Şimdi Ara

apartmanda mı oturuyorsun müstakil evde mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En güzeli ama en pahalısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Go home and Die G kullanıcısına yanıt
    Az geliyormuş.

• Site de oturuyorum. Burada ses yapmak yasak o yuzden sessiz sakin. Kendimize ait alanda var. Başakşehir 5.etap dayim

• Ev biraz insanın kendine ait bir alan olmalı. İşten geldiğinde kendiyle, ailesiyle baş başa kalabilmeli, mahremi olmalı. Dip dibe apartmanlarda bu yok. Kalabalıktan çıkıp kalabalığa geliyorsun. Toprağa değemiyorsun. 4 duvar arasındasın, hele bir de çocuk varsa daha da sıkıyor.

• müstakil evde yaşasam dh ye bir daha girmem,şaka yapmıyorum ikiyüzlü adamın tekiyimdir.
    (yalnız köyde müstakil ev değil.mesela izmir forum bornovanın arkasında bir sürü milyon dolarlık müstakil evler var orası gibi)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apartman. Zerre memnun değilim betonun içindesin nesi güzel olsun ? Hele bir de cins insanlık dışı komşular varsa işkence. Müstakil evi tercih ederim.
  • Tabiki memnunum kapalı garajım var bahçem var daha ne isteyeyim ki?

Komşu derdi yok ses gürültü derdi yok. Evin istediği yerinde istediğimi yapıyorum.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Olumsuz yönleri neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Bence en mantıllısı sarayda yaşamak
    Ulkenin vergilerini kendi maasin olarak goruyorsan en hesaplisi zaten hocam. Cebinden 5 kurus cikmaz hem de. Ne o oyle 2 oda 1 salon eve para vermek, belese saray varken.
  • Plaza

• Apartmanda yaşıyorum ama insan yok ki binada. Herkes gecekonudan çıkma birer öküz. Bina kuralı nedir, komşu nedir bilmiyor andavallar.
    Müstakil o kadar efsane bir şey ki, keşke mustakilde yaşasam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki mustakil ama apartman fiyatları ile arasında dağlar kadar fark var. Parası olan mustakil de parası yetmeyen apartman da. :(

• koltukta oturuyorum şu an .. bakalım ilerde hayat ne değiştirirse ona göre düşünücez . kanepe de fena değil .
  • 29 yıl apartmanda yaşadım. Yeni eve çıktım Residence dedikleri binalardan birine.
    Eskiden bir dönem sitede oturduk biz ailecek. Orada site olduğu için pek sorun yaşamıyorduk.
    Yani bazı şeyler düzenli olarak yapıldığı için sıkıntı çıkmıyordu.
    Fakat normal apartman veya sitede bir apartman olsa da belli başlı sıkıntılar oluyor.
    Örneğin son 15-15 senedir oturduğumuz evin iki girişi vardı. Adam iki bina yapmış bitişik ama girişleri ayrı.
    Diğer binada ikişer daire vardı, bizim blokta her katta 1 daire. Yan apartmandaki dubleks gece ilahi gibi bir şey açıyordu beni uyutmuyordu.
    Kaç kere o saatte açtığı için kavga ettik, ana avrat sövdüm ama yok. En sonunda onlar taşındı gitti sessiz sakin birileri satın aldı evi ama ben de gitmiş oldum oradan.
    Binanın yanında açık alan vardı ama sürgülü kapı ile kapanıyordu. Yıllardır arabamı oraya çektim benden başka kimse de gir çık uğraşmadı şanslıydım.
    Ama işte öküzlerle yaşıyorsunuz mecburen. Arabamın üstüne atmadıkları şey kalmadı. Zeytin, peynir, ekmek kırıntısı. En son annemleri ziyarete gittim, arabanın üstüne peçeteye yağlı bir yemek koyup arabamın üstüne atmışlardı.
    Şimdi bilinen bir firmanın residence dairesinde yaşıyorum avantajları da var dezavantajları da.
    Avantajı bu sitenin %80'i yeşil alan, havuz, yürüme parkuru ve sosyal alan. Yani bu son 3-5 yılda yapılan siteler gibi değil.
    Şimdi biliyorsunuz arsanın tamamına bina dikiyorlar, altına da otopark yapıyorlar, havuz koyuyorlar bitti.
    Benim tercih etme sebeplerimin en başında bu geliyor. Güvenliği, kapalı oto parkı ve bir düzeni var.
    Asansörlerin girişlerinde dezenfektanlar var mesela, hemen önlem alınıyor. Gerçi ben 1 aydır buradayım tam alışamadım zaman gerekiyor.
    Dezavantajları nedir ? Bir kere geldiğimden beri kimse ile tanışmadım. Covid19'dan dolayı da zaten insanlar aralarına mesafe koydu ister istemez.
    Sessiz sakin bir hayat var fakat o apartmanlardaki sıcaklığı asla bulamazsınız. Ayrıca aidatı çok yüksek. Yani bir kira parası kadar aidatı var.
    İmkan olsa insan İstanbul'u terk etse, gidip müstakil evde otursa ama şu an mecburen İstanbul'da olmak zorundayız.

• genç muallim G kullanıcısına yanıt
    Olumsuz ben bir yönünü görmedim. Ayrıyeten yazlık daire var apartman hiç sevmiyorum alışmadığım için herhalde eve girip çıkarken başkalarının olması rahatsızlık veriyor hatta bu komşuların evine çocuk geliree seyreyle gürülüyü.

• Apartman. Müstakil ev tercihimdir. Müziği son sese vursanda şikayete gelecek kimse yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul şartlarında müstakil evde oturmak çok zor. Maalesef apartman dairesindeyim lakin Allah'a şükür komşularımız iyi. 20 yıldır aynı apartmandayiz.

• Müstakildeyim, benim için fark eden bir şey olmaz ama istediğin saatte istediğin ses seviyesinde hoparlörle müzik dinlemek güzel şey.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.