10 yılı dolduran masaüstü bir sistemim var.Miadı fazlasıyla oldu.Yeni bir sistem dizmek istiyorum.Bu dizdiğim sistemde 144hz monitör kullanmak istiyorum. 60 hz monitörün FPS oyunlarında fazla yetersiz kalmaya başladığını anladım.Bu yüzden 144hz ye geçmeye karar verdim.Oynayacağım oyun olarak Apex Legend, Pubg gibi az özellik istemeyen shooter tarzı oyunlar.Dizeceğim sistem konusunda ise RTX 2060 ile rx 590 arasında kaldım. Rtx 2060 fazlasıyla önde olsa da biraz pahalı tabi ki.Rx 590 sizce oyun ayarlarından biraz kısarak 144 fps aldırabilir mi? Almayı düşündüğüm 2 farklı sistemin linki bunlar:
TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz, RX590 8GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Bu iki sistemden birini almayı planlıyorum.Sizce bu sistemlerden hangisini alayım veya almalı mıyım donanımlar konusunda çok üst düzey bilgim yok.Güç kaynağı yeter mi, darboğaz yapar mı veya şu parçayı değiştirip bu parçayı koy tarzında yorumlarınıza da ekleyebilirsiniz veya daha ucuzu varsa onu da paylaşabilirsiniz.Yardımınızı bekliyorum...
konu 144 hz monıtor olunca ıntel ıslemcılı bı rx 2060 kullanmak daha mantıklı gıbı ıslemcı ryzen 2060 ekran kartını max fps alabılıyorsa alın her fps nın onemı buyuk youtube dan da testlere bakarak alın ryzen 2060 tam besleyebılyor mu
rx 590 ile de rtx 2060 ile de bi şekilde 100+ FPS alırsın. ama 590da grafiklerden daha çok fedakarlık etmen gerekir
yüksek fpsler istiyorsan asıl önemli olan işlemcidir