Şimdi Ara

Apartmanımda Mülteci Kampı Var (19 Ekim edit) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bundan birkaç sene önce benim yaşadığım binada da benzer durum olmuştu. atıyorum boş evi bir aileye 1000 liraya kiraya verecekken bu suriyelilere 1500 ya da 2000 deniyor,gelene gidene karışmıyor ev sahipleri.böyle oluncada o evin geleni gideni bitmiyordu her saat biri geliyor biri gidiyordu gece gündüz ve sürekli ses ve şamata vardı.bizim evin kapısı sürekli kilitliydi gündüz vakti bile ve evi hiç boş bırakmadık,güven yok ki bunlara.
    sonra birgün yaz vakti gece 2 gibi çok iyi hatırlıyorum,bunlar merdivenlerden pata küte güm güm inerek her biri ayrı tarafa koşarak kaçtılar ( balkondan gördüm ) neredeyse 1 saat sonra 2 polis aracı geldi ama ev boştu.binadakiler ve çevre binadakilere göre bu kişiler polise şikayet edilince,nasıl olduysa birisi bunlara içeriden haber etmiş,bu suriyelilerde polisler gelmeden kaçtılar.o günden sonra bir daha gelmediler.evede kendi halinde normal bir aile taşındı.

• Kısaca yazıyorum hiçbirşey çıkmaz nereye gidersen git sonuç yok. Sebebine gelince bu adamların statüleri yok. Mülteci mi sığınmacı mı belli.değil. Kime gidersen sonuç çıkmaz. Sadece bu şahıslar suça karışırsa işlem yapılır ya deport ya da cinayet gasp gibi birşeyse cezaevine gider. Bizim suriye ile şu an bir bağlantımız yok onun için üstteki komşularının ne olduğunu bilemiyor devlet. Belki.bir katille aynı apartmanda yaşıyorsun. Daha bugün durakta biri otogarı sordu tarif ettim ya sabahtan beri.30.kişiye sordum hepsi yabancı beni.anlamıyor dedi ya şu arkası komple suriye li mahallesi.dedim tam yerine gelmişsin . Suriyeli mahallesi dediğim yer de istanbul un taksimi gibi bir yer öyle. Uzak bir.yer değil. Şehrin göbeği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JacobHughes

Hocam siz yine şanslısınız. Benim oturduğum mahalle ortadoğu şenliği gibi. Bizim yan binada bir aile kalıyordu, size ne yalan söyliyim dört çocukları var ve sabah akşam ağlama sesinden başka bir şey gelmiyor. 7/24 aralıksız çocuklara şiddet uyguluyorlar. Kaç defa uyarmamıza, kavga etmemize ve polise şikayet etmemize rağmen polis öyle gidip geliyor. Böyle ruh hastalarını doldurup "ımı ınlırın ılkısındı sıvış vır, ınlırı yızık" diyenleri özellikle o müslüman kardeşlerinin içinde yaşatacaksın ki bakın bakalım bir daha öyle bir cümle kuracaklar mı?

Ya bu adamlar kendi ülkesinde kural tanımıyorlar, gider senin sevdiklerine her istediğini yapamaz mı? Kim bilir kaç tane olay oluyordur da bunlar yayın yasağı getiriyorlardır? Zaten kazığın ucu onlara dokunduğu zaman, sabah akşam anırmaya başlarlar bundan emin olun. Bu millet anca başına bir olay gelince akıllanıyor. Zaten hepsi akıllanana kadar yaşar mıyım onu bilemem.

Demem o ki gidin kurtarın kendinizi, çürütmeyin ömrünüzü burada. Bu ülkede en acı veren şeylerden biri de vatanı sevmek. O kadar olay oluyor ve hiçbir şey yapamıyorsun. Öyle olan bitene dizi izler gibi bakıyorsun. Resmen ülke dingonun ahırına döndü. Nerde at hırsızı var onların üreme alanı oldu. Düşün yani o sana bahsettiğim kişide hamileydi. Ne diyim ki başka ülke gözümüzün önünde kan kaybediyor. Her gün talan, her gün israf, her gün şehit haberleri.. Devlet diye birşey kalmadı benim gözümde. Zaten bu devran böyle devam ederse Türkiye diye bir yer kalır mı, orası da meçhul..
    Adım adım iç savaşa sürükleniyoruz asıl konu bu. Bu gün ben bu problemi yaşarım sineye çekerim ama yarın aileme , sevdiklerime bir zarar vermeye kalkarlar o zaman polisi aramayı düşünmem bile. Bu insanları ciğerimize kadar sokup sonrasında biz bakmıyoruz deniyorsa insanlar yavaş yavaş kendi adaletini uygulamaya başlar

• Yok oyle birsey. Suriyeli yada x memleketli farketmez bir multeci gelecegi zaman sponsor olunmasi gerekiyor mesela burada 20 30 aile toplanip para birlestiriyorlar 4 kisilik bir ailenin kira dahil 1 yillik ihtiyaclarini karsilayacaklari kadar para (50 bin $) topluyorlar. Sonrasinda listedeki ailelerden, ki bunlarin sabika kayitlari vs incelenmis oluyor, birisini seciyorlar ve yerlestiriyorlar. 1 yil icerisinde dil kursuna ve is edindirme kurslarina gidiyor 1 yil sonunda ailenin gecimini saglayabilecek bir is bulamazsa byby geldigin yere... evet avrupada ve amerika kitasinda olay bu sekilde ilerliyor. Eminim Turkiyede de aynidir forum ahalisi carpitiyordur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim apartmanda da etiyopyalı ve benzer afrıkalılar kalıyor. Tum gun farklı farklı tıpler gırıp cıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4861A3F88

0 argüman, 0 iq, blok.

Alıntıları Göster
    kardesim ben avrupada yasiyorum. bunu neden soyledim, cunku beni yetkili biri olarak gor diye. ve gercekten bi halt bildigin yok bos yapiyosun. bos bos konusuyosun. dil kurslari veriyolarmismis da oturum veriyolarmismis. o araplardan buradaki insanlar da turkler de cok cekiyor ne muamele gorseler haktir

• Devlet eliyle bir şey yapman zor. Suç işlense bile zor. Samsun'da bir parkta fuhuş yapan Suriyeli kadınları polisler yakalayıp savcının önüne getirdi, savcı gözümün önünde polislere sizin işiniz bunları yakalamak değil diğerlerini yakalamak deyip polisleri azarlayıp Suriyeli kadınları bıraktı. Ankara'daki karar vericiler sağolsun artık böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyblack

Dün ettik bakalım ne çıkacak. Ama asıl sorun şu değil mi ki bu sadece bizim değil ülkenin sorunu şuan , elinde pasaportu , kimliği olmayan ne olduğu belli olmayan herifler sokaklarda istediği gibi geziyor ve polis bile hiçbirşey yapamıyor. Ben bugün bu ülke vatandaşı olarak kimliksiz gezemiyorum. Konuyu açarken de demiştim, herhangi bir avrupa ülkesinde pasaportsuz veya vizesiz devriye polisine yakalansam acaba ne olurdu herhalde bu bizim işimiz değil demezlerdi derdest edip sınırdışı. Bu heriflerin dokunulmaz olması kanımı donduruyor.

Alıntıları Göster
    söylediklerinin hepsinde haklısın . ülkede hak ,hukuk,adalet falan kalmadı . eskiden öyle yada böyle bir denetleme sistemi vardı .

şimdi rüşveti alan imzayı atıp geçiyor.

o göçmenleri her hafta zabıtaya şikayet edin gürültü yapıyorlar diye . sürekli ceza yerlerse belki taşınırlar.

• mustyblack kullanıcısına yanıt
    @ mustyblack
    Ben bu konuyu çok merak ettim ve araştırdım, sizin gibi ben de şu anda çok merak ediyorum.

Hiç bir ayette, komşu rahatsızlığı değil de....bir insanın başka bir insana rahatsız etmemesi gerektiği konusunda bir yazı bulamadım.
    Ben de komşularımla çok sorun yaşadım, Allah^tan ki taşındılar. Ama nihayetinden bilmek isterim.
    Hadis, Ayet veya Surelerde ; Bir insanın, başka bir insanı - gürültü yaparak veya ortak alanlarını hor kullanarak rahatsız etmemesi gerektiği konuda bir yazı varsa, bilmek isterim.
  • beyler ülkemizde 3 milyon mülteci var kayıtsız olanlarla birlikte 5 milyon sadece Suriyeli değil

afgan Özbek de inanilmaz bir şekilde dolu polis bunları toplamasi imkansız her karakolda 10 max 15 kişilik nezarethane var ki bizim hirsizlara yetmiyor ken bu bunlari toplamaya çalışmak polis için manasiz olurdu

ki bu insanlarin bir çoğu kimliksiz kendini ifade edemiyor

ismini öğrenemedigin birisine yasal işlem yapmak cok cok çok zordur

ve bunlardan milyon tane var.

çözümü için 2 yol var

1. hükümet dicekki tamamdir savas bitti herkes ülkesine bunlar icin toplama kampları olacak polis seri seri toplayıp toplayıp sinir dişi edecek hususî bunlar için otobüs ucak vb. bişi olmasi gerekli

2. bekleyeceksin iyice asimile olacaklar tabi orası muamma

• Jquair kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam kesinlikle asimile çözümüne katılmıyorum. Her ne kadar beğenmesek de sonuçta onların belli kültürleri, belli yaşayış tarzları var. Güvenli bölgeler oluşturulabilir. Başka devletlerin de yardımlarıyla sınır dışı edilebilirler ama asimile etmeye bırakmak bence ırkçılığın ta kendisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94B38574C

Hayır hocam kesinlikle asimile çözümüne katılmıyorum. Her ne kadar beğenmesek de sonuçta onların belli kültürleri, belli yaşayış tarzları var. Güvenli bölgeler oluşturulabilir. Başka devletlerin de yardımlarıyla sınır dışı edilebilirler ama asimile etmeye bırakmak bence ırkçılığın ta kendisidir.
    bende o taraf değilim asla toplumumuza inanilmaz zarar veriyor yaşam şekilleri insanimiz daha yeni yeni denize cop atmamayi ogrenmisken bunların pisliklerine tahammül edemeyiz (ve bunlarin yetiştirdiği nesile)

• Konusahibi arkadaş ; Molotofkokteyl eşliğinde ejder kobralı smoti lazım sana

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.