ayılara (bide bayan olucak )
    ne yapmak lazım
    bir de dün gece bir buçukta kendi oğlu geldi arabasını park etti ne araçtan yük taşıdılar ne de bir şey yaptılar
    ve sabah ben kalktığımda daha araba oradaydı

• HasanK2853 H kullanıcısına yanıt
    patlatin oglunun lastiklerini olsun bitsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.