slm arkadaşlar benim bir sorum olacak yeni soru açkasını bilmediğim için buruyu yuzıyorum özür: evim ile otel arası 50 m kadar. Otelle anlaşıp şifrelerini aldım aylık 15 tl otele ödeme yapıyorum. masa üstü pc ye daha önceden elimede var olan planet marka wiriles alıcı taktım cama uzattım şimdi %43 çekiyor. Sorum şu olacak birde arka çocuk odasında bir masa üstü pc var. Bu bilgisayara kablosuz olarak interneti nasıl aktarabilirim ayrıca datron marka önceden kalma bir wiriless modem var bu işe yararmı? cevuplursanız sevinirim,,
Arkadaslar sıkıntısız bir sistem kurmak istiyorsanız benim tavsiyem DSLAM denilen cihazı kullanmanız.
1. Hali hazırda bina icerisinde dosenmis olan telefon hattı uzerinden interneti paylasabiliyorsunuz. 2. Ayrıca baglanan kisiler birbirlerini gormuyor, workgroup kurmuyorsunuz. 3. Virusun bir kullanıcıdan digerine gecmesi gibi bir risk yok. 4. Ayrıca acemice yapılan internet paylasımında kullanıcılardan birisi download etmeye bir baslarsa diger tum kullanıcılar bant genisligi sıkıntısından dolayı internete baglanamaz bile. Bu DSLAM denilen cihaz bu isi de yapıyor. Bant genisligi ayarlanabiliyor. Boylece herkes kendi bant genisliginde calısıyor. 5. IP cakısması gibi bir sorununuz yok. 6. Interneti paylasıcak olanlar aynı binada olmasa da oluyo. 6-7 km ilerisine kadar interneti paylasabilirsiniz.
Hele bi de bu sisteme Proxy server eklerseniz tadından yenmez. İnternet hızınız kat kat artar.
Nereden biliyon bunları derseniz bizim binada 24 daire var ve hepimiz tek bir internet hattından hizmet alıyoruz. 8mb lik tek bir hat ile 50 daire sıkıntısız internete baglanabiliyor. Ben de bu konuyu cok arastırdım ve en son bunda karar kıldık. Maliyeti hakkında veya genel olarak bu olay hakkında daha da fazla bilgi ogrenmek isterseniz haber verin, ozel mesajda dilim dondugunce detaylı olarak anlatayım.
Ihtiyacınız bi tane bu cihazdan almak ve tek bir internet hattini butun binaya telefon hattı uzerinden dagitmak, daire sahipleri ise bi tane kablosuz modem alıp internete baglanabilecek. Profesyonel bi cozum olur ve insanlar sikayet etmez. Hele bi de 24 daire anlasıp bu isi yaparsanız fiyat cok cok dusuk oluyo. Ayrıca ttnet ten internet aldınız diyelim, ustune bi de 3G alırsanız ve sisteme dahil ederseniz ttnetten internet kesilse bile 3G ile internete baglanmaya devam edersizin. Kesintisiz internetiniz olur. Bizim sistem su an oyle ve 5 aydır filan hic bi sıkıntısını cekmedik.
dlink 2100ap öneririm
wireless client özelliği access point ve en önemlisi universal repeater
repeater özelliği sinyal kötüleşmeye başladığı anda o noktaya bir tane sonraki noktaya kadar sinyal yükseliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme